fbpx
CV.ee tööelublogi

Noore pihtimus ettevõtjale: mida mina, kui noor, ootan tuleviku tööandjalt?

Noore pihtimus ettevõtjale: Mida mina, kui noor, ootan tuleviku tööandjalt?

Mina sisenesin tööturule 2015. aasta suvel ja siis ei olnud mul mingeid ootusi tööandjale. Tahtsin lihtsalt oma taskusse raha teenida ja midagi vägevat osta. Nüüd olen aga ühel töökohal püsinud aasta ja peale. Kui ma peaksin töökohta vahetama, siis mida ma ootaksin uuelt tuleviku tööandjalt?

”Ma ootaksin tööandjalt, et ta väärtustaks mind ja minu oskusi.”

Kuna mul on palju tugevaid külgi, siis ma tahan neid oma töös kasutada. Ma ootaksin tööandjalt, et ta väärtustaks mind ja minu oskusi. Samuti tahan, et tal oleks pakkuda palju võimalusi enesearendamiseks ja ka saamaks paremaks töötajaks. Kui ma teeksin iga päev ühte ja sama tööd ja oma oskusi ei rakendaks, siis ma ei tunneks end hästi. Sellepärast tahangi, et tööandja minu tugevusi märkaks ning paneks mind proovile minule sobivate probleemidega.

Teiseks ootan, et kommunikatsioon ettevõttes oleks kiire ja lihtne. Ma ei taha tunda end infovarju jäetuna. Kui töös tuleb mingeid muudatusi, siis on kohe vaja sellest teada saada ja läbi õige kanali. Samuti soovin, et ettevõtja oleks valmistunud uue töötaja vastuvõtmiseks. On hea kui tööle tulles oleks kõik töö ülesanded hästi teada, mitte nii, et töökaaslane peab oma töö kõrvalt hakkama mulle seletama, kuidas ja mida pean tegema. Nii on mul kindlam teha tööd ja tööandja saab ka rahul olla, et ma tean, mida ma teen, kui suhtlus on olnud kiire ning info on kõik olemas.

Viimaseks ootan tuleviku tööandjalt kaasaegseid lahendusi probleemidele, mis on seotud nii töökeskkonna arendamise kui ka töö endaga. Tänapäeval muutub kõik väga kiiresti ja mulle meeldiks kui ettevõttes, milles tööd pakutakse, käiakse ka ajaga kaasas. Kõige lihtsam näide: kui ma töötaks klienditeeninduses, siis ma tahaks, et kaarditerminalis saaks maksta ka telefoniga, vastasel juhul pean igale teisele kliendile pettumust valmistama. Soovin seega, et ettevõte ei oleks ajas kinni ning inimesed oleks motiveeritud kõike arendama. Samas ei tohiks muudatusi tehes jätta töötajaid teadmatusse!

Loodan, et mu tuleviku tööandja on uuendusmeelne ning väärtustab oma inimesi sama palju kui enda ettevõtet. Kui ma oleksin ise tööandja, siis ma oleksingi täpselt selline.

Autor Õie Ellen Agu

Changemakers Academy on 2-kuuline sotsiaalse ettevõtlikkuse programm, mis on suunatud 8.-12.klassi, eesti või vene keelt kõnelevale noorele. Programmi käigus töötatakse kuueliikmelistes tiimides, et aidata mentori abiga luua turundusplaan ettevõttele ning viia seda ellu.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top