CV.ee tööelublogi

Kõigest, millest pead teadma enne Õpilasmaleva rühmajuhiks kandideerimist!

Kõigest, millest pead teadma enne Õpilasmaleva rühmajuhiks kandideerimist!

Tallinna Õpilasmalev on otsimas oma vingesse meeskonda uusi rühmajuhte, kes on valmis võtma vastu selle suve vingeima väljakutse. Siiski-siiski, enne mugavustsoonist välja astumist soovib Õpilasmaleva meeskond vastata küsimustele, mis on kippunud üles tõusma kandideerimisprotsessis. Et sinu kandideerimist veel lihtsamaks teha, siis siin on sulle vastused!

Keda ootame kandideerima?

Eelnev töökogemus ei ole vajalik, kuid ootame kandideerima aktiivseid, organiseerituid, hea suhtlemisoskusega ning vähemalt keskharidusega noori, kes kohanevad eriolukordadega, kellel on huvi ja soov maailma muuta ning teadmisi omandada. Peamine, et oleksid tegutseja-tüüpi isiksus!

Miks kandideerida RÜHMAJUHIKS? 

Sellele küsimusele tahtsid vastata meie eelnevate aastate rühmajuhid ise!

Mulle meeldib selle töö vaheldusrikkus, igasuvised väljakutsed, maleva traditsioonid ning inimesed, kellega koos seda tööd teen. Miks kandideerida rühmajuhiks? Sest see päriselt muudab su elu 🙂
Annela Tammiste (rühmajuht aastast 2019)

Rühmajuhtimine on väga loominguline ja inspireeriv töö, sest igal aastal saad omale uue kamba ägedaid noori, kelle suvest teha kustumatu mälestus. Soovitan igaühel kandideerida, kes oma juhtimisoskusi soovivad arendada ning ennast juhina tundma õppida. Ja mis peamine, rühmajuhtimine on lõbus!
Inger Põder (rühmajuht aastast 2016)

Rühmajuhtimine ei ole pelgalt töö, vaid mälestuste loomine kogu eluks! Kui sa tahad veeta oma elu lahedaima suve, kohtuda uute inimestega, kogeda ägedaid seiklusi ning areneda inimesena, siis ainuke õige otsus on liituda meie malevaperega ja tulla rühmajuhiks – see on päriselt ka imeline ning malevasuvest saadud energia kannab mind edasi ka kogu ülejäänud aasta.
Kristiina Mäemuru (rühmajuht aastast 2022)

Töö on väga loov ja mitte kunagi rutiinne – saad pidevalt välja mõelda uusi mänge, väljakutseid, tegevusi ja nalju, millega noori kostitada nii töötegemise kui ka vabal ajal. Malevas veedetud päevad on täis naeru, päikesepaistet, jalgrattasõite, ujumist ja veel väga palju teisigi erilisi seiklusi ehk kokkuvõttes – üks õige ja äge suvi!
Karolina Tiigimäe (rühmajuht aastast 2021)

Rühmajuhiks olemine on ideaalne võimalus arendada endas juhtimiskogemusi, mida hiljem oma igapäevatöös kasutusele võtta. Lisaks annab see suures koguses positiivset energiat.
Elmar Reinhold (rühmajuht aasast 2017)

Mida kujutab endast väljaõpe ning millal koolitused toimuvad?

Uuele rühmajuhile pakume omalt poolt tuge väljaõppe näol. Aprilli lõpust algavad uutele rühmajuhtidele nädalalõppudel toimuvad koolitused. Koolituste kuupäevad:
– 28.-30.aprill (Tallinn); 
– 5.-6.mai (Tallinn);
– 19.-21.mai (Võsu).
Mai lõpus sooritavad kõik uued rühmajuhid noorsootöötaja osakutse tase 4 eksami ja malevasuvi saabki alata!

Mida rühmajuht teeb?

Rühmajuhil on Õpilasmalevas mängida väga tähtis roll – tema on noorele malevaperioodi vältel tugi, eeskuju, motivaator, õpetaja ja sõber. Rühmajuht vastutus on küll suur, aga varasemate rühmajuhtide juttude järgi see on vägagi väärt seda!

Rühmajuhi peamiste tööülesannete hulka kuuluvad rühma ettevalmistus ja läbiviimine; sh töökasvatus, ühistegevuste korraldamine, suhtlemine erinevate osapooltega, dokumentatsioon jms.

Kui pikad on rühmad? Mitu vahetust üks rühmajuht suve jooksul teeb?

Kui pikalt sa soovid olla rühmajuht? Kõige lühem periood ühe rühmaga on kaks nädalat ning pikim kolm nädalat. Kui sa soovid võtta aga maksimumi sellest kogemusest, siis on sul võimalus ka töötada mitmes vahetuses.

Kus rühmad toimuvad?

Üle kogu Eesti! Sul on võimalus olla rühmajuhiks Tallinnas, aga on palju võimalusi malevasuvi veeta ka teistes Eesti ilusates paikades. 

Millal rühm algab?

Rühmi toimub terve suve vältel ja erinevate algusaegadega. Esimesed rühmad stardivad juuni keskpaigast, on ka rühmi, mis algavad alles juuli algusest-keskpaigast. Iga rühmajuhiga lepitakse kokku tema jaoks kõige sobival ajal toimuv rühm(ad).  

Kui suured on rühmad ja mitu rühmajuhti on ühel rühmal?

Keskmiselt on rühmades 15 noort, aga sa ei pea muretsema, et oled 15 noorega üksinda. Igal rühmal on 2 rühmajuhti ja üldjuhul saab uus rühmajuht endale kõrvale juba kogemusega juhi.

Kas soovid ka kandideerida Õpilasmaleva rühmajuhtide meeskonda?

Õpilasmalevas on rühmajuhtidena tegutsenud paljud tudengeid, noorsootöötajaid, huvijuhid, õpetajad, fotograafid, disainerid, filmitegijad, tantsijad, sportlased, kontoritöötajad, arstid ja õed, ajakirjanikud, turundus-, projekti-, müügi ja õhtujuhid, sündmuskorraldajad, koolijuhid jpt.

Kandideeri enne kui pole liiga hilja: https://cv.ee/et/vacancy/957665/sa-opilasmalev/opilasmaleva-ruhmajuht

Jaga postitust

Loe lisaks