fbpx
CV.ee tööelublogi

Kolm sammu, kuidas uude töösse sisse elada

Kolm sammu, kuidas uude töösse sisse elada

Omniva AS kommunikatsioonijuht Kaja Sepp on olnud nii juhi kui ka tööotsija kingades ning räägib meile enda loost, mille võtab kokku kolme punktiga, mida igaüks võiks meeles pidada. Kaja vahetas töökohta poolteist aastat tagasi. Olles pikalt töötanud telekommunikatsioonis, sukeldus ta täiesti uude valdkonda. Millise jõu abil suutis Kaja muutuste ja sisseelamisperioodi võimalikult meeldivaks endale muuta? Kaja kuldaväärt soovitused kõlavad järgmiselt:

Ole oma uue töökoha, ettevõtte ja tegevusvaldkonna fänn.

Kui oled teinud oma tööd südamega, tundub eelmine ettevõte veel kaua oluline. Aga peamine on keskenduda uuele! Mida siiramalt oled töökohta vahetades uskunud oma valiku õigusse, seda kergem on vaimustuda. Ja sa ju tead, kui palju lihtsam on teha asja, millest oled vaimustunud? Minul läks selles osas hästi, et teadsin juba pärast esimest vestlust – “jess! see on ettevõte, kus ma tahan töötada.”

Omnivas oli nii palju teha, ettevõte ise ja kogu tegevusvaldkond olid põnevas pöördepunktis – vanast armast postimaailmast rahvusvahelisse pakiärisse. Samas aga valutasin ikka liiga pikalt südant eelmise tööandja pärast, isegi helistasin endistele kolleegidele, mida kõike tuleks veel või teisiti teha. Seda pole kindlasti vaja!

Kaja Sepp

Sinu endine maailm toimib suurepäraselt ka Sinuta.

Õpi. Ära häbene küsida.

Mina teadsin Telias töötades une pealt nii 4G võrgu sagedusi ja püsiühenduse kiirust, regulatsioone ja ettevõtte tulevikuplaane. Uus algus oli väga raske, sest Omnivas avanes täiesti uus maailm pakiautomaatide, traktide, postiseaduse, tolli, kandelogistika, sorteerimise ja taevas kihutavate Hiina lennukitega.

Kaks kuud olin pidevas meeleheites, et ei saa seda kunagi selgeks – aga järjepidevalt lugedes ja küsides hakkasid mosaiigitükid paika loksuma. Ilmselt suutsin ka meeleheidet varjata, sest kolleegid kiitsid mind kiire sisseelamise eest.

Kindlasti oleksin aga võinud teha oma elu lihtsamaks ja rohkem rumalaid küsimusi küsida, mitte pärast vaeva nähes neile iseseisvalt vastuseid otsida.  

Tavalisest töökohast teevad Töökoha inimesed.

Uue tulijana võid küll olla kõigest uuest vaimustunud ja ettevõttesse armunud (vt p.1), aga see tuhin ei kesta kaua inimesteta sinu ümber. Leia uues ettevõttes oma inimesed, loo kiiresti suhtlusvõrgustik, ehita üles tiim – mitte ainult organisatsioonistruktuurilises, vaid eelkõige vaimses või tundelises tähenduses.

Koostöö, üksteise toetamine, ideede pildumine ja elluviimine – see kõik saab toimuda ainult koos kolleegidega. Mida rutem neid tundma õpid, seda parem. Kuna ükski organisatsioon ei koosne ainult inglitest, on mündi teist külge vaadates kasu sellestki, kui saad kiiresti aru, mida kelleltki oodata ja mida mitte.

Mind aitas palju see, et käisin esimese kahe kuuga läbi praktiliselt kogu ettevõtte – kõlab ehk lihtsa asjana, aga Omniva puhul tuleb arvestada asukohti kõigis maakondades, tütarettevõtteid Baltikumis ja sidusettevõtet Hiinaga. Hiina, tõsi küll, pole ma siiani läinud, aga ausalt öeldes mul kahjuks sinna kohapeale ka asja polegi.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top