fbpx
CV.ee tööelublogi

Milliseid küsimusi tööintervjuul vältida?

Milliseid küsimusi tööintervjuul vältida?

Põhjused, mis sinu tööintervjuud mõjutavad on mitmeid. Tulemust võib mõjutada sinu välimus, võime ennast väljendada, sinu käitumine ja vastused tööandja küsimustele. Mõnikord võib komistuskiviks saada aga sinu poolt esitatud küsimus. Milliseid küsimusi tööintervjuul vältida? Küsimusi tuleb esitada otse, kuid on vähem soovitatavad või isegi tabud küsimused. Kõige tõenäolisemalt ei kahjusta need küsimused teid otseselt inimesena, kuid võivad mõjutada tööle pääsemist.

Mida peate enne küsimuste esitamist kaaluma?

Sa ei saa küsida esimest asja, mis pähe hüppab.
Otsi teavet ettevõtte kohta ja valmistada ette. Nii väldid rumalaid küsimusi ja näitad, et kodutöö on tehtud. Ärge küsige neid küsimusi, mille vastused leiate töökoha kodulehelt.
Küsige küsimusi, mis annaks ülevaate teie põhjalikest teadmistest valdkonnas.

Tabud küsimused:

Üldised küsimused ettevõtte või selle tegevuse kohta

Sellised küsimused näitavad, et eeltöö on tegemata ning sa pole piisavat huvitatud või oled väga laisk.

Küsimused palga kohta liiga varakult

Ühe minuti jooksul pärast intervjuu algust ei ole mõistlik küsida tööandjat palka ja privileege, mida ta saab oma töötajatele pakkuda. Tööandjale ei tohi jääda muljet, et jahid vaid palka ja hüvesid. Tõsi, palgaküsimused on äärmiselt tähtsad, kuid neid saab arutada ka vestluse hilisemas osas. Palgaläbirääkimistel aitab sind palgad.ee palgauuring.

Eriliste nõuete esitamine tööandjale

“Ma tahan ja vajan kohe …?”
Sul võib olla erinevaid soove ning vajadusi, kuid nendest saab rääkida ka siis, kui olete värbajale juba muljet avaldanud. Pea meeles, et kõigepealt peab tööandja olema väga huvitatud sinuga edasi minema, kui saad hakata esitama juba julgemaid tingimusi.

Isiklikud küsimused

“Kas sa oled abielus?”, “Ja mis on teie enda palk?”
Isiklike küsimuste esitamine peab olema peenelt häälestatud ja seda saab teha vaid siis, kui tunned inimesega juba isiklikumat suhet. Eestlane on oma loomu poolest kinnine inimene ning privaatsesse tsooni tungides võib asuda kaitsepositsioonile.

Õnn kaasa tööintervjuudel!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top