fbpx
CV.ee tööelublogi

14 lisateenimise võimalust põhitöö kõrvalt

14 lisateenimise võimalust põhitöö kõrvalt 10

Oled vahel mõelnud, et sooviksid oma sissetulekut suurendada, kuid ei ole mõelnud välja, kuidas seda teha? Muidugi soovitame ühe võimalusena minna omal initsiatiivil pidama palgaläbirääkimisi enda ülemusega. Lisaks sellele on nüüdseks aga väga palju erinevaid lisateenimise võimalusi ja tööampse igale maitsele, kuidas rahakoti pisut priskemaks muuta.

Toome CV.ee meeskonnaga Sulle välja 14 lisateenimise võimalust, mis ei nõua Sinult tingimata uue haridustaseme omandamist ja millega saad algust teha juba täna. Kui soov on suur, siis saad kindlasti ka uute oskuste omandamisega hakkama:  

1. Sõiduteenuse pakkumine rakenduse kaudu

Miks mitte valida endale sümpaatne sõiduteenuse pakkuja mobiilirakendus (näiteks Bolt või Uber) ja pakkuda ka ise sõiduteenust õhtuti ja nädalavahetuseti? Võid seda teha nii oma autoga kui ka rentida teenusepakkujalt.

Kahtlemata on see hea lisateenistus, kuid pea meeles – kalkuleeri eelnevalt läbi sellega kaasnevad kulud (auto rent, kütuse kulu ja muu). Mis on antud töö puhul aga eriti äge – sõidad siis, kui ise soovid.

2. Hommikupoolikud või õhtud kullerina? 

Kui tunned, et võiksid meelsasti enne tööpäeva mõni tund varem ärgata või otsid rakendust õhtupoolikutel, siis on võimalus teha sporti ja tööd ühes. Kulleriteenust pakuvad erineva suunitlusega nii Wolt, Bolt Food, Omniva kui ka mitmed muud ettevõtted. Kel on soov hommikuti kodukandis lehti naabruskonnas levitada, kel rõõmustada teisi, viies neile soovitud söögipoolis. 

3. Loomaarmastajatele sobib ideaalselt lemmikloomahoidja töö

Kui Sinu nunnumeeter tõuseb iga kord üle 100%, mil näed vahvaid koerakesi ja kassikesi, siis Sulle sobib lisateenimise võimaluseks hästi näiteks Petify platvorm. Paku ennast lemmiklooma omanikele hoidjaks või jalutajaks ning leppige kokku sobivad ajad, mil jooksutad, jalutad nende lemmiklooma.

Kahtlemata on see loomasõpradele üks armsamaid lisateenimise võimalusi. 

Võib-olla soovid olla lisaks lühiajalisele jalutamisele lemmikloomale ka hoidjaks pikemaks perioodiks. Ent pane tähele, et hoiu ja jalutuse teenused on eraldiseisvad.

4. Sisuloome Instagramis või blogimine

Ei saa salata, et paljud blogijad ja suunamudijad, kes on ennast üles töötanud võivad mingil hetkel öelda ‘head aega’ enda tööandjale. Alustuseks on see hea lisateenimise võimalus, kuid nõuab ka väga palju kannatust ja järjepidevust. 

See on kindlasti pisut pikaajalisem protsess – leida enda blogi või Instagrami nišš, luua vastavat atraktiivset sisu ja kõnetada seeläbi potentsiaalseid partnereid, kellega koostööd teha. Seega, mõtle, milles Sa väga hea oled? Käsitöös? Kokkamises? Luule kirjutamises? Disainimises? Meikimises? Võib-olla meeldib Sulle midagi oma kätega luua – voolida, maalida, ehitada. Võtagi enda kanalis täpselt selline suund, milles oled hea ja ole Sinaise! 

Leia enda nišš ja asu loominguliselt profiili täitma. Mõtle ka läbi, millise visuaalse keelega profiili soovid luua – sealhulgas ka piltide toonid ja filtrid.

Suureks rõõmuks on meil eestlaste poolt arendatud äge platvorm Promoty, mis toob kokku sisuloojad ja ettevõtted ning on heaks stardiplatvormiks suunamudijate maailmas kanna kinnitamiseks.

5. Oled keeltes hea? Paku tõlkimisteenust!

Kui oled osav sõnasepp ja oskad laitmatul tasemel mitut keelt, siis saad endale sobival ajal pakkuda teistele tõlketeenust. Näiteks Tekstiabi platvorm koondab professionaalsed vabakutselised tõlkijad, kus on võimalik võtta vastu tõlkimise projekte ja teenida tehtud töö eest lisaraha. Ka siin saad kergesti ise enda aega planeerida ja võtta tõlketellimusi vastu siis, kui soovid.

6. Vanad asjad uuele ringile – rahakott taas priskem

Väga hea lisateenimise võimalus on enda vanade asjade uuele ringile saatmine. Vaata üle enda riidekapid, sahtlid, kõik esemed, mida Sa ei ole tükkaega kasutanud, mida Sa ei ole üldse kasutanud või millest oled tüdinenud. Tee nendest fotod ja pane sümboolse hinna eest müüki näiteks Yaga e-poodi või kirbukatele.

Võib-olla pole Sa mõnda asja enda riidekapis kandnudki ja tead, et ei kavatse ka – keegi teine võib aga selle eseme üle siiralt õnnelik olla.

Nõuanne! Kui kasutad e-kanalit toodete müümiseks, siis arvesta toote hinna sisse juba postikulu, seega ei tunne Sa, et peaksid selle eest ise lisa maksma. 

7. Treeneriamet spordihuvilistele

Armastad sporti ja inimestega suhtlemist? Võiksid proovida kätt personaaltreenerina või rühmatreenerina. Miks mitte võtta kõrvale ka toitumisnõustamise teenus, et pakkuda klientidele tervikteenust. 

Ka see on väga paindlik lisatöö, kuna treeninguid saad viia läbi näiteks hommikuti, enne põhitöö päeva algust ja õhtuti, nädalavahetuseti. Kui Sinu tööandja lubab Sul ka lõunati töökohast eemal olla, siis miks ka mitte lõunapausidel. 

Treeneriks õppimine nõuab siiski aga ka eelnevat panustamist nii ajaliselt kui ka rahaliselt, et olla päriselt pädev selles valdkonnas (vajalike litsentside ja kutsetunnistuste omandamine), kuid pikemas perspektiivis tasub see kindlasti lisateenimise võimalusena ära.

8. Torditegu või sootuks kodune catering? 

Kokkamishuvilisele ideaalne lisateenimise võimalus. Kui oskad valmistada tõeliselt suussulavaid hõrgutisi ja kõik Sinu tuttavad juba ammu kiidavad Sinu kokkamisoskust, siis kasuta võimalust! Loo endale näiteks eraldi Instagrami konto, fotografeeri ülesse enda lemmikküpsetised ja anna teistele teada, et Sinu kodune pagariäri on valmis tellimusteks.

Ära unusta panustada enda fotograafiaoskustesse, et Sinu hõrgutised näeksid fotodel imelised välja.

Nõuanne! Miks mitte alustada ka tuttavate ja sõprade sünnipäevapidudest, kus saad hoolitseda kõikide suupistete ja tordi eest. Seeläbi leiad omale ka uut klientuuri ja saad järjest rohkem praktikat.

9. Koolitusteenuse pakkumine

Kui Sul on muljetavaldav staaž mõnes valdkonnas või teatud oskused, mida oled kaua praktiseerinud ja tead, et antud valdkonna või teema vastu on huvi, siis alusta oma teekonda koolitajana. Muidugi peab Sul olema julgust avalikult esineda ja võime enda koolitusi müüa.

Koolitusi saad pakkuda kindla eriala inimestele (näiteks turundajatele, värbajatele jm), spetsiifiliselt ettevõtte või ettevõtte valdkonna põhiselt (näiteks väikeettevõtted) või lihtsalt huvilistele, kes soovivad teatud oskust omandada.

Võimalusi on palju – olgu tegemist projektijuhtimise, müügijuhtimise koolituste või käsitöö töötubadega. Kena lisatulu on see igatahes.

10. Ürituste korraldamine

Mõned kohe näevad pidudes erakordseid kontseptsioone ja naudivad seda, kui saavad iga kui viimse detaili perfektsuseni lihvida. Esialgu võid alustada näiteks laste sünnipäevade korraldamisest ja seejärel võtta ette juba suuremate ürituste korraldamise. Kindlasti on Sul tutvusringkonnas inimesi, kel on soov tähistada mõnda tähtpäeva.

Loo endale toimunud üritustest portfoolio, arenda ennast selles valdkonnas ja vaata, kui suuremahuliseks see lisatöö võib välja kujuneda.

Kui oled ürituste korraldaja hingega, siis saad hoolitseda peo iga kui viimse detaili eest.

Nõuanne! Suvisel ajal tasub eriti valvas olla, kuna siis on pulmapidudel kõrghooaeg. Ehk saad Sinagi mõne pruutpaari välja aidata ning pakkuda neile kõige elamusrohkemat ja lummavamat pulmapidu.

11. Tööotsad festivalidel, kontserditel, laatadel

Hea võimalus lisaraha teenimiseks nädalavahetuseti on just erinevad festivalid, laadad ja mõnikord ka vabaõhukontserdid, kus on erinevad ettevõtted oma tooteid või teenuseid pakkumas.

Aeg-ajalt võib leida näiteks sotsiaalmeedia vahendusel pakkumisi, kus otsitakse toodete presenteerijaid üritustele ning tunnitasu on lisateenimise mõttes väga muljetavaldav.

12. Treening ja töö ühes – kolimisteenus

Kui asjade viimine punktist A punkti B ei valmista Sulle probleemi ja võid hea meelega asendada oma treeningu diivanite, külmkappide ja muu tõstmisega, siis võiksid pakkuda töövälisel ajal kolimisteenust. Kiire, efektiivne teenus jätab kahtlemata hea kogemuse tellijale ja järgmisel korral soovitatakse Sind edasi, kui keegi tuttav parasjagu kolimas on.

13. Puhtusefriik? Personaalne koristusteenus ja töö ühes – kolimisteenus

Mõned inimesed naudivad koristamist rohkem kui teised. Uskuge või mitte, aga kodune kvaliteetne koristusteenus võib olla väga hinnas. Kui avastad end ka enda kodus, töökohal alatasa koristamast ja tolmukübekesi taga ajamast, siis see võiks Sulle hästi sobida.

Suurepärane lisateenimise võimalus, kui naudid koristamist!

Tasub aga märkida, et kodukoristus teenuseid pakkuvaid ettevõtteid on päris palju – võib-olla tasub esmalt uurida, kas neil on tarvis lisatöökäsi teatud aegadel.

14. Töökohad osalise tööajaga

Alati on võimalus leida endale meelepärane töö osalise tööajaga, mida saad põhitöö kõrvalt teha. Värskeimate osalise tööajaga tööpakkumistega saad tutvuda SIIN.

Kindlasti on võimalusi lisaraha teenimiseks veel. Täpselt nii palju, kui on võimalik erinevaid oskusi omandada. Oled Sa fotograafiahuviline, kunstihuviline, tootearendaja või naudid autosõite, teiste konsulteerimist, ürituste korraldamist – kõigil on võimalus lisaraha teenimiseks, kui vaid huvi ja uudishimu on.

Soovime Sulle edukat aja planeerimist ja meeldiva lisateenimisvõimaluse leidmist!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top