fbpx
CV.ee tööelublogi

4 tegevust, mille abil saad end töö kõrvalt arendada

Neli tegevust, mille abil igaüks end töö kõrvalt arendada saab 2

Koolis räägiti elukestva õppe tähtsusest juba kümme aastat tagasi, rääkimata praegusest ajast. Ometi lõpeb paljude inimeste jaoks uute teadmiste, oskuste omandamine ja enese arendamine hetkel, mil nad esimese püsivama töökoha otsa satuvad.

On täiesti arusaadav, et töö (ja pere) kõrvalt ei jää tihtipeale väga palju aega iseendaga tegelemiseks, kuid lõpuks taandub kõik prioriteetide seadmiseni ja nädalas iseenda jaoks mõne tunni leidmine ei tohiks ühelegi inimesele liialt raske olla.

Loe raamatuid

Raamatute lugemine on üks levinumaid viise iseenda mõttemaailma, silmaringi ja muidugi mõistagi ka sõnavara laiendamiseks. Lugemise juures on kõige olulisem, et inimene loeks seda, mis talle meeldib.

Sa ei pea lugema filosoofiat, psühholoogiat või eneseabiraamatuid. Kui sulle meeldivad ulme- või romantikateosed, siis loegi neid. Peale esimese teose lõpetamist võta ette järgmine ja vaata, kuhu raamatud sind nii vaimselt kui füüsiliselt viia võivad.

Tee trenni

Vaimselt enese arendamine on üks lugu, ent oma füüsise eest hoolitsemine on üks elementaarne, ent tihti unarusse jäetud kohustus. Vaimse ja füüsilise tervise vaheline side on juba ammu teadlaste poolt tõestatud.

Neli tegevust, mille abil igaüks end töö kõrvalt arendada saab
Füüsiline tervis toetab oluliselt ka vaimset tervist ja annab Sulle rohkem energiat igaks päevaks.

Ometi on lihtne langeda rutiini, kus suurim füüsiline koormus on hommikul tööle minek ja õhtul töölt tulek. Jõusaal, jooksmine, jooga – valikuid trenni tegemiseks on täna rohkem kui kunagi varem. Ja alati ei tähenda füüsiline pingutamine seda, et on vaja leida kallis jõusaal.

Kuula podcast‘e

Audioraamatute ja taskuhäälingute kuulamine langeb lugemisega üsna samasse nimekirja, kuid kuulamise ja lugemise vahel on siiski teatud erinevused. Esiteks saab raamatut või saadet kuulata mõne teise tegevuse ajal, näiteks autoga sõites.

Teiseks õpetab kuulamine meid teatud määral keskenduma ja “treenib” sarnaselt lugemisele ka meie kujutlusvõimet.

Taskuhäälinguid võid vabalt kuulata sõites punktist A punkti B.

Kolmandaks on taskuhäälingute valik tõeliselt lai, mis tähendab, et isegi kui parajasti ükski raamat ei kõneta, võib kuulamiseks ikkagi midagi leida.

Hakka mõne uue hobiga tegelema

Eneseareng ei pea tähendama suuri kannapöördeid ja radikaalseid muutusi. Äkki oled alati tahtnud seda tookord kokasaates nähtud rooga ära õppida? Võibolla meeldib sulle midagi kätega meisterdada või joonistada. Hobi valimisel ei ole õigeid ega valesid vastuseid.

Kuigi igaüks ei pruugi otseselt kudumise õppimise ja enda professionaalse “mina” arendamisel seost näha, siis reaalsuses võib ka töö või erialaga täiesti mitteseonduva uue oskuse omandamine mõjuda inimese õpiharjumustele või mõtteviisile vägagi positiivselt ja väljenduda rohkemas kui uutes sokkides.

Need 5 soovitust aitavad sul uue keele kiirelt selgeks õppida 1

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top