fbpx

CV.ee tööturu monitooring: enamik töötajaid ei suuda säästa

CV.ee tööturu monitooring: enamik töötajaid ei suuda säästa

Suur osa töötajatest on finantsiliselt raskes olukorras, kus pärast igakuiste kulude katmist ei jää palgast midagi üle. Ainult vähesed töötajad suudavad kõrvale panna olulise osa oma sissetulekust, samas kui paljudel ei ole võimalik üldse säästa.

„Praegune majanduskeskkond on muutnud töötajate jaoks säästmise keeruliseks, kuna palgad ei kasva samas tempos elukallidusega”, sõnab CV.ee müügijuht Indrek Harjak. “Vaadates tööandjate uuringu tulemusi, siis nii pea suuremat  palgatõusu oodata ei ole, mis omakorda muudab finantsilise kindlustunde saavutamise järjest raskemaks. Tööandjad võiksid aktiivselt toetada töötajate rahatarkuse suurendamist, pakkudes koolitusi ja nõustamist finantsplaneerimise teemadel.”

CV.ee tööturu monitooring näitab, et rohkem kui 75% töötajatest ei ole rahul oma praeguse palgaga, mis tekitab tööotsijates muret tuleviku ees, sest nende palk ei kata elamiskulusid piisavalt ning puudub rahaline tagavara ootamatuteks olukordadeks. Ka tööandjad on otsustanud lähikuudel uusi lisaboonuseid mitte pakkuda ega palkasid tõsta, mis võib veelgi vähendada töötajate finantsilist kindlustunnet ja suurendada stressi tuleviku ees.

Ligi poolte töötajate palgatõus on viimase aasta jooksul olnud minimaalne või puudunud üldse. Vaid kolmandik töötajaid on saanud 5-10% suurust palgatõusu ning osade töötajate palk on hoopis vähenenud. See jätab paljud töötajad keerulisse olukorda, kus elamiskulude tõusuga toimetulek on järjest raskem.

TOP 5, kuhu töötajate palk kõige enam kulub: 

  • Toit ja esmatarbekaubad (66.1%)
  • Eluasemekulud (üür, laen) (56.2%)
  • Kommunaalmaksed ja kodukulud (48.7%)
  • Transport (auto, ühistransport) (30.4%)
  • Laenumaksed ja tagasimaksed (28.2%)

Uuringu viis läbi Alma Career Estonia OÜ (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top