fbpx

Kuidas läheneda suurele hulgale kandidaatidele, kes esmapilgul tunduvad kõik sobivat?

Kuidas läheneda suurele hulgale kandidaatidele, kes esmapilgul tunduvad kõik sobivat? 2

Kui su laual on hulk CV-sid, mis kõik näivad suurepärased, võib tekkida tunne, et parima kandidaadi leidmine on nagu õige nõela otsimine heinakuhjast – kust alustada ja kuidas teha õige valik? CV.ee värbamisagentuuris oleme sageli kokku puutunud olukordadega, kus ühele ametikohale laekub rekordarv kandidaate. Sellistes olukordades oleme leidnud, et selge strateegia ja struktureeritud lähenemine on võtmetähtsusega, et kiiresti ja tõhusalt parimad kandidaadid välja sõeluda.

Määra selged kriteeriumid

Enne CV-de süvitsi uurimist on oluline paika panna täpsed oskused, kogemused ja omadused, mida sobivalt kandidaadilt ootad. Kui otsid näiteks müügikonsultanti, võib olla oluline kriteerium varasem kogemus aktiivmüügis, hea suhtlemisoskus ja võime töötada iseseisvalt. Paberil näevad paljud kandidaadid sobivat, kuid juba selles faasis tuleks vaadata üle konkreetne kogemuste ja oskuste relevantsus. Kui näiteks kandidaadi müügitöö on olnud oluliselt teistsuguse suunitlusega või vähem intensiivne, võib see juba varajases faasis olla signaal, et ta ei pruugi antud ametikohale ideaalselt sobida.

Ka keeleoskus võib olla üks esimesi kriteeriume, mille alusel kandidaatide hulgast esimesed valikud teha. Kui ametikoht eeldab aktiivset suhtlust rahvusvaheliste klientidega, on oluline, et kandidaadil oleks nõutud keeleoskus. Juba CV-s märgitud keeleoskused annavad esialgse ülevaate ja aitavad otsustada, kas kandidaat vastab ametikoha nõuetele.

Kasuta videointervjuusid/online-küsimustikke esimeses ringis

CV.ee värbamisekspertide kogemuse põhjal on üks efektiivsemaid meetodeid suure hulga kandidaatide puhul kasutada videointervjuusid, et teha esimene selektsioon. Videointervjuud mitte ainult ei aita kandidaate filtreerida, vaid annavad ka väärtuslikku teavet nende suhtlemisoskuste, motivatsiooni ja üldise tööeetika kohta. Videoformaadis vastused võimaldavad hinnata kandidaadi esinemisoskust ja enesekindlust juba enne isiklikku kohtumist, mis on eriti oluline rollides, kus otsene kliendisuhtlus on igapäevane osa tööst. Lisaks saab videointervjuu abil kiirelt välja selgitada kandidaadid, kellel puudub piisav huvi või motivatsioon: kandidaadid, kes ei vasta kutsele videointervjuus osaleda, langevad üldjuhul valikust välja, kuna see näitab, et nad ei ole piisavalt pühendunud või motiveeritud.

Kui on aga tegemist ametikohaga, kus võib eeldada, et pigem tuleb rohkem kandidaate, siis võib olla mõistlik kohe kandideerimisprotsessi algusesse lisada ka online-küsimustik, et hinnata kandidaatide sobivust ametikoha nõuetele. See lihtsustab valikuprotsessi ja aitab keskenduda neile, kelle profiil vastab kõige paremini otsitavale.

Lisa praktiline ülesanne ja/või kohtumine meeskonnaga

Kui pärast videointervjuusid on veel mitu tugevat kandidaati, võib kasuks tulla praktiline ülesanne või kohtumine tulevase meeskonnaga. Praktiline ülesanne aitab anda selgema ülevaate kandidaadi tegelikest oskustest ja probleemilahendusvõimest reaalses tööolukorras.

Lisaks võib väärtuslikuks osutuda kandidaadi kohtumine tulevase meeskonnaga. See annab nii kandidaadile kui ka meeskonnale võimaluse hinnata vastastikust sobivust. Meeskonnaliikmete kaasamine värbamisprotsessi aitab lisada erinevaid vaatenurki ja tagada, et kandidaat mitte ainult ei vasta ametikoha nõuetele, vaid sobib ka ettevõtte kultuuri ja meeskonna dünaamikasse.

Broneeri tasuta konsultatsioon

Kui CV-de hulk on suur ja tundub, et õige kandidaadi leidmine on väljakutse, on oluline kasutada tõhusaid värbamismeetodeid. Meie kogemustega meeskond leiab sinu ettevõttele parimad talendid ja tagab sujuva ning tõhusa värbamisprotsessi.

Pakume personaalset nõustamist ja lahendusi alates kandidaatide esialgsest sõelumisest kuni lõpliku valikuni. Kui sul endal ei ole aega või piisavalt kogemust värbamisprotsessiga tegelemiseks, võta ühendust CV.ee värbamisekspertidega SIIN ja broneeri tasuta konsultatsioon, et arutada, milline värbamisteenus sobib just sinu ettevõttele.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top