fbpx

Introvertide akadeemia ehk kuidas introverdina tööturul edukas olla

Introvertide akadeemia ehk kuidas introverdina parem töö skoorida

Tööturul ja meeskonnatöös, kus suhtlemine ja enese väljendamine on olulised, võib introvertide jaoks nähtavaks olemine osutuda keeruliseks. Tööotsijana võib tunduda raske end esile tuua ja oma oskusi esitleda olukordades, kus ekstravertide julge enesereklaam on tavapärane. Juhtide jaoks võib väljakutseks olla introvertsetest töötajatest parima esile toomine, andes neile ruumi ja aega end mugavalt väljendada.

Kui introvertidel on keeruline esitleda oma tugevusi ja ideid, võivad nad jääda võimalustest ilma, kuna tihti võidakse neid valesti mõista või lihtsalt mitte märgata. Liigne analüüsimine ja kahtlemine võivad viia selleni, et jäädakse oma potentsiaalist eemale, mis takistab nii karjäärialast arengut kui ka ettevõtte edu. Juhtide jaoks on oluline mõista, et introverdid võivad olla sama väärtuslikud ja andekad kui nende ekstravertsed kolleegid, vajades lihtsalt teistsugust lähenemist.

Seega on nii tööotsijal kui ka juhil oluline leida viis, kuidas introverte toetada ja neil aidata leida oma enesekindlus. Tööotsijana võib abiks olla uute strateegiate loomine, et oma oskusi esile tuua, näiteks läbi põhjaliku ettevalmistuse või vaiksemate, aga sihipäraste meetoditega. Juhid saavad aidata, luues keskkonna, kus introvertidel on piisavalt aega ja ruumi oma panuse andmiseks, ning kasutades suhtlemisvorme, mis aitavad neil oma tugevusi välja tuua.

Kuula meie podcasti episoodi, kus aitame introvertidel tööturul ja töökeskkonnas paremini hakkama saada. Või siis juhtidel neid paremini juhtida. Minu külaliseks on Martin Mark, kes on Introvertide Akadeemia (https://introverdid.ee) looja ja mentor. Martinil on üle 10 aasta kogemust introvertide juhendamisel ja harjumuste loomisel.

Saatejuht:
– Karla Oder, CV.ee turundusjuht ja värbamise entusiast

Episoodis külas:
-Martin Mark, Introvertide Akadeemia asutaja (https://introverdid.ee)

0:00 Sissejuhatus
1:55 Kes on introvert ja välise keskkonna mõju
6:50 Kuidas saada aru, kas olen introvert või lihtsalt ebakindel
9:30 Mida teha introverdina, et ekstravertide keskel silma paista
13:40 Kuidas introverdina endaga tegeleda ja paremaid töökohti skoorida
23:20 Milliseid harjumusi soovitatakse introvertidel juurutada
31:50 Kas mingid tööd sobivad introvertidele rohkem
37:00 Introverdid peavad endas arendama suhtlemisoskust – kuidas seda teha?

Raamatu soovitused:
https://www.apollo.ee/en/how-to-win-friends-influence-people.html
https://www.apollo.ee/48-voimuseadust-0723040.html

46:00 Kuidas juhina introverdina hästi toime tulla
49:55 Kas beetana on võimalik alfasid juhtida
54:55 Kuidas introverte tööl õnnelikuna hoida
56:40 Kokkuvõte ja soovitus

Spotify https://open.spotify.com/show/1l2nbolqkIvEgIGb9eGphY
Youtube https://www.youtube.com/@cvonline-eesti

CV.ee tööelublogi podcast on jutunurk, mis sobib nii tööandjale kui ka tööotsijale ja toob sinuni tööturu uudised ning parimad praktikad. Meie podcastist saad tulemuslikke nippe ja inspiratsiooni tööalasteks väljakutseteks. Ja seda kõike otse oma ala praktikutelt.

Kuula teisi Tööelublogi podcasti episoode siit.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top