fbpx
CV.ee tööelublogi

Esitlus Teeviidal: CV.ee käivitas Z- ja alfageneratsioonile suunatud karjääriakadeemia Supernoored

Esitlus Teeviidal: CV.ee käivitas Z- ja alfageneratsioonile suunatud karjääriakadeemia Supernoored 1

Peagi seisavad tuhanded noored ehk Z- ja alfageneratsioon silmitsi väljakutsete ja karjäärivalikutega tööturul. Baltikumi suurimate kogemustega tööportaal CV.ee käivitas spetsiaalselt tööturule sisenevatele noortele suunatud karjääriarengu programmi Supernoored.ee, mis võimaldab teha noortel üle Eesti teadlikumaid karjäärivalikuid tulevikus – nii saavad noored liikuda just sellise karjääri suunas, millest tegelikult unistavad.  Programm keskendub viiele supervõimele, mida on noorel tarvis, et saavutada võimas teadlik karjääriareng. Igat supervõimet sümboliseerib illustraator Ahti Sepsivarti poolt loodud inspireeriv superkarakter.

Avasta endas supervõimed

Novembris CV.ee läbi viidud tööandja-uuringu tulemustest selgus, et 40,3% ettevõtetest plaanib järgneva kuue kuu jooksul võtta tööle uusi inimesi. Enim soovitakse väravata spetsialiste (13,7%), oskustöölisi (11,2%) ning klienditeenindjaid (9.3% ettevõtetest).

Juba koolipingis loovad noored endale konkurentsivõimet teiste eakaaslaste ees. Samas on alati olnud vajadus karjäärinõustamise ees, mis on populaarseim kooli lõpetamise ja praktikakohtade otsimise perioodil. Koolides üle Eesti toimub vahelduva eduga ka karjääriõppe kursus, ent tihtipeale jäävad noorele kinnistumata ja teadvustamata tema enda väärtused, isiksuse tugevused tööturul ja kogemuste hankimise vajalikkuse mõistmine.

Karjääriakadeemia Supernoored on lähenenud neile teemadele tervikult ja mänguliselt ning dünaamiliselt, et olla noorte jaoks olemas igal hetkel, mil on tarvis leida inspiratsiooni, motivatsiooni ning vastuseid karjäärialastele küsimustele. „Supernoored programm kõnetab noori,“ kinnitab Tallinna Laagna gümnaasimi karjääriõppe õpetaja ja arendusjuht Irina Tsigir. „See programm on eluline ja võimaldab noortel seega mõelda oma tulevikule just läbi enda isiksuse, saades vajalikku informatsiooni otse oma ala spetsialistidelt,“ selgitab ta. Tallinna Laagna gümnaasiumi gümnasistid on Supernoored.ee karjääriakadeemia pilootkool, kus uude karjäärakadeemia programm on osa kohustuslikust karjääriõppest.

Supernoored tutvustavad tööturul vajalikke võimeid ja oskusi läbi illustraator Ahti Sepsivarti loodud viie superkarakteri, igaüks oma supervõimega. Noortel on võimalik teadvustada ja omandada supervõimeid, et olla tööturul konkurentsivõimeline ning jõuda karjääriredelil punkti, kus noor hindab enda tööelu kvaliteeti kõrgelt. 

  • Super-Düüd sümboliseerib kontaktide loomise ja säilitamise olulisust.
  • Super-Tšikk seisab teadmiste omandamise tähtsuse eest.
  • Super-Pleikar sümboliseerib kogemuste olulisust, et tulla karjääriredelil erinevate situatsioonidega toime.
  • Super-Beib inspireerib noori vaatama enda sisse, julgustab olema see, kes sa tegelikult oled.
  • Super-Laki väljendab motot: „Õnn on valik!“ ning inspireerib noori tundma ennast õnnelikuna ja täisväärtuslikuna. Super-Laki on ka reaalses elus tegutsev ja kasvav taksikoerast karakter, keda on noortel võimalik Supernoorte messialal Teeviidal oma silmaga ka näha neljapäeva õhtul alates kella viiest ning reede hommikul kuni kaheni päeval.

Tutvu Supernoortega 7. – 8. detsembril noortemessil Teeviit

Karjääriprogrammi Supernoored.ee raames saab noor endale teadmise ja kindluse astuda tööellu, kuna on avastanud endas vajalikud supervõimed ning oskab neid arendada. Supernoorte programmiga on kõikidel huvilistel võimalik tutvuda juba 7.-8. detsembril Eesti näituste messikeskuses toimuval noortemessil Teeviit, kus on noori ootamas mänguline super-väljakutse, professionaalsed karjäärinõustajad ning magusad auhinnad.

Lisainfo: Marita Haho

CV.ee Supernoorte turundusjuht

marita@cv.ee

tel 5398 3845

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top