fbpx
CV.ee tööelublogi

Küsitlus: viiendik ettevõtetest teevad riigi sajanda sünnipäeva eelse reede vabaks

Küsitlus: viiendik ettevõtetest teevad riigi sajanda sünnipäeva eelse reede vabaks

Karjääriarengu kontaktvärava CV.ee uuringulabor tegi sel nädalal küsitluse läbi kindlaks, et 19,5% Eesti ettevõtetes tehakse homse, reedese tööpäeva korraldamisel olulisi mööndusi, et töötajad saaksid valmistuda EV100 tähistamiseks ja osaleda erinevatel kultuuriüritustel.

Pea kümnendik tööandjaid (8,5%) on teinud homse päeva kõigile vabaks, täiendavalt on 11% ettevõtetest enamusel töötajaist vaba või kodukontoris töötamise päev ning neile, kes töö iseloomu tõttu peavad homme siiski tööpostil viibima, antakse täiendavalt vabaks mõni muu tööpäev, näitas CV.ee küsitlus.

Mõnes ettevõttes on juba täna otsustatud teha tööpäev 3 tunni võrra lühemaks. „Seda seetõttu, et Eesti Vabariigi aastapäev langeb nädalavahetusele ning usume, et sellise kingituse tegemine oma töötajatele on igati mõistlik 100. juubelipidustuste puhul, võttes arvesse, et ka mitmed üritused ja kultuurielamused leiavad just siis aset,“ kommenteeris ühe ettevõtte esindaja. „Reedel reageerime ainult eriolukordades,“ kommenteeris teise ettevõtte esindaja.

Tuhandetes töökollektiivides tähistatakse täna uhkelt vabariigi sajandat sünnipäeva.

Kõige klassikalisemaks tähistamise viisiks on ühine tordisöömine kontoris. „[Tähistame] pidulikult, toreda koosistumise ja EV100 lauamänguga,“ selgitas küsitluses ühe ettevõtte esindaja. „[Meil on] õhupallid Eesti lipu värvides,“ täiendas teine. „Töötajad käivad sünnipäeva-nädalal sini-must-valgetes riietes ning loomulikult sööme torti,“ kirjeldas kolmas ettevõte.

Üks ettevõte teatas küsitluses, et nende kollektiiv kogub annetusi raamatute näol, et kinkida need EV100 puhul Tallinna Laste Turvakeskusele. „Ning sööme EV100 torti.“ Teises ettevõttes korraldatakse hoopis ilusaima võileiva konkurss.

CV.ee kutsub ettevõtteid üles jagama oma tähistamise hetki sotsiaalmeedias, kasutades sotsiaalmeedia teemaviidet #EESTI100CV

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top