fbpx
CV.ee tööelublogi

5 põhjust, miks peaksid võtma praktikandi

5 põhjust, miks peaksid võtma praktikandi 1

Kevad on käes ning praktikaperiood on juba hoogsasti käima tõmmatud. Tuhanded õpilased on otsimas just endale sobivat praktikakohta. Miks luua oma ettevõttesse koht noore ning värske praktikandi jaoks? Siin on sulle 5 põhjust, miks peaksid seda tegema.

Praktikakuulutus on TASUTA!

Just nimelt, erinevalt teistest töökuulutustest on võimalik praktikakuulutus CV.ee tööportaali lisada täiesti tasuta. Miks sa enam ootad? Lisa praktikakuulutus juba täna!

Uued ning värsked ideed

Ettevõtte jaoks on alati olnud kasulik, kui väljastpoolt organisatsiooni ennast saabub ettevõttesse uus inimene ning hakkab märkama olukordi hoopis teise nurga alt. Olgu selleks mõni puudus või hoopiski tugevus, mida edasi arendada. Olenemata noore kogemusest tööturul on tema eeliseks värske pea ning lennukad ideed, mis on võimalik ettevõtte hüvanguks tööle panna. Kui annad praktikandile võimaluse võid peagi avastada tema poolt häid ideid, mida reaalselt ka võimalik rakendama hakata. Lisaks on koolidega koostöös võimalik töötada välja süsteem, mille käigus saab ettevõtte pidevalt uusi ning värskeid ideid otse koolipingist tulnud õpilastelt.

Rikkumata õieke tööturul

Sul on võimalus voolida praktikandist uus töötaja vastavalt enda vajadustele. Vanale karule uusi trikke ei õpeta, kuid noorele küll. Praktikandil on olemas kõik teoreetilised eeldused erialaseks tööks, kuid sina saad olla see, kes näitab talle, kuidas soovid, et need teoreetilised teadmised praktikas kasutusele võetaks. Nii on võimalik õpetada välja töötaja, kes aitab ettevõtte arengule tublisti kaasa just tänu vajaduspõhisele väljaõppele. Ühtlasi saad ka ülevaate sellest, kas meie haridussüsteem ka tegelikult sinu jaoks piisavate teadmistega talente toodab.

Soodustab hea tööandja brändingut

Ühiskond tunnustab ettevõtteid, kes annavad noortele võimaluse ennast arendada. Ettevõtteid, kes pakuvad praktikakohti, mainitakse alati hea sõnaga. See on hea võimalus harida põldu, mis hiljem oluliselt rohkem vilja kandma hakkaks. Ettevõtte arenguga käib kaasas ka lisatööjõu vajadus ning hea tööandja brändingu tulemusena on kindlasti suurem võimalus leida endale kvaliteetne töötaja kiiresti ning lihtsama vaevata.

Motiveeritud abikäsi

Praktikandid võivad olla kättesaadavad rasketel aegadel, kui oleks tarvis osalise ajaga lisatööjõudu. Nad on äärmiselt motiveeritud võtmaks enda kanda lisaülesandeid, mis võivad oluliselt vähendada teiste väärtuslike töötajate tööaega. Lisaks on võimalus anda oma töötajatele juhtimise kogemus, mida nad kogevad tänu praktikandi juhendamisele. Nii saad varakult näha, kas töötaja sobib ka tegelikult juhtivale ametikohale.

Praktikakohti pakkudes on võimalik olla otseses seoses meie kvaliteetse järelkasvu edendamises. Lisaks annab praktika pakkumine võimaluse konkurentide eest kõige helgemad pead juba varakult enda ridadesse värvata.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top