fbpx
CV.ee tööelublogi

Kus peitub tööturul raha tegelikult? Nii teenid 1500 eurot ja rohkem kätte!

Kus peitub tööturul raha tegelikult? Nii teenid 1500 eurot ja rohkem kätte! 2

Palgauuringukeskkonna Palgad.ee andmeanalüüsist selgub, et 1500 eurot ja rohkem kätte – mis on paljude tööturule sisenejate unistuste töötasu alampiir – on võimalik teenida Eesti tööturul reklaami/turu-uuringute, kinnisvara, transpordi/logistika, meditsiiniteenuste osutamise, telekommunikatsiooni, IT ja finantsvaldkonnas juhul, kui ette on näidata 5–10 aasta pikkune töökogemus, kõrgharidus ja valmidus töötada juhtival positsioonil kas Harjumaal või Tartumaal.

Kuula Kuku Raadioekspressi saatelõiku!

Kus peitub tööturul raha tegelikult? Kõrgemat palka saavad muudes sektorites küsida veel need, kellel on väga head valdkonnapõhised tehnilised oskused (logistika, IT, telekommunikatsiooni, energeetika ja arhitektuuri valdkonnas).

Mitte-tehniliste teadmistega oskustöölisena on keskmisest kõrgemat töötasu võimalik teenida näiteks õigusabi, logistika, panganduse, reklaami ja turu-uuringute ning tootmise tegevusvaldkonnas.

Eesti suurima palgauuringukeskkonna Palgad.ee üle-eestilisest analüüsist selgub, et Harjumaal võidutseb palganumbrite keskmiste topis kinnisvarasektor, kus on kõrgepalgaliste keskmine netotöötasu 2216 eurot.

Peep Sooman / Pindi Kinnisvara
Peep Sooman / Pindi Kinnisvara

„Jah, kinnisvarasektoris on tõesti võimalik teenida ka 5500 eurot,“ selgitab Pindi kinnisvara müügipartner Peep Sooman „Kinnisvarasektoriga seotud ametid on paljuski tulemustasu põhised – kui sa oled tulemuslik, siis see ongi võimaluste maa. See nõuab iseloomuomadust, töökust. Ambitsioonikust ja võimaluste oskuslikku kasutamist, et oma kliendibaasi kasvatada. Kinnisvarasektoris ei ole piire ees, kui sa piisavalt hästi ja õiges järjekorras õigeid asju teed. Samas on ka läbipõlejaid palju. Alguses tuleb teha palju ka musta tööd, enne, kui su panus hakkab Sulle sissetulekut tootma. Kinnisvarasektoris saavad edukaks need, kelle mõttelaad on ettevõtjalik.“

Ingmar Saksing / LVM Kinnisvarra
Ingmar Saksing / LVM Kinnisvarra

„Olin veendunud, et see eeldab väga pikka staaži, aga praktika näitab, et seda polegi vaja,“ ütleb LVM kinnisvara juht Ingmar Saksing. „Sissetulek kasvab läbi kliendibaasi ja usalduse. Aga päris tempokalt on võimalik jõuda tulemusteni – aasta, kaks, kui oled oma töös süsteemne ja tegeled teadlikult tulemuste saavutamisega. Aga see nõuab ka kindlasti täna rohkem teadmisi, kui viis aastat tagasi. Arvamus, et kinnisvarasektoris piisab vaid pealehakkamisest, enam ei kehti. Teada tuleb õigusakte, hoida end kursis toimuvaga. Aga meil on aastaga ka väga häid tulemusi saavutatud.“

Kinnisvarasektori headele palkadele järgnevad reklaami ja turu-uuringute sektor (kõrgepalgaliste keskmine töötasu 2043 eurot) ja arhitekti- ning inseneritegevustega seotud tööd kõrgepalgaliste keskmise netotöötasuga 1901 eurot kuus.

Tartumaal 1500 eurot ja rohkem kuus kätte teenida soovijad peaksid end sättima tööle IT valdkonda või toiduainetööstusesse. Huvitaval kombel on eelarvamuste kiuste on kõrgepalgaliste keskmine töötasu viimases isegi suurem. Tartumaal on hästi tasustatud magistrikraadiga tehniliste teadmistega oskustöölised keskmise netotöötasuga 1808 eurot kuus.

Sellest rohkem teenivad Tartumaal kõrgharitud ja üle 10aastase tööstaažiga IT-valdkonna tehnilise taibuga oskustöölised.

Harjumaa kõrgepalgaliste keskmine töötasu kogemustest sõltuvalt

Töökogemus     kõrgepalgaliste keskmine netotöötasu kuus

Üle 10 aasta      1833 eurot

6-10 aastat         1803 eurot

3-5 aastat           1732 eurot

1-2 aastat           1639 eurot

alla aasta             1566 eurot

Tartumaa kõrgepalgaliste keskmine töötasu kogemustest sõltuvalt

Töökogemus     kõrgepalgaliste keskmine netotöötasu kuus

Üle 10 aasta      1844 eurot

6-10 aastat         1691 eurot

3-5 aastat           1551 eurot

1-2 aastat           andmed puuduvad

alla aasta             andmed puuduvad

Oma tööpanuse palgatasemega on lihtne end kursis hoida Palgad.ee abil.
Oma tööpanuse palgatasemega on lihtne end kursis hoida Palgad.ee abil.

Kõrgepalgaliste keskmine netotöötasu

 • Harjumaa 1763 eurot
 • Tartumaa 1712 eurot
 • Eesti keskmine* 1125 eurot
 • Naiste keskmine 1009 eurot
 • Meeste keskmine 1260 eurot
 • Mehed 1787 eurot
 • Naised 1710 eurot

* Palgad.ee andmeil. Statistikaameti andmeil oli 2017. aasta IV kvartali keskmine brutotöötasu 1271 eurot ehk netotöötasu keskmine 1072 eurot.

Kõige kõrgemini tasustatud valdkonnad (kõrgepalgaliste keskmine netotöötasu kuus)

 • Kinnisvara ost, müük, rentimine ja haldus 2217 eurot
 • Reklaam ja turu-uuringud 2043 eurot
 • Arhitekti- ja inseneritegevused 1901 eurot
 • Masinatööstus 1879 eurot
 • Pangandus/finants 1862 eurot
 • Toiduainete, jookide, tubaka tootmine 1830 eurot
 • Meditsiiniteenuste osutamine 1820 eurot
 • Transport/logistika 1812 eurot
 • Kindlustus 1799 eurot
 • Administratiivsed tegevused 1795 eurot

Kõrgepalgaliste TOP positsioonide lõikes

 • Tippjuhid 2436 eurot
 • Keskastmejuhid 1773 eurot
 • Tehniliste teadmistega oskustöölised 1735 eurot
 • Mittetehniliste alade oskustöölised 1731 eurot

Toimetaja soovitab:

7 peamist tegurit soolise palgalõhe vähendamiseks

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top