fbpx
CV.ee tööelublogi

Saku Metalli personalijuht jagab oma kogemust välisvärbamisega

Saku Metalli personalijuht jagab oma kogemust välisvärbamisega 1

IT-spetsialistidest CN-operaatoriteni on Eestis paljud erinevad sektorid muutunud rahvusvahelisteks, kus ettevõtted vaatavad väljapoole Eesti piire, et palgata väga vajalikku tööjõu talente.

Välismaalastest spetsialistide hankimine muutub Eesti ettevõtetes üha tavapärasemaks praktikaks. Kas see on innovatsiooni toetamine, ekspordi võimaluste loomine uutele turgudele või lihtsalt sobivate kandidaatide leidmine kohalikust tööturult, rahvusvaheline värbamine on kindlasti üks peamistest võimalustest, mida ettevõtted kasutavad oma meeskonna kasvatamiseks. Sellest hoolimata võib välismaalastest spetsialistide palkamine pakkuda väljakutseid, eriti nende ettevõtete jaoks, kes seda varem ei ole teinud või kellel on selles valdkonnas vähem kogemusi.

Sellepärast korraldab Eesti Kaubandus- Tööstuskoda koostöös Work in Estoniaga välismaiste värbamiskohtade koosolekuid. Ligikaudu iga kuu toimuvad kohtumised erinevates asukohtades, kus vastuvõttev ettevõte tutvustab oma kogemust rahvusvahelises värbamises, miks nad seda teevad ja kuidas nad seda teevad. Seminaril osalejad, personalihaldurid, värbajad ja juhatajad saavad esmakordselt kogemusi rahvusvahelise töölevõtmise parimatest tavadest ja neil on võimalus küsida vabas õhkkonnas meelepäraseid küsimusi.

Kuna iga ettevõte on oma kultuuris erinev, eesmärkidel ja tööviisidel, võib ka välismaal värbamisel olla palju erinevusi, mistõttu püüavad nad jagada erinevates tööstusharudes tegutsevate ettevõtete perspektiive alates IT-tarkvaraarendusest kuni tööstustootmiseni. 2018. aasta esimese poole jooksul on sellised ettevõtted, nagu Helmes ja Saku Metall, oma kogemusi jaganud:

Helmes’i välismaalt palkamine tähendab laiemat talentide kogumit: “Ma tundsin suurt rõõmu, sest turg, kus võisid otsida inimesi ja taotlejaid, oli palju suurem kui lihtsalt Eesti. Seetõttu on meil nii mitmekultuuriline tööjõud.”

Saku Metalli jaoks olid esimesed kogemused keerukad: “Selgitada neile (töötajatele), mida nad peavad tegema, ja kuidas seda teha ja millises järjekorras neid dokumente koostada oli iseenesest päris suur väljakutse, neil on nüüd selged protsessid ja kohad, kust abi saada. Mul on ainult head sõnad Politsei- ja Piirivalveametile, nende rändealased nõustajad on tõesti kasulikud.”

Kaubandus-tööstuskoda koostöös Work in Estoniaga kutsub ettevõtete juhte ja personalitöötajaid saama osa ettevõtete kogemustest välisvärbamisel.

Artikli allikas Work in Estonia

Värbamisakadeemia ettevõtetele! Kuidas tulemuslikult leida töötajaid?

Värbamisakadeemia

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top