fbpx
CV.ee tööelublogi

Kontoris võimeldes tööstressist priiks #võimlemekontoris

Kontoris võimeldes tööstressist priiks #võimlemekontoris

Inimeste kiire elutempo tõttu võib juhtuda, et alati liikuma ei jõutagi ning võimlemispausi organiseerimine annab võimaluse end liigutada  ka neile, kes iseenda tervise peale muul ajal mõelda ei jõua. Kerge võimlemispaus tuletab töötajatele meelde, et töölaua taga istumine peab olema kontrollitud tegevus, et vähendada terviseprobleeme. See annab mõnusa energiasüsti tööpäevale ja soodustab tiimitööd luues meeskonnas hea õhkkonna, sest tehakse midagi koos. Sellest tulenevalt julgeme väita, et kontoris võimeldes on võimalik saada tööstressist priiks.

Roman MinlibajevPalusime personaaltreener Roman Minlibajevil näidata ette mõningad harjutused, mis sobivad ideaalselt näiteks istuva kontoritöölise enesetunde parandamiseks.

Roman Minlibajev on terve oma elu olnud spordi sees. Tema missiooniks on aidata ka teistel leida liikumisharrastust ja spordirõõmu – kasvõi üks hing korraga. „Terves kehas elab terve vaim“ on moto, mida tahab ta anda edasi ka oma klientidele, sest inimese füüsis on tugevas korrelatsioonis vaimse tervisega. Olgem igas mõttes terved inimesed!

Järgnevalt toome välja esimese lihtsamate harjutuste seeria, mida on kontoris võimalik läbida ilma kõrvaliste abivahenditeta.

Harjutus 1

Istumise ajal on puusapainutaja lihased pika aja vältel lühenenud asendis. Selline asend aitab venitada nii niude-nimmelihast kui ka reie sirglihast. Need lihased vastutavad puusa painutamise eest. Asendit hoides suru puusa ette ja pinguta selle jala tuharalihast, mille põlv on tooli peal.

Harjutus 2

Istuv inaktiivne eluviis teeb tuharalihased nõrgaks, sest need lihased on istumise ajal kestvalt pikenenud asendis ning nende funktsiooni ei kasutata. Selle jaoks ongi hea iga paarikümne minuti tagant püsti tõusta ja sirutada jalga taha, aktiveerides nii tuharalihased. Tee näiteks 15 kordust ühe jalaga ja 15 kordust teise jalaga, pärast mida võid oma tööd jätkata.

Harjutus 3

Seda liigutusmustrit soovitan endale „tööriistakasti“ lisada. See on dünaamiline puusadominantne liigutus (inglise keeles „hip hinge“), mis aitab aktiveerida nii tuharalihaseid, kui ka tagareie lihaseid. Tagareie lihased on pikkade istumissessioonidega lühenenud asendis ja vajaksid ka dünaamilist liigutamist – see harjutus on neile ideaalne.

Harjutus 4

Istumine provotseerib asendit, kus õlavööde on sissepoole pööratud ja selg on nö „küürus“. Selle jaoks on hea vahepeal lülisamba rinnaku osa (ülaselga) natuke sirutada. Selle jaoks sobib hästi käesolev harjutus.

Harjutus 5

See venitus on selja lailihasele, mille üheks funktsiooniks on õlavarre sissepööramine (klaviatuuri toksides on õlavars just selles asendis). Hoia ülemise käega seinast (ideaalis mõnest käepidemest) ja suru alumise käega ennast seinast eemale.

See oli esimene seeria kontoris võimlemise võimalustest, mille teieni soovisime tuua. Nüüd hooga võimlema ning peagi jagame teiega juba uusi ja veelgi põnevamaid harjutusi. Kes aga soovib koheselt oma teadmistepagasit kontoris võimlemise võimalustest suurendada soovitame pöörduda otse Romani poole, et leppida kokku eratreeningu aeg ning vabaneda kontoritööst tingitud pingetest.

Roman Minlibajev

Facebook

Instagram

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top