fbpx
CV.ee tööelublogi

Mida märkab värbaja CV-des. Kes saavad tööle?

Mida märkab värbaja CV-des. Kes saavad tööle?

Suvi on hea võimalus noortel astuda tööturule ning saada eluks ning tööturule astumiseks vajalikku töökogemust. Kutsusime Nipila otsestuudiosse Marii Männiste, kes on Traveller Toursi juht, rääkima oma kogemusest kandideerijate ja nende CV-dega. Ühtlasi jagas ta ka praktilisi näpunäiteid ning soovitusi tööle kandideerimiseks.

Giidide värbamisel ja üleüldiselt teenindavale tööle värbamisel peab jälgima, et inimene ei oleks liiga kinnine või mingites arvamustest kinni. See võib tekitada konflikte turistide või üldse klientide vahel.

500 000 CV seast endale sobivate leidmine võib osutuda ääretult keeruliseks, kui pilt on äärmiselt kirju, eriti kui sul kogemus puudub. Alguses võtab silmade eest kirjuks ja siis tuleb järjest nokkima hakata. Meenutab veidi Exceli tabelit, mis silmade eest kirjuks võtab. Selekteerimist tuleb alustada aga filtreerimisest. Filtreerimise number üks eesmärk peab olema suhtumise ja olemuse otsimine. Kas teenindav inimene on teenindatavale nii sümpaatne, et ta soovib inimesega ka tegelikult suhelda või on inimene tema jaoks ebameeldiv ja eemaletõukav. Inimesel peab olema see miski X-faktor, mis paneb ta giidi ja üldse teeninduse ametis särama.

CV-ga silma jäämiseks on vaja olla selles aus ja eriline. ‘’Olen tore inimene’’ on üsna igav ja levinud kirjeldus enda kohta. Silmajäämiseks on vaja särada enda lühitutvustuses, mis jääb tööandjatele esimesena enne CV avamist silma. See on koht, kus pead väljendama seda, miks oled tore ja mis on see, mida sa konkreetselt elust ja tööturust ootad. Mis on Sinu CV eesmärk? Kas Sinu CV-s on kõik info vajalik? Tuleb jääda konkreetseks! Kui oled aga ise otse tööandjale kandideerimas, siis tuleks kasutada unikaalsemaid CV formaate ning mudida seda vastavalt kandideerimiseks väljavalitud ametikohale.

Igal juhul CV-sid, mida läbi töötada on hetkel palju, sest tööturul on tohutult pakkumisi ning suur osa inimestest on pidevalt otsimas oma õiget kohta tööturul. Seetõttu on äärmiselt vajalik CV õigesti vormistamine, ülesehitamine ning atraktiivseks muutmine. Vastasel juhul on pea võimatu teiste seast silma paista. Tasuks mõelda ka VideoCV formaadile.

Mida CV-s KINDLASTI vältida Traveller Tours kohale kandideerimisel:

Selfi ei ole esinduslik pilt, mida CV-s kasutada.

Ebavajalik info – kokakoolitus, mille läbisid 10 aastat tagasi pole giiditööle kandideerides oluline.

Kõiki töökogemusi ei tasu CV-s kajastada, eriti kui vahetad tööd vähemalt mitu korda aastas.

Ära pane keeleoskust, mida sa tegelikult ei valda. Kui sa keelt suhtlustasandil ei räägi, siis ära seda ka märgi.

Giiditöö on äge ja julgustame kõiki kandideerima. Traveller Tours ootab kõiki kandideerima!

Traveller Tours Facebook

Traveller Tours Instagram

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top