fbpx
CV.ee tööelublogi

Osa 2: kontoris võimeldes tööstressist priiks #võimlemekontoris

Osa 2: kontoris võimeldes tööstressist priiks #võimlemekontoris 1

Jätkame seeriaga kontoris võimeldes tööstressist priiks #võimlemekontoris. Palusime taaskord personaaltreener Roman Minlibajevil näidata ette mõningad harjutused, mis sobivad ideaalselt näiteks istuva kontoritöölise enesetunde parandamiseks.

Järgnevalt toome välja harjutuste seeria, mida on kontoris võimalik läbida ilma suuremate kõrvaliste abivahenditeta. Vaja on vaid tahtejõudu ning pealehakkamist, et harjutusi regulaarselt ka praktikas rakendada.

Harjutus 1

Istuvas asendis on õlavööde sissepoole pööratud ja rinnalihased on lühenenud asendis. Tee rinnalihaste venituseks järgmist videos nähtud venitust. Kõverdatud küünarnukiga saab venitustunnet rohkem rinnalihasesse, sirutatud käega kaasab ka biitsepsit ning õlalihast. Käe asendi muutmine aitab venitada rinnalihaste erinevaid alguskohti (rinnak, rangluu + väikest rinnalihast).

Harjutus 2

Eelmises videos näitasime, kuidas venitada puusapainutaja lihaseid koos tuharalihase aktiveerimisega. Selle harjutusega parandame natuke liikuvust nii hüppeliigeses, kui ka puusades. Hea harjutus pärast pikemat istumisperioodi. NB! Ees oleval jalal kand maas.

Harjutus 3

Tuharalihaste popurrii. Sobib hästi kergeks 5 minutiliseks „vahepalaks“, mis annab mõnusa koormuse, ent ei pane higistama. Tervise seisukohast on oluline, et puusasid ümbritsevad lihased oleks toonuses. Selle harjutusega saab nendele lihastele, mis toonuses peavad olema hästi „pihta“.

Harjutus 4

Taaskord hea harjutus, millega „äratada“ ja natuke toniseerida neid lihaseid, mis istudes on pikenenud (tuharalihased) või lühenenud (tagareie lihased). Lisa see kindlasti endale menüüsse! Saab teha koos jalgadega või vahelduvalt, mis on mõnevõrra väljakutsuvam.

Harjutus 5

Jõutõmme ühelt jalalt, millega saab arendada ka natuke tasakaalu. Teine harjutus videos on väljaastesammud, aga sammuga tahapoole, mis aitab ka treenida rohkem tuharat, kui reie eesmisi lihaseid.

See oli teine seeria kontoris võimlemise võimalustest. Nüüd hooga võimlema ning peagi jagame teiega juba uusi ja veelgi põnevamaid harjutusi. Kes aga soovib koheselt oma teadmistepagasit kontoris võimlemise võimalustest suurendada soovitame pöörduda otse Romani poole, et leppida kokku eratreeningu aeg ning vabaneda kontoritööst tingitud pingetest.

Roman Minlibajev

Facebook

Instagram

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top