fbpx
CV.ee tööelublogi

CV.ee esimene DIGIDOKK

CV.ee esimene DIGIDOKK

Hurrraaa!!! Siin ta on, CV.ee esimene digidokk! Sandra Jõgeva käis kinnisvaramaakleritel külas ja uuris, mida elukutse endast kujutab ja millistele inimestele võib see sobida.

Maakleri tööd võib teha ka vanemas eas

Aviso Kinnisvara maakleri Külli Ooti sõnul, sisustab maakleri töö väga meeldivalt aega. Külli sai inspiratsiooni Itaalias ühelt vanemalt proualt, kes tuli potensiaalse kliendiga maja müüma. Sel hetkel sai Külli aru, et maakleri ametit võib ka kõrgemas eas pidada.

Müüt: kliendid ööklubist või restoranist

Uue Maa Kinnisvarabüroos töötava Kristi Djomini arvates, vastab antud müüt tõele. Maakler ollakse 24/7. Sel puhul ei tohi end ära unustada ja rihma lõdvaks lasta, mõnes mõttes ollakse nagu avaliku elu tegelased. Klientide leidmise osas on oluline olla meeldiv ja viisakas kõigiga. Oma visiitkaarte võib lahkelt jagada, sest kunagi ei tea, millal inimestel maaklerit vaja võib minna. On ka juhuseid, kus sünnipäeval vabas õhkkonnas on tehinguid tehtud. Võib juhtuda ka, et reede õhtul veiniklaasi taga juttu ajades on jõutud korteri ostuni. Kõike tuleb teha muidugi loomulikult ja proffessionaalselt.

Maaklerid kuuluvad tsunfti

Maaklereid ühendab ja koondab kokku koda, kuhu kuuluvad kõik maaklerid. Kotta kuulumine tähendab, et ollakse suure tõenäosusega büroo töötaja. Ollakse kvalifitseeritud maaklerid ja sooritanud kutseeksami. Lisaks on olemas veel register, kuhu saavad maaklerid end registreerida. Kliendi jaoks tähendab kotta ja registrisse kuulumine, et tegu on usaldusväärse maakleriga.

Rahvusvahelised kvaliteedi reeglid

Koos RE/MAX kinnisvarabürooga tulid Eesti turule rahvusvahelised reeglid kvaliteedile. RE/MAX on üle 45 aasta tegutsenud Ameerikas ja Euroopas üle 23 aasta. RE/MAX Capitali maakler Leena Kreitner ütleb, et tohutu kogemusega on tulnud nipid, reeglid ja strateegiad, ilma milleta on kinnisvaraäris keeruline tegutseda. Seetõttu on ka kõrged kvaliteedinõuded ja tagatud pädevus. Oluline on panna kliendi vajadused endast ette poole.

Milliseid maaklereid turg vajab?

Ingmar Saksing LVM kinnisvarast arvab, et üks hea maakler peaks olema proffessionaalne ja kliendi jaoks olemas. Võib juhtuda, et seda võetakse ka osana muust valdkonnast, et kui on teadmisi juriidikast, sisekujundusest, ehitusest – ikka on võimalik maaklerina tegutseda. Kutseeksami sooritamine pole seljuhul ka midagi keerulist. Eriti veel, kui oled mõnda aega maaklerina tegutsenud.

Kokkuvõtvalt

Teenimise võimalused maaklerina on piiramatud. Oleneb, kui töökas ise oled. Tõõ võib sobida erineva taustaga inimestele ja vanus pole takistuseks.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top