fbpx
CV.ee tööelublogi

Need 5 soovitust aitavad sul uue keele kiirelt selgeks õppida

Need 5 soovitust aitavad sul uue keele kiirelt selgeks õppida

Mõnikord jääb uue soovitud töökoha saamine keeleoskuse taha. Vähene keeleoskus ei pruugi tagada head sissetulekut ning konkurentsivõime tööturul ei ole seeläbi ka muljetavaldav. Kui sul on hea keeleoskus ja seda mitmes keeles, võid kandideerida märksa rohkematele töökohtadele ja küsida ka kõrgemat palganumbrit.

Õnneks ei pea tänasel päeval uue keele õppimiseks minema spetsiaalsetele keelekursustele või ülikooli, et omandada uut keelt. Selleks, et keeleõpe ei tunduks liialt hirmutav katsumus, oleme kirja pannud 5 soovitust, mis aitavad sul uue keele kiirelt selgeks õppida.

Integreeri oma meelistegevustesse emakeele asemel võõrkeel

Proovi alustada sellest, et jätkad enda tavapäraste igapäevaste meelistegevustega, kuid asendad emakeele võõrkeelega. Näiteks: filmide või sarjade vaatamine, muusika kuulamine, raamatute lugemine, taskuhäälingute kuulamine. Kui oled seni eeltoodud tegevusi harjunud emakeeles lugema/kuulama, siis see on hea viis ‘varjatult’ keelt õppida.

Otsusta, millisel tasemel sa soovid keelt omandada

Võta hetk ja mõtle läbi, millised on sinu ootused iseendale keeleõppe osas. Kas sinu eesmärk on kõneleda võõrkeeles keskmisel või heal tasemel? Või lisaks sellele olla ka grammatiliselt korrektne kirjapildis? Võib-olla soovid õppida uut keelt reisimise või hoopiski tööalasel eesmärgil? Kui oled endale fookuse seadnud, siis saad juba paremini keskenduda keeleõpingutele ning võtta õpinguid samm sammu järel.

Asenda sotsiaalmeedia kanalid keeleõppe äpp-idega.

Mis seal salata – nutiseadmetes veedame me palju aega, mistõttu ei ole meie soovitus otseselt nutifonides aja veetmise pikendamine. Asenda alustuseks näiteks 15 minutit, pool tundi sotsiaalmeedias scrollimist hoopis praktilise keeleõppega. Leidub väga ägedaid mobiiliäppe, mis võimaldavad õppida uut keelt või arendada keeleoskust kiiresti ja lõbusalt. Näiteks eestlaste enda loodud Speakly on igati vahva rakendus, mis teeb keeleõppe päriselt palju mugavamaks.

Ole järjepidev

See on imeline, kui palju võid sa tegelikult mõne päeva jooksul õppida. Täpselt sama on ka unustamisega – mõne päevaga võid unustada õpitu. Seega, keeleõppe puhul on hea keskenduda sellele, et õpid iga päev natukene. Sa õpid palju rohkem, kui pühendad keeleõppele näiteks igapäevaselt 15-30 minutit, kui kord nädalas 6 tundi järjest. Tõenäoliselt ei naudi sa teist varianti ka kuigi palju.

Leia võimalus võõrkeeles suhtlemiseks

Kui sinu eesmärk on võõrkeeles justnimelt heal tasemel suhtluskeele omandamine, siis leia endale viis praktiseerimiseks. Õnneks neid võimalusi on päris mitmeid: reisimine, keeleõppe grupid, tutvuste kaudu mõne võõrkeele kõneleja leidmine (keelevahetuspartnerid), aeg-ajalt korraldatakse isegi tasuta üritusi, kus kogunevad keeleõppe huvilised, et teineteisele võõrkeelt õpetada.

Lõppkokkuvõttes tuleb lihtsalt alustada. Kindlasti oled isegi kuulnud kedagi ütlemas: “Oh, kuidas ma tahaksin x keelt osata!” Ainus lohutus kõlab vast niiviisi: “Keeleoskus ei tule sinuni ise, kui sa ei alusta kuskilt otsast õppimisega.” Alusta täna! Siin veel nippe.

Oleme CV.ee ja Speakly tiimidega otsustanud kinkida igaühele, kes uuendab või lisab uue CV sügiskuude jooksul, tasuta keeleõppe üheks kuuks! Uuri lähemalt: www.kampaania.cv.ee/speakly

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top