fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad finantssektoris. Edetabelil on uus liider!

Top 5 tööandjad finantssektoris. Edetabelil on uus liider!

Tööportaal ja värbamispartner CV-Online viis 2019. aasta novembris-detsembris läbi traditsioonilise TOP tööandja uuringu, millega selgitati välja töövõtjate eelistused tööandja valikul. Kokku andis oma panuse 2358 vastajat üle Eesti.

Kui teistes sektorites jagunesid vastajate eelistused erinevate tööandjate vahel ühtlasemalt, siis finantssektori siseselt koondus tervelt 2/3 häältest kolme tugeva panga kätte – hoolimata sellest, et lõppenud aasta ei olnud panganduse mainele kõige kergemate killast.

TOP tööandja uuring on alanud! Aeg selgitada välja parimad 1

1. Swedbank

Finantssektori kõige atraktiivsemaks tööandjaks 2019. aastal tõusis Swedbank AS. Swedbank vahetas kohad mulluse liidri LHV Pangaga olles 30% vastajate esimeseks eelistuseks finantssektoris.

Swedbanki personalijuht Ülle Matt räägib, et nende ettevõtte jaoks on oluline, et töötajad tunneksid end igapäevaselt töökeskkonnas väärtustatuna ning et töötajate töö- ja pereelu oleks tasakaalus. “Meie jaoks on eeskätt oluline, et meie töötajad tunneksid ennast igapäevaselt töökeskkonnas väärtustatuna ning et töötajate töö ja pereelu oleks tasakaalus. Oleme panustanud inimliku ja hooliva töökultuuri hoidmisesse, töötajate karjäärijuhtimisse, pakkudes enesearenguvõimalusi kõigile soovijatele.

Meile on oluline ka mitmekesisust arvestava mõtteviisi toetamine. Meie töötajad hindavad kõrgelt võimalust panustada vabatahtliku töö projektides, et muuta midagi ühiskonnas paremaks. Selle aluseks saab olla tugev juhtimiskultuur”, kirjeldab ta Swedbanki teed suurepärase tulemusteni jõudmisel.

Ülle Matt toob välja, et Swedbanki töötajad hindavad kõrgelt võimalust panustada osa oma tööaega nende endi valitud vabatahtlikesse projektidesse ja sellega ühiskonna laiemasse arengusse panustada.

2. LHV Pank

Mulluse edetabeli võitja LHV Pank AS on ka tänavu kõrgelt hinnatud olles 23% vastajate esimeseks eelistuseks finantssektori tööandjate hulgas. LHV Panga puhul võlub vastajaid ettevõtte hea sisekliima, motiveeriv palk ja lisahüved ning paindlik töökorraldus.

Panga suurepärast mainet töövõtjate hulgas kinnitab ka fakt, et kui vastajatelt küsiti nende esimest tööandja eelistust, platseerus LHV ka kõikide ettevõtete hulgas suisa teisele kohale.

3. SEB Pank

Stabiilse tulemusega SEB Pank kogus 12% vastajate hääle ning oli sellega sarnaselt mullusele  finantssektori atraktiivsuselt kolmas tööandja ka tänavu.

SEB Panka tööandjana esile tõstnud vastajad on esile toonud ettevõtte poolt pakutavad arengu- ja karjäärivõimalused, aga ka hea palga ja lisahüved ning sobiva töökeskkonna.

4. Transferwise, Eesti filiaal

Nii nagu Transferwise on 2019. aastal oma teenuseid ja mainet arendanud, on ta ka raketina meie tööandjate edetabelisse sisenenud haarates 150 hääle ehk 7%-ga neljanda koha.

Transferwise on töövõtjatele silma torganud oma avatud suhtumisega. Esile tõstatakse ettevõtte poolt pakutavat paindlikku töökorraldust, häid karjääri- ja arenguvõimalusi, töötajate tervise eest hoolitsemist ja motiveerivat töötasu.

5. Nordea Bank, Eesti filiaal

Nordea on küll koha võrra kukkunud, aga püsib endiselt kindlalt Top 5 edetabelis olles saanud sarnaselt eelmisele aastale 6% finantssektori ettevõtetele jagatud häältest.

Inimlike väärtuste pooles eristuva Nordea panga puhul märgiti, et ettevõttes on hea sisekliima,  töötajaid koheldakse võrdselt ja ausalt, samuti et hoolitsetakse nende tervise eest.

Finantssektori TOP 10 tööandjat: koht, häälte arv ja % kõikidest vastajatest

  1. SWEDBANK AS                                                  677         30%
  2. LHV PANK AS                                                     511         23%
  3. SEB PANK AS                                                      264         12%
  4. TRANSFERWISE LTD EESTI FILIAAL             150         7%
  5. NORDEA BANK ABP EESTI FILIAAL              125         6%
  6. COOP PANK AS                                                  112         5%
  7. EESTI PANK                                                         52           2%
  8. LUMINOR BANK AS                                         51           2%
  9. TALLINNA KAUBAMAJA GRUPP AS            49           2%
  10. IF P&C INSURANCE AS                                    28           1%

Täpsemate uuringu tulemuste ja metoodikaga saab tutvuda lehel www.topemployer.ee.
Uuringu viis läbi CV Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top