fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad tootmissektoris. Mullune liider raputas teised sootuks kannult!

Top 5 tööandjad tootmissektoris. Mullune liider raputas teised sootuks kannult!

Tööportaal ja värbamispartner CV-Online viis 2019. aasta novembris-detsembris läbi traditsioonilise uuringu, millega selgitati välja töövõtjate eelistused tööandja valikul. Kokku andis oma panuse 2358 vastajat üle Eesti. 

Tootmissektori suur üllataja on Eesti Energia, kes saavutas teiste tootmisettevõtetest tööandjate hulgas aastaga tohutu edumaa. Kui eelmisel aastal olid tipus esindatud ka toiduainetetööstuse ettevõtted, siis tänavuse uuringu kohaselt on nemad jäänud vastajate silmis tööandjana pigem tagaplaanile.  

TOP tööandja uuring on alanud! Aeg selgitada välja parimad 1

1. Eesti Energia

Tootmissektori ülekaalukas esikoht atraktiivse tööandjana kuulub Eesti Energia AS-le. Suure ja tuntud ettevõttena on ta ometi suutnud lühikese aja jooksul tõsta ihaldusväärsust potentsiaalsete töövõtjate silmis mulluselt 11%-lt 21%-le: Eesti Energiat hindas sektori atraktiivseimaks tööandjaks 459 vastajat, kes tõid esile ettevõtte hea palgataseme ja lisahüved ning hea töö tunnustamise traditsioonid.

Eesti Energia töötajakogemuse direktor Tiina Drui rääkis, et Eesti Energia lai tegevusvaldkond mõjutab otseselt iga elaniku heaolu ja avaldas eduka aasta võtmetegurid: „Positsioneerime ennast kasulike ja mugavate energialahenduste pakkujana ning toodame ise energiat üha rohelisemalt. Tulemusele orienteerituna kaasame tööturult oma ala tipptegijaid, maksame neile väärilist tasu ja pakume häid arengu- ja karjäärivõimalusi.“

2. Ericsson Eesti

Tegelikult on üllatajaks ka edetabeli teise koha omanik Ericsson Eesti, kes mulluse uuringu ajal ei mahtunud isegi viie parima hulka.  Ericssoni hindas tootmissektori atraktiivseimaks tööandjaks 6% ehk 135 vastajat.

Ericsson Eesti puhul meeldis vastajatele ettevõtte põhjamaine töökultuur: töötajate võrdne kohtlemine, kaasaegne töökeskkond, heade arenguvõimaluste pakkumine, paindliku töökorralduse võimaldamine ja hoolitsemine töötajate tervise eest.

3. ABB

Kolmanda koha tootmissektori ihaldusväärsete tööandjate seas saavutas ABB AS. Vastajad andsid ettevõttele 5% ehk 121 häält. Eelmise uuringu tulemuste kohaselt oli ABB valdkonna teisel positsioonil.

Vastajad, kes hindasid ABB-d tööandjana kõrgelt, tõid esile eeskätt motiveeriva palgataseme ja lisahüved, aga selle kõrval ka hoolitsemise oma töötajate tervise eest ja muid faktoreid.

4. Alexela

Eelmisele uuringule järgnenud aasta jooksul on oma positsiooni parandanud ka Alexela AS, mis on 5%-i (ehk 116 vastaja) eelistuseks tootmissektori ettevõtete rivis. 

Uuringus osalenud inimesed hindavad kõrgelt Alexela pakutavat  kaasaegset töökeskkonda, samuti hoolitsemist oma töötajate tervise eest, heade tulemuse märkamist ja tunnustamist ning paindliku töökorralduse võimaldamist.  

5. Cleveron

Robootilisi pakiautomaate arendav ja tootev Cleveron AS, kes hoidis 2018. aasta uuringus kolmandat  kohta, on küll edetabelis veidi langenud, aga püsib siiski kindlalt tootmissektori liidergrupis vastajate poolt antud 5% ehk 110 häälega.

Cleveroni puhul hindavad vastajad kõige kõrgemalt korralikku töötasu ja lisahüvesid, neile järgnevalt häid arenguvõimalusi ning töötulemuste märkamist ja tunnustamist tööandja poolt.

Tootmissektori TOP 10 tööandjat: koht, häälte arv ja % kõikidest vastajatest

1. EESTI ENERGIA AS                       459         21%
2. ERICSSON EESTI AS                     135         6%
3. ABB AS                                             121         5%
4. ALEXELA AS                                    116         5%
5. CLEVERON AS                               110         5%
6. SAKU ÕLLETEHASE AS 64           3%
7. VALIO EESTI AS                             61           3%
8. ORKLA EESTI AS                            54           2%
9. A. LE COQ AS                                 45           2%
10 ELERING AS                                   43           2%

Täpsemate uuringu tulemuste ja metoodikaga saab tutvuda lehel www.topemployer.ee.
Uuringu viis läbi CV Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top