fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad kaubandussektoris. Supermarketid rebivad esikoha pärast!

Top 5 tööandjad kaubandussektoris. Supermarketid rebivad esikoha pärast!

Tööportaal ja värbamispartner CV-Online viis 2019. aasta novembris-detsembris läbi traditsioonilise uuringu, millega selgitati välja töövõtjate eelistused tööandja valikul. Kokku andis oma panuse 2358 vastajat üle Eesti. 

Sarnaselt teenindusvaldkonnaga on vastajate hääled ka kaubandussektori ettevõtete vahel üsna ühtlaselt jagunenud ja nimetatud ettevõtete loend on pikk. Liidriks tööandjana on tõusnud üle-eestilise katvusega supermarketi ketid, ent väga selget eelistust ei ole vastajate hulgas välja kujunenud.

TOP tööandja uuring on alanud! Aeg selgitada välja parimad 1

1. Coop

Kaubandussektori kõige ihaldusväärsemaks tööandjaks on 2019. aasta lõpu seisuga Coop, mis on oma positsiooni aastaga suisa kahe koha võrra parandanud. Coop sai 11% sektori häältest ehk 241 inimese poolehoiu. Vastajad hindasid võitja puhul võrdväärselt nii sobivat asukohta, kaasaegset töökeskkonda, korralikku palgataset kui ka töötulemuste märkamist ja tunnustamist ettevõtte poolt.

Coopi personalidirektor Kerstin Jaani usub, et kõrge esikoha tõi neile ennekõike inimlik hoolimine: „Coopi juures on pikki aastaid hinnatud just meie organisatsiooni sõbralikku ja inimlikku suhtumist üksteisesse. Nii nagu meie tunnuslausegi ütleb, et hoiame elu igas Eestimaa nurgas, nii on meil kombeks hoida ka üksteist ning selline soe sisekliima kumab tõesti läbi kogu meie organisatsiooni.“

2. Selver

Edetabeli teisele kohale tõusis samuti Eesti kapitalil põhinev supermarketite kett Selver AS, kes aasta tagasi veel viie liidri hulka ei mahtunud. Selver kogus 10% kaubandussektori häältest: 231.  

Valiku põhjused, miks inimesed sooviksid just Selveri heaks töötada, jagunesid paljude erinevate argumentide vahel väga võrdselt, ent neist eristus selgelt Selverile omistatav hea sisekliima ja tore kollektiiv – seda mainis suur enamus vastajaid.

3. Rimi

Coopist ja Selverist jääb kaubandussektori edetabelis vaid karvavõrd maha Rimi Eesti Food AS, mis on teinud võrreldes mulluse tulemusega muljetavaldava tõusu – siis ei mahtunud ta eelistatuima viie sekka. Rimit on tööandjana atraktiivseks pidanud 192 vastajat ehk 9%.

Rimi kui tööandja eelistamisel toovad vastajad argumentidena välja ettevõtte tuntuse ja hea maine, paindliku töökorralduse võimaldamise ning geograafiliselt hea katvuse tõttu ka asukoha töötajate jaoks logistiliselt sobivas paigas.

4. Circle K

Võrreldes mullusega on atraktiivsete tööandjate edetabelis koha võrra kerkinud Circle K Eesti AS, kes oli üks esimesi aktiivse tööandja brändinguga silma paistnud ettevõtetest. Circle K-d nimetas kõige ihaldusväärsemaks tööandjaks kaubandusettevõtete seas 8% ehk 176 inimest.

Uuringule küsimustele vastajate hinnangul räägivad Circle K kasuks ettevõtte tuntus ja hea maine ning oma töötajatele heade arenguvõimaluste pakkumine.

5. Maxima

Viie kõige eelistatuma kaubandusvaldkonna tööandja sekka kerkis uuringu põhjal ka Maxima Eesti OÜ, kes on viimastel aastatel oma tegevust Eestis hoogsalt laiendanud. Maxima oleks eelistatud valikuks sektori tööandjate hulgas 7%-le ehk 161 vastajale.

Maximat eelistanud vastajad tõid põhjustena esile hea sisekliima, logistiliselt sobiva asukoha, töötajate tervise eest hoolitsemise ning motiveeriva palga ja lisatasud.

Kaubandussektori TOP 10 tööandjat: koht, häälte arv ja % kõikidest vastajatest

1. COOP EESTI KESKÜHISTU                         241         11%
2. SELVER AS                                                      231         10%
3. RIMI EESTI FOOD AS                                   192         9%
4. CIRCLE K EESTI AS                                        176         8%
5. MAXIMA EESTI OÜ                                      161         7%
6. KAUBAMAJA AS                                           149         7%
7. PRISMA PEREMARKET AS                         88           4%
8. OLEREX AS                                                     56           2%
9. SPORTLAND EESTI AS                                 46           2%
10. APOLLO KAUPLUSED OÜ                        36           2%

Täpsemate uuringu tulemuste ja metoodikaga saab tutvuda lehel www.topemployer.ee.
Uuringu viis läbi CV Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top