fbpx
CV.ee tööelublogi

Suur nõudlus plokiahelate ekspertide järele: välismaa ülikoolid avavad kursusi

Suur nõudlus plokiahelate ekspertide järele: välismaa ülikoolid avavad kursusi

Järjest kasvava krüpto- ja plokiahelate tööstusega kaasneb suur nõudlus töötajate järele, alates arendajatest kuni analüütikuteni. Kuna hariduse lõppeesmärk on alati ühiskonna vajaduste rahuldamine, on mõned ülikoolid ja kõrgemad õppeasutused kaalunud vastava valdkonna vajadustele kohandatud kursuste ja programmide juurutamist.

Plokiahelate valdkond saab hoogu juurde

Vaatamata COVID-19 pandeemiale on plokiahela valdkond hüppeliselt arenenud. Paljud riigid usaldavad innovatsiooni sureva globaalse tarneahela, tööturu ja kogu majanduse “päästjana”. Hiinas, kust koroonaviirus pärineb nähti valdkonnas tohutuid arenguid, sealhulgas plokiahela nõukoja loomine, plokiahelate võrgu käivitamine, edusammud digitaalse jüaani projekti käivitamisel, plokiahelaga töötavate e-valitsuse platvormide käivitamine ja hiljutine ettepanek luua plokiahelafond, et toetada sektori teadus- ja arendustegevusi.

Plokiahelate uudistele keskenduv Coinidol teatas, et Hiina tunnustas lõpuks plokiahela loodud töökohti ja lisas need ametlike töökohtade nimekirja. Hiina Personali- ja Sotsiaalkindlustuse ministeerium (MOHRSS) lõi kümme uut töörühma, et aidata võidelda COVID-19 vastu, hoida tööturgu elujõulisena ja julgustada ettevõtlust. Sellest tulenevalt said Hiinas ametlikuks sellised ametikohad nagu plokiahela ja hajutatud pearaamatu tehnoloogia (DLT) arendajad, DLT analüütikud ja plokiahela insenerid.

Suur nõudlus plokiahelate ekspertide järele: välismaa ülikoolid avavad kursusi

Plokiahel akadeemilistes ringkondades

Plokiahela tehnoloogia on juba ammu muutunud populaarseks tänu sellel põhinevale krüptovaluutade kauplemise järjest kasvavale populaarsusele. Vastusena suurele nõudlusele plokiahela ekspertide järele on paljud ülikoolid kaalunud plokiahelaga seotud õppeprogrammide kavandamist. 2019. aastal õpetas 42% maailma tippülikoolidest plokiahela programme kõigil tasemetel.

Briti Columbia ülikoolil (UBC) on nüüd terve teadusüksus, mis keskendub plokiahelale ja õpetab tehnoloogiaga seotud õppeaineid bakalaureuse- ja magistriõppe üliõpilastele, samas kui USA-s nimetati Cornelli ülikool tänu oma plokiahela õppeprogrammile maailma tippülikooliks krüptohariduse alal 2019. aastal.

Selliseid kursusi pakub ka York University University of Continuing School. 29. mail 2020. aastal teatas ülikool, et ta avab eeloleval semestril kaks ülikooli tasemel plokiahela programmi, mis on tudengitele liitumiseks avatud. Ülikool annab alates septembrikuust välja tunnistust plokiahela arendajatele (osalise õppeajaga) ning kraadiõppe tunnistust plokiahela arendamisel (täis õppeajaga).

Ka Lõuna-Korea üritab siin esirinnas olla. Nii teatas Suseongi ülikool, et kavatseb rajada plokiahela ülikoolilinnaku. Praeguse seisuga on ülikool uue teenuse väljatöötamiseks kaasanud mitu plokiahela ja tehisintellektiga alustavat firmat. Edu korral ühendab algatus õpilasi ja valdkonna juhte, et tõhustada valdkonna teadus- ja arendustegevust.

Plokiahel, mis oli kunagi tööotsijate ja akadeemiliste ringkondade jaoks hall ala, on nüüd populaarne tööandjate, ekspertide ja teadlaste jaoks. Mitmed teadusasutused on viimastel aastatel avanud kursusi, mis õpetavad valdkonna spetsialiste. Koronaviiruse pandeemia paljastas veelgi enam vajaduse uuringu- ja arendustegevuse järele plokiahela valdkonnas, et hallata tulevasi haiguspuhanguid ja vähendada nende kahjulikke sotsiaalseid, majanduslikke ja poliitilisi tagajärgi maailmamajandusele.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top