fbpx
CV.ee tööelublogi

Kas kiirematel kandideerijatel on teiste suhtes eelis?

Kas kiirematel kandideerijatel on teiste suhtes eelis?

Kui oled aktiivselt tööjahil, siis pole Sa sugugi üksi! CV-Online/CV.ee värske uuringu põhjal on hetkel uut tööd otsimas 40% vastanutest! Kuidas nad seda teevad? Vaata, kas Sa oled kasutanud kõiki häid võimalusi, et parim töökoht endale napsata? 

Teeme ülevaate, milliseid kanaleid tööotsijad tööpakkumiste leidmiseks kasutavad, millist CV vormi eelistavad ja kui kiiresti töökuulutustele reageerivad. 

Milliseid kanaleid tööpakkumiste leidmiseks kasutatakse? 

Värske küsitluse tulemustest selgub, et ülekaalukaks tööpakkumiste otsimiste kanaliks on tööportaalid, nagu näiteks CV-Online. Neid kasutab 87% tööotsijatest. Sotsiaalmeediast – nt Facebookist ja Facebooki gruppidest, Instagramist ning LinkedIn’ist – ammutab infot 71% vastanutest. Sõprade-tuttavate kaudu saab infot 52% küsitletutest. 

Uuri järgi, millistes kanalites jagavad oma töökuulutusi Sind huvitavad tööandjad. Lisaks eelnevatele on võimalusteks ka töötukassa info (kasutab 34% tööotsijatest), ajalehed (18%), stendid (6%) ning muidugi otse tööandjate poole pöördumine. 

Millist CV vormi tööotsijad eelistavad?

Kuna värbajate töökoormus on suur, siis CV läbivaatamiseks võetakse aega vaid mõnikümmend sekundit. Just nii kiiresti peab CV Sinust suurepärase mulje looma!

Uuringu andmetel kasutab 61% vastanutest enda loodud CV-d, 33% eelistab tööportaalis loodud CV vormi ning ülejäänud kasutavad muid lahendusi. 

Iseenda koostatud elulookirjelduse eeliseks on kompaktsem ja ülevaatlikum vorm, seda on ka hõlpsam iga kandideerimise eel vastavalt töökoha vajadustele kohandada. Tööportaalide vormi eeliseks on selge struktuur – Sa ei unusta midagi ära. Lisaks on CV alati olemas ja üle veebi kättesaadav, seda saab aja möödudes täiendada ning on lihtne kandideerimisel saata. Tööportaali vormi suurim eelis on see, et värbajad saavad teostada kiireid päringuid näiteks hariduse või töökogemuse alusel ja nii on võimalik toredasti sõelale jääda. 

Juhid ja oma ala professionaalid on koondunud ka keskkonda LinkedIn, kus tööpakkujad ja tööotsijad saavad otse infot vahetada ja suhteid luua. Kuna see portaal on ingliskeelne ja ühendab paljusid sama eriala inimesi üle maailma, on seal tavaks ka elulookirjeldus ja tööpakkumised ingliskeelsena luua. 

Kas kiirematel kandideerijatel on eelis? 

Kõige olulisem on mõista, millisele töökohale ning milliste oskuste ja isikuomadustega inimest otsitakse. Kui see on selge ja see töökoht ka Sulle endale ahvatlev tundub, võib kiire tegutsemine anda tõesti eelise ning võimaluse parim töökoht endale napsata. Mõnikord on võimalik, et tööandja ei oota ära konkursi tähtajani vaid teeb valikud ja otsused varem, sest tal on töötaja leidmisega kiire ning sobivaid kandidaate on juba piisavalt. 

Küsitlusele vastanutest 64% ütleb, et võtab enne kandideerimist mõtlemiseks aega. Seda kasutatakse ettevõtte taustainfo uurimiseks, motivatsioonikirja läbimõtlemiseks ja vahel ka võimalikult tööandjalt lisainfo küsimiseks. 34% kandideerib kohe, kui sobivat tööpakkumist näeb. Igatahes ei tasu kandideerimist lihtsalt niisama edasi lükata, sest sel juhul võib tähtaeg kogemata mööda lipsata. 


Just täna võib olla hea päev uue töökoha leidmiseks! Alusta otsingut siit 
https://cv.ee


Vaata Tööelublogist CV koostamise levinud vigu, et ise neist hoiduda!

Loe lisaks värbaja soovitusi, kuidas leida endale unistuste töö.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top