fbpx
CV.ee tööelublogi

Loe, kas sulle sobiks töö Liikva Päikesekodu tegevusjuhendajana

Loe, kas sulle sobiks töö Liikva Päikesekodu tegevusjuhendajana

Liikva Päikesekodu on rajatud puuetega inimeste hooldus- ja rehabilitatsioonivõrgustiku parandamiseks ning mõeldud eelkõige Harku valla, Harku valda ümbritsevate valdade, Tallinna ja laiemalt Harjumaa vaimsete arenguhäiretega, sealhulgas autistidele, Downi sündroomi ja sobituvate harvikhaigustega noortele.

Küsisime nende käest, mis on nende töös oluline, millistest väärtustest nad lähtuvad ning keda enda meeskonda ootavad.

Kuidas teil läinud on? Mis on suurim muutus Päikesekodu töös võrreldes avamisaastaga?

Elu Liikva Päikesekodus on nagu elu päris oma kodus – hubane, mõnus ja rahulik. Toimetame igapäevaseid toimetusi ja ootame suure õhinaga oma teist kevadet. Alustasime ju täpselt aasta tagasi märtsis, mil teenusele tulid esimesed noored. Selle aasta jooksul on olnud palju õppimist, oleme muutunud julgemaks ja enesekindlamaks. Jätkuvalt oleme positiivsed ja rõõmsameelsed.

Mis on teie töös oluline? Mida peaks kandideerimisel silmas pidama?

Tegevusjuhendaja amet on sobiv julgetele ja enesekindlatele inimestele, mitte kunagi ei ole igav ja mitte kunagi ei tea, milline üllatus järgmise nurga taga sind ootab. Aga seda kõike positiivses mõttes. Tegevusjuhendaja peab suutma taluda ka rutiini ja kindlasti on oluline kokkulepetest kinnipidamine. Peab olema valmis ootamatusteks ja suutma kiirelt reageerida. Positiivne ellusuhtumine on peaaegu et kohustuslik iseloomuomadus ja loovus ning nutikus tulevad igal sammul kasuks.

Millised eesmärgid olete endale nii lähiaastateks kui pikemas perspektiivis püstitanud?

Meie peamiseks eesmärgiks on pakkuda igale oma kliendile just sellist teenust nagu ta vajab. Püüame olla oma noorte jaoks nende teine kodu, kuhu alati rõõmu ja põnevusega tullakse. Teenuse sees peame oluliseks arendada edasi selle mitmekülgsust ja paindlikkust, et kõigile oleks pakkuda just nende vajadusi, võimeid ja huvisid arvestavaid ja edasi arendavaid tegevusi.

Millistest väärtustest organisatsioonikultuuris ja personalijuhtimises juhindute?

Tegutseme meeskonnana, oleme avameelsed, usaldame üksteist, oleme paindlikud, empaatilised, ei karda väljakutseid. Märkame – märkame kolleegi, märkame meie juure teenusel olevat noort inimest ja märkame ka hetki enda ümber.

Kuidas tagate, et kõik töötajad oleksid hästi kaasatud?

Suhtleme omavahel palju ja jagame kogemusi. Peame koosolekuid, kus lepime kokku ühised eesmärgid ja hindame nende saavutamist. Vajadusel kordame olulise info üle mitu korda, tuletame meelde, räägime üle jne. Tänapäeva maailm võimaldab infot jagada erinevaid kanaleid pidi, meile on oma suhtluskanal ka veebis.

Milliste isikuomadustega inimesi enda kollektiivi ootate?

Meie tööperre on oodatud positiivse ja optimistliku ellusuhtumisega tegusad inimesed, kes soovivad õppida ja areneda. Tähtsateks isikuomadusteks on kindlasti kannatlikkus, järjekindlus, täpsus, tähelepanelikkus, loovus ja abivalmidus. Kasuks tulevad analüüsi-, empaatia- ja otsustusvõime, soov olla meeskonnatöötaja ning oskus juhendada.


Kui tunned, et just sina tahaksid panustada Liikva Päikesekodu tegevusjuhendamisesse ning sooviksid tööpakkumise kohta rohkem teavet saata, siis kliki SIIA.

Liikva Päikesekodu on kodu suure toetusvajadusega autismispektrihäire, intellektipuude ja Downi sündroomiga noortele. Päikesekodu tegevusjuhendajatel on suur roll igapäevase elu normaalseks ja sujuvaks korraldamiseks. Eluvaldkonna tegevusjuhendajad toetavad, õpetavad, juhendavad ja suunavad kliente majades toimuvates tegevustes ning saadavad klienti väljapool maja. Loe lähemalt SIIT.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top