fbpx
CV.ee tööelublogi

ChatGPT vastab: kuidas luua hea CV?

ChatGPT vastab: kuidas luua hea CV?

Kuna ChatGPT igal tasandil jagab soovitusi ning nõuandeid, siis miks mitte tehisintellektilt uurida ka CV koostamise kohta. Vaatame, mida meile robot soovitab ja analüüsime ka tema vastuseid.

Kuidas luua hea CV?

Hea CV loomine algab struktuuri ja sisu mõistmisest. Siin on mõned sammud, mis võivad aidata Sul luua tõhusa ja kaasahaarava CV:

Alusta kontaktandmetega:

Lisa oma nimi, aadress, telefoninumber ja e-posti aadress, sünniaeg.

‼️Kommentaar: CV-s peaks kindlasti olema sinu ees- ja perekonnanimi, e-posti aadress ja telefoninumber. Nende andmete abil saab tööandja eristada sind teistest kandidaatidest. Kindlasti ei ole CV-s kohustuslik sinu aadress ja sünniaeg, vaid see on pigem soovituslikud.

Lisa professionaalne profiil:

See on lühike kokkuvõte, mis kirjeldab Sinu töökogemust, oskusi ja eesmärke. See peaks olema selge ja lööv, et meelitada tööandjate tähelepanu.

‼️Kommentaar: CV eesmärk peaks olema konkreetselt ja lühidalt kogu vajalik info edastada tööandjale, et tekitada huvi. Kokkuvõte on küll tore lisa, aga ära sellega liiga pikaks mine. Pigem hoia ruumi töökogemuste või oskuste osa kirjelduseks.

Kirjelda oma töökogemust:

Loetle kõik töökohad, mida oled oma karjääri jooksul pidanud, alates hilisemast kuni varasemateni. Iga töökoha all peaks olema ametinimetus, tööandja nimi, tööaeg ja kirjeldus Sinu vastutusest.

‼️Kommentaar: Töökogemuse kirjeldus on üks kõige olulisem osa CV-st, nii et proovi selles kohas olla detailne, aga proovi kogu kogemust kui tervikut kirjeldada.

Rõhuta oma saavutusi:

Ära lihtsalt loetle oma tööülesandeid, vaid kirjelda ka, milliseid saavutusi oled oma tööga saavutanud, näiteks suurendatud müüki, tõstetud klientide rahulolu jne. See näitab, et oled väärtuslik töötaja.

‼️Kommentaar: Kui sa oled läbinud erialaseid koolitusi, siis need tasub kindlasti välja tuua CV-s. Sinu tööalased saavutused ja ülesanded proovi välja tuua töökogemuste kirjelduses.

Kirjelda oma haridust:

Lisaks töökogemusele peaksid mainima ka oma hariduslikku tausta, alates kõrgharidusest kuni keskhariduseni.

Maini oma oskusi:

Järgmiseks peaksid loetlema oma oskused, mis on seotud tööga, mida otsid. Need võivad olla tehnilised oskused, nagu programmeerimine või andmeanalüüs, või pehmed oskused, nagu suhtlemine ja meeskonnatöö.

‼️Kommentaar: ChatGPT-l on siinkohal täitsa õigus, mahuta oma CV peale kindlasti konkreetsed oskused kui ka pehmed oskused. Kui kandideerid ühele kindlale ametikohale, siis proovi oskusi loetledes siduda need ametikohaga, kuhu kandideerid.
Kui sa lood CV meie CV.ee tööportaalis, siis oma oskused saad välja tuua väga lihtsalt märksõnade abil. Need annavad sulle eelise olukorras kus tööandjad otsivad kindlate märksõnade järgi omale töötajaid läbi CV.ee tööportaali.

Lisa viited

Kui Sul on viited eelmistelt tööandjatelt või kolleegidelt, võid lisada need CV-le. See annab tööandjale võimaluse küsida tagasisidet Sinu töö kohta.

‼️Kommentaar: Soovitajate lisamine on kindlasti hea boonus CV juures.

Lisaks sellele, et Sul oleks oma CV-s korrektne ja täpne teave, peaksid järgima ka mõningaid parimaid tavasid. Näiteks peaksid kasutama selget ja lihtsat keelt, jätma piisavalt tühikuid ja kasutama loetelusid, et teha CV skäneerimine ja lugemine lihtsamaks. Veendu ka, et Su CV oleks hästi vormindatud ja professionaalselt välja näeks. Lõpuks, ära unusta kontrollida ja parandada grammatilisi ja õigekirjavigu.

‼️Kommentaar: Lisaks õigekirjale, korrektsele vormistusele ja selgele keelekasutusele, soovitame CV-d disainides hoida pigem minimalistliku ja puhast joont. Huvitavate kujundustega CV-d võivad eristuda teiste CV-dest stiililt, aga edu toovad tööturul just need CV-d, mis annavad selgelt ja lihtsalt kogu vajaliku info kandidaadist edasi.

Üldiselt täitsa head soovitused chatGPT robotilt, aga mis jäi mainimata?

  • Keeled: üks väga olulistest osadest CV-s. Tähtis on märkida juurde keel, mida oskad ning kirjeldada seda läbi keeleoskustasemete või muu süsteemi läbi, et tööandja teaks sinu võimekust võõrkeelte osas.
  • Kui sul on olemas autojuhiluba ja see on uuel ametikohal nõutud, siis tasub ka see CV-s välja tuua.

Nagu nägime, siis roboti soovitused olid enamjaolt väga head ning õiged. Kui sina lähed nüüd CV-d koostama, siis julgustame sul roboti soovitusi koos meie täpsustustega julgelt arvesse võtta! Oleme loonud sulle ka eriti lihtsa ning mugava CV loomisvõimaluse CV.ee tööportaalis, tule vaata ise siin.

Uuendades 24. aprill – 22. mai perioodil oma CV-d, on sul võimalik osaleda suures auhinnaloosis, kus loosi läheb Apple Watch SE, Hookusbookuse 150€ kinkekaart, Selveri 2×100€ kinkekaart ning CV nõustamise konsultatsioon meie CV.ee spetsialistiga. Kasuta seda võimalust kohe siin: https://hr.cv.ee/cv-uuendus

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top