fbpx
CV.ee tööelublogi

Tööturu uuring: Lausa 85,6% töövõtjatest on avatud uutele tööpakkumistele

Tööturu uuring: Lausa 85,6% töövõtjatest on avatud uutele tööpakkumistele 1

Viimasest CV.ee tööturu monitooringust selgub, et 66% tööandjatest ei ole lähikuudel valmis tõstma oma töötajate palkasid, samal ajal kui 85,6% töövõtjatest on avatud võimalusele leidma uusi tööpakkumisi, mis pakuvad paremat palka.

Tööotsijatele suunatud tööturu monitooringu viis CV-Online läbi märtsis 2023, milles osales kokku 3083 töövõtjat. Uuringu fookus oli teada saada töö ja palga rahulolust, millest see väljendub ja kui suur hulk inimesi on valmis liikuma tööturul uutele ametikohtadele. 

Lisaks palga mitterahulolule on töövõtjad valmis töökohta vahetama ka järgmistel põhjustel: otsitakse rohkem arenguvõimalusi (43,3%), ei olda rahul juhtimisstiiliga (33%), soovitakse vahetada töö valdkonda (27,1%), ei olda rahul töökeskkonna- ja kultuuriga (24,7%) ning praeguseks töökohas on liiga suur töökoormus (18,6%). 

,,Ärevad ajad on toonud endaga kaasa olukorra, kus töövõtjad soovivad stabiilsuse ja turvatunde suurendamiseks suuremat palka. Vastavalt uuringu tulemustele ei ole aga 66% tööandjatest valmis palka lähikuudel tõstma. Töövõtja ootuse ja tööandja pakkumise vahel on täna väga suured käärid,’’ räägib CV-Online turundusjuht Karla Oder. ,,Kuna tööturg on elav, siis töötajate valmisolek ja avatus uutele tööpakkumistele on ehe märk tööandjatele, et midagi tuleb  siiski ette võtta, et mitte kaotada tublisid ning usaldusväärseid töötajaid.’’ 

Vastavalt CV-Online’i tööturu monitooringule on viimase kolme kuu jooksul töökoha vahetusele mõelnud 73% vastanutest ja 79,1% vastanutest on esimese sammu uue töökoha poole astunud, kandideerides uuele ametikohale. 

Aktiivsust tööturul kinnitab ka CV.ee tööportaali statistika, milles on näha, et kandideerimise aktiivsus on tõusnud esimeses kvartalis võrreldes eelmise aastaga. 

Uuringu viis läbi CV-Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.  

LISAINFO:  
Karla Oder  
Turundusjuht 
CV-Online Estonia OÜ  
+372 5681 2661 / karla.oder@cv.ee 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top