fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas PÄRISELT leida endale praktika?

How to REALLY find an internship?

Iga kevad toob endaga kaasa praktikalaviini erinevatesse ettevõtetesse. Nii ka seal aastal! Siiski-siiski pole praktikakohti nii palju kui on huvilisi praktika vastu, nii et selle leidmine ja endale koha kindlustamine võib paras väljakutse olla. Kuidas endale PÄRISELT soovitud praktikakoht kindlustada? Nendest nippidest selles artiklis räägimegi.

Jutt eesmärkidest ei lõppe!

Enne praktika otsingut alustamist on oluline läbi mõelda, mis valdkond sind huvitab, millised teadmised ja oskused sul täna olemas on ja milles tahaksid end arendada. 

Enne praktikaotsingute alustamist tee endale kindlaks, millised on sinu tugevused, oskused ja huvid. Kui sul on tahe oma tänastele tugevustele mängides edasi areneda ning leida ühes kindlas töövaldkonnas järgmine praktika, siis pane paika eesmärgid, mida soovid praktika saavutada. Olgu selleks esimene töökogemus kindlas valdkonnas, karjäärikasv praktikandist ametikohale ühes ettevõttes, suurem töötasu jne. 

Kui sul on siht silme ees, siis teed teadlikumaid ja paremaid valikuid iseenda jaoks.

Ole detektiiv!

Enne praktikale kandideerimist uuri kindlasti erinevate ettevõtete ja organisatsioonide kohta, kes praktikavõimalusi sulle huvipakkuvas valdkonnas pakuvad. 

Vaata järele nende veebilehti, sotsiaalmeedia kanaleid ja uuri, mis ka Google otsingust välja tuleb. Väike eeltöö võib sulle väga palju head sisendit anda ettevõtte tegevuste, väärtuste, inimeste ja praktikaprogrammide kohta. Antud info põhjal on sul lihtsam teha lõpuks otsus, kus näeksid ennast töötamast ning millistes ettevõtetes on sul võimalik ka tulevikus oma eesmärke täita.

Ära karda ise esimesena samm astuda

Oled juba 10. korda tegemas tiiru peale erinevate praktikapakkumistele ja ikka pole endale seda sobivat leidnud? 

Ära karda ise otse ühendust võtta ettevõtetega, kelle vastu sul huvi on. Saada ettevõtte värbajale või personaliinimesele oma CV ja motivatsioonikiri, selgitades, miks oled huvitatud nende juures praktika läbimisest ja mida on sul neile pakkuda. 

Proaktiivsus võib avada uksi, mida sa ei oska oodata.

Ole loominguline ja paindlik

Kui esimese sammuna panid paika oma eesmärgid ja soovitud töövaldkonna praktikaks, siis ole igaks juhuks valmis olema paindlik. Kevad toob endaga kaasa palju praktikapakkumisi, aga samas ka palju huvilisi praktika vastu. Seetõttu võib tulla ette olukordi, kus pead veidi oma soovidele järele andma (aga ära lase pead norgu, küll sinu võimalus ka tuleb).

Mõnikord võib ootamatu võimalus osutuda sinu kõige paremaks kogemuseks, mis avardab sinu silmaringi ja õpetab uusi oskusi.

Hoia oma CV-d, LinkedIni ja muid kandideerimisvorme VÄRSKENA!

Praktikaotsingud tulevad meile tihti ette ülikoolis või selles eluetapis, kus töökogemust meil veel palju pole. Kuigi tööandjad võiksid olla mõistvad töökogemuse puudumise osas, siis kõik veel seda kindlasti pole ning seetõttu on hea nipp hoida oma CV värskena ja atraktiivsena.  
Lisa sinna kõik olulised kogemused, sealhulgas vabatahtlikud tööd ja läbitud koolitused, mis võivad olla seotud sinu valitud valdkonnaga. Need näitavad sinu pühendumust ja valmisolekut õppida ning võivad olla otsustavaks teguriks praktikakoha saamisel.

Praktikakoha leidmine nõuab kannatlikkust, head mindseti ja järjepidevust. Ole oma otsingutes järjepidev ja ära anna alla ebaõnnestumise korral. Õige võimalus võib-olla nurga taga, nii et jätka samas vaimus! 🙂  Meie hoiame sulle igatahes pöidlaid!

Vaata CV.ee praktikapakkumisi siit.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top