fbpx
CV.ee tööelublogi

6 võimalust ChatGPT kasutamiseks värbamises

6 võimalust ChatGPT kasutamiseks värbamises 3

Tehisintellekti (AI) areng ja selle rakendamine erinevates valdkondades on viimastel aastatel toonud kaasa märkimisväärseid muutusi ka värbamisprotsessides. Tehisintellekti (AI) saavad värbamis- ja värbamisprotsesside sujuvamaks muutmiseks kasutada värbamisjuhid, personalispetsialistid ja ettevõtete omanikud. Üheks revolutsiooniliseks tööriistaks selles valdkonnas on ChatGPT, mis suudab pakkuda väga mitmekesiseid lahendusi. Vaatame lähemalt, kuidas ChatGPT värbamises enda kasuks tööle panna ja millised on selle eelised.

Töökuulutuse koostamine

Üks ChatGPT aegasäästvaim eelis on võimalus luua selgeid, mõjuvaid ja informatiivseid töökuulutusi.

Näide: “Koosta köitev töökuulutus vanemveebiarendaja ametikohale kiiresti kasvavas e-kaubanduse start-upis. Kuulutus peaks sisaldama pilkupüüdvat pealkirja, ülevaadet positsioonist, peamistest tööülesannetest, vajalikest oskustest ja kvalifikatsioonist ning meie ettevõttes töötamise eelistest. Kasuta kaasahaaravat kirjastiili.”

Sellise sisendiga on võimalik luua töökuulutuse põhi ning saada mõtteid ja ideid kuidas kandidaati kõige paremini kõnetada. Kohanda kindlasti töökuulutuse põhja vastavalt enda ettevõttele (nt lisa motivatsioonipaketi hüved, täpne ettevõtte nimi, asukoht jm). Veel täpsemate vastuste saamiseks võid ChatGPT päringusse lisada ka lühikirjelduse ettevõtte töökultuurist ja meeskonnast. ChatGPT loodud kuulutusi saad hõlpsasti lisada ka CV.ee tööportaali.

Saa ametiprofiili kohta rohkem teada

Värbajana on ülioluline omada vähemalt põhiteadmisi töökohast, millele kandidaate otsid. AI värbamistehnoloogiad muudavad töö ja selle funktsioonide tundmaõppimise oluliselt lihtsamaks. Lihtsalt sisesta soovitud ametikoht ChatGPT vestluskasti. Näiteks võid ChatGPT-lt küsida: ” selgita üksikasjalikult logopeedi ametit, kes tegeleb peamiselt lastega”.

Tööintervjuu küsimuste loomine

Värbajana oled tõenäoliselt kõigi (või enamiku) tööintervjuude alustamiseks koostanud üldise küsimuste listi. Kandidaadi teadmiste tõhusaks hindamiseks tuleb aga koostada ka ainulaadsed rollispetsiifilised küsimused, mille puhul võib tööintervjuu ettevalmistamine muutuda aeganõudvaks.

ChatGPT võib aidata vähendada aega, mis kulub rollipõhiste intervjuuküsimuste uurimisele ja sõnastamisele. Näiteks võid ChatGPT vestluskasti trükkida: “loo digiturunduse spetsialisti ametikoha jaoks viis intervjuu küsimust. Küsimused peaksid keskenduma kandidaadi oskustele SEO, turunduse, sotsiaalmeedia turunduse ja turundusanalüütika tööriistade tundmisele.”

Tööintervjuude stsenaariumite koostamine

Intervjuu skriptide loomisel saad kasutada tehisintellekti abi. Ükskõik, kas otsid stsenaariumi, mida saad intervjuu ajal täpselt järgida või soovid lihtsalt dokumenti, mis aitaks arutelusid juhtida, võivad AI tööriistad abiks olla.

Pea aga meeles, et see, mida AI-tööriist soovitab, on tavaliselt sama hea, kui sinu sisestatud juhised. See tähendab, et pead olema võimalikult üksikasjalik ja loetlema olulise info või küsimused, mida soovid intervjuu kavasse lisada.

Peaaegu kõigil juhtudel on siiski vaja üle vaadata ja kohandada tehisintellekti väljundit veendumaks, et kõik on loogiline ja arusaadav.

Kandidaatidele e-kirjade loomine

Näide: “Koosta personaalne e-kiri kandidaadile nimega Pille, kes töötab hetkel digiagentuuris graafilise disainerina. Kirja eesmärk on panna ta mõtlema kandideerimise peale meie reklaamifirmasse kunstiliseks juhiks. Too esile meie loominguline keskkond, isiklikud arenemisvõimalused ja konkurentsivõimeline hüvede pakett. Kirja stiil peaks olema professionaalne, kuid samas sõbralik.”

Selline näidiskiri on valmis saatmiseks peale mõningaid kohandusi (nt ettevõtte nimi, ettevõttes töötamise eelised jm). Tasub aga meeles pidada, et sarnaste e-kirjade koostamisel ChatGPT-ga peaks olema siiski ettevaatlik ning veenduma, et kirjas oleks kindlasti olemas ka inimlik/personaalne lähemine. Kui soovid veelgi kindlamalt tagada, et sinu töökuulutus jõuab parimate kandidaatideni, soovitame kaaluda ka CV.ee sihtotsingu teenust.

Vastamine kandidaatide küsimustele

Kandidaatidel on sageli palju küsimusi töö ja ettevõtte kohta. ChatGPT saab aidata vastata korduma kippuvatele küsimustele, pakkudes kiireid ja täpseid vastuseid. Lisaks võib ChatGPT abi kasutada eitavate vastuse loomisel mittesobivatele kandidaatidele.

Kokkuvõttes muudab ChatGPT kasutamine värbamisprotsessi tõhusamaks, säästes värbaja aega. See võimaldab värbajal keskenduda strateegilisematele ülesannetele ja teha teadlikumaid otsuseid, tagades kvaliteetsete kandidaatide leidmise.

Tasuta nõustamine – kasuta võimalust!

Kui sul endal ei ole siiski aega või piisavalt kogemust värbamisprotsessiga tegelemiseks, võta ühendust CV.ee värbamisekspertidega SIIN ja broneeri tasuta konsultatsioon, et arutada, milline värbamisteenus sobib just sinu ettevõttele. Meie kogemustega meeskond leiab sinu ettevõttele parimad talendid ja tagab sujuva ning tõhusa värbamisprotsessi.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top