fbpx
CV.ee tööelublogi

CV.ee tööturu uuring: kolmandik töötajaid on nõus töötama mitteametlikult

CV.ee tööturu uuring: paljud töötajad on nõus tegema hooajatöid mitteametlikult 1

CV.ee läbiviidud tööturu kiiruuringust selgub, et ligi 30% vastanud töötajatest on töötanud või on nõus töötama mitteametlikult, kui nad saaksid rohkem raha kätte. Mustalt töötamise osas on kahtleval seisukohal 23% vastanutest

Peamised põhjused teha hooajatöid mitteametlikult on seotud majandusliku kindlustunde ja paindliku tööajaga. Ligi 65% vastanutest on valmis töötama mitteametlikult, kui nad saaksid rohkem raha kätte ning  54% kui neil oleks võimalus ise valida oma tööaeg ja –koht. Veel motiveeriks mitteametlikult töötama atraktiivsete lisahüvede pakett (33%) ning reisimise võimalus töö käigus (22%).  

Populaarseimateks lisatöö valdkondadeks osutusid klienditeenindus (40%), turism/hotellindus (23%) ning transport/logistika (19%). Lisatöö eest soovitakse netopalgana teenida kuni 1000€ kuus. 

“Tulemused näitavad kurba tõsiasja, et oluline osa tööjõust on valmis parema palga ja paindlikkuse nimel riskima võimalike õiguslike tagajärgedega, mis kaasnevad mitteametliku tööga,” sõnab CV.ee turundusjuht Karla Oder. “See uuring toob esile kriitilise probleemi praegusel tööturul – tööotsijate kalduvuse otsida mitteametlikku tööd, et leida võimalusi sissetulekute suurendamiseks ja tasakaalustada finantsilist ebakindlust.” 

Uuringu viis läbi Alma Career Estonia OÜ (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.    

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top