fbpx

Videovärbamine ja tööandja brändingu video – parimad praktikad

Videovärbamine ja tööandja brändingu video – parimad praktikad

Tänapäeva värbamiskeskkonnas on videovärbamine ja tööandja brändingu video võimas tööriist potentsiaalsete töötajate leidmisel ja ettevõtte kultuuri tutvustamisel. Selles artiklis käsitleme värbamise ja tööandja brändingu keerukust, pakkudes teadmisi ja parimaid praktikaid videostrateegia loomiseks.

Sellest artiklist leiad teadmised ja parimad praktikad, kuidas kasutada videoturunduse võimalusi värbamises, alates tehnilisest kvaliteedist kuni autentse sisuni loomiseni. Lugemine on eriti kasulik, kui oled tööandja (või selle esindaja), kes soovib meelitada parimaid talente ja tutvustada enda organisatsiooni kultuuri.

Tööelublogi podcast EP29 | Videovärbamine ja tööandja brändingu video

Sisukord


Kas kõrgekvaliteediline videoresolutsioon või selge ja professionaalne helikvaliteet

Videovärbamine ja tööandja brändingu video nõuab mitmeid tehnilisi aspekte, mis mängivad olulist rolli selle efektiivsuses. Üks sagedamini esile kerkivaid küsimusi on see, kas kõrgekvaliteediline videoresolutsioon või selge ja professionaalne helikvaliteet on olulisem.

Kõrgekvaliteediline videoresolutsioon

Kõrgekvaliteediline videoresolutsioon tähendab, et video on terav, selge ja visuaalselt atraktiivne. See loob professionaalse mulje ja aitab edastada visuaalseid detaile, mis võivad olla olulised teie ettevõtte tutvustamisel. Kõrgekvaliteediline resolutsioon võib aidata esile tuua kontoriruume, töötajaid ja üldist töökeskkonda viisil, mis on visuaalselt köitev ja informatiivne.

Eelised:

  • Parandab vaataja esimest muljet.
  • Toob esile visuaalsed detailid, mis võivad aidata luua tugevat brändikuvandit.
  • Suurendab usaldusväärsust ja professionaalsust.

Puudused:

  • Nõuab suuremaid investeeringuid paremasse kaameravarustusse ja järeltöötlusesse.
  • Võib olla tehniliselt keerulisem ja aeganõudvam toota.

Selge ja professionaalne helikvaliteet

Heli on sageli vähem märgatav kui visuaalid, kuid selle mõju ei tohiks alahinnata. Selge ja professionaalne helikvaliteet tagab, et sõnum jõuab vaatajani arusaadavalt ja ilma segajateta. Kehv helikvaliteet, näiteks taustamüra või vaevu kuuldav kõne, võib kiiresti vaatajaid eemaletõukavalt mõjuda, hoolimata sellest, kui hea video visuaalne kvaliteet on.

Eelised:

  • Tagab, et sõnum jõuab vaatajani selgelt ja arusaadavalt.
  • Vähendab vaatajate frustratsiooni ja parandab üldist vaatajakogemust.
  • Oluline teabe edastamiseks, eriti kui video sisaldab intervjuusid, selgitusi või töötajate isiklikke lugusid.

Puudused:

  • Nõuab investeeringuid kvaliteetsesse helitehnikasse ja sageli ka professionaalsesse helijäreltöötlusse.
  • Võib olla väljakutsuv salvestada kvaliteetset heli mürarikkas või akustiliselt halvas keskkonnas.

Kumb on olulisem?

Kuigi mõlemad elemendid on tähtsad, on selge ja professionaalne helikvaliteet sageli esmatähtis, kuna kehv heli võib vaatajad kiiremini eemale peletada kui kehv visuaalne kvaliteet. Vaatajad võivad andestada madalama resolutsiooniga video, kui nad saavad sõnumist selgelt aru ja see kõlab professionaalselt. Seevastu, isegi kui visuaalid on suurepärased, võib halb heli kiiresti tekitada ebaprofessionaalse mulje ja takistada teabe tõhusat edastamist.

Seega, kui peate valima, kus oma ressursse esmajärjekorras kulutada, on mõistlik alustada kvaliteetse heli tagamisest ja seejärel keskenduda visuaalide täiustamisele. Mõlemad aspektid kokku tagavad selle, et sinu ettevõtte videovärbamine ja tööandja brändingu video on visuaalselt meeldiv ja heliliselt selge, aidates seeläbi tõhusalt edastada ettevõtte sõnumit ja meelitada õigeid kandidaate.


Kas professionaalsed näitlejad või autentne sisu oma töötajatelt?

Videovärbamine ja tööandja brändingu video nõuavad mõlemad head sisu. Sisu loomisel värbamisvideo jaoks on ettevõtetel valik, kas kasutada professionaalseid näitlejaid või autentset sisu oma töötajatelt. Mõlemal lähenemisel on oma eelised ja puudused ning valik sõltub sageli värbamiseesmärkidest ja sihtgrupi ootustest.

Professionaalsed näitlejad

Professionaalsete näitlejate kasutamine värbamisvideos võib tagada, et video on kõrgelt viimistletud ja tehniliselt täiuslik. Näitlejad on harjunud kaameraga töötama ja suudavad edasi anda täpset ja veenvat sõnumit.

Eelised:

  • Professionaalsus ja kvaliteet: Näitlejad tagavad, et video on professionaalne ja kõrge kvaliteediga, mis võib jätta tugeva mulje vaatajale.
  • Kontrollitud sõnum: Näitlejatega töötades saab stsenaariumi ja esituse täpselt ette planeerida, tagades sõnumi selge ja ühtlase edastamise.
  • Stressivaba töötajatele: Töötajad ei pea tundma end ebamugavalt või stressis, kui nad ei soovi kaamera ees olla.

Puudused:

  • Ehtsuse puudumine: Professionaalsed näitlejad võivad tunduda ebaautentsed ja liiga lavastatud, mis võib mõjuda vaatajatele vähem usaldusväärselt.
  • Kõrgemad kulud: Näitlejate palkamine ja professionaalse produktsiooni korraldamine on sageli kallim kui oma töötajate kasutamine.

Autentne sisu oma töötajatelt

Autentse sisu loomine oma töötajatega võib aidata luua usaldusväärset ja seotavat videot, mis annab tõelise ülevaate ettevõtte kultuurist ja töökeskkonnast.

Eelised:

  • Usaldusväärsus ja seotavus: Autentne sisu oma töötajatelt on tihti usaldusväärsem ja vaatajad tunnevad end rohkem seotuna reaalseid inimesi vaadates.
  • Ettevõtte kultuuri näitamine: Oma töötajate kaasamine annab parema ülevaate ettevõtte kultuurist ja väärtustest, mis võib aidata meelitada sobivamaid kandidaate.
  • Kuluefektiivsus: Oma töötajate kasutamine on sageli kuluefektiivsem ja vähem ressursimahukas.

Puudused:

  • Kaamera ees ebamugavus: Mitte kõik töötajad ei tunne end kaamera ees mugavalt, mis võib mõjutada video kvaliteeti.
  • Vähem kontrolli sõnumi üle: Autentsete intervjuude ja esitluste puhul võib olla raskem tagada, et sõnum on täpselt see, mida ettevõte soovib edastada.

Kumba eelistada?

Valik sõltub suuresti ettevõtte eesmärkidest ja sihtgrupi ootustest. Kui eesmärk on luua väga professionaalne ja viimistletud video, võib professionaalsete näitlejate kasutamine olla parem valik. Kui aga soovite näidata oma ettevõtte kultuuri autentset ja usaldusväärset külge, võib oma töötajate kaasamine olla tõhusam lähenemine.

Paljud edukad värbamisvideod kasutavad kombinatsiooni mõlemast lähenemisest – professionaalne tootmiskvaliteet koos autentse sisuga oma töötajatelt. See võimaldab saavutada professionaalsuse ja ehtsuse tasakaalu, mis võib olla väga tõhus kandidaatide kaasamisel.

Lõppkokkuvõttes on oluline mõelda, milline lähenemine sobib teie ettevõtte brändi ja sihtgrupi jaoks kõige paremini. Eesmärk on luua video, mis mitte ainult ei meelita õigeid kandidaate, vaid ka peegeldab täpselt teie ettevõtte väärtusi ja kultuuri.


Kas esteetilised visuaalid ja efektid
või lühike ja selge sõnum ning sihtgrupi mõistmine
?

Siin on kaks peamist aspekti, mida tuleks kaaluda: esteetilised visuaalid ja efektid ning lühike ja selge sõnum, mis on suunatud konkreetsele sihtgrupile. Mõlemad mängivad olulist rolli, kuid kumb neist on värbamisvideos tähtsam?

Esteetilised Visuaalid ja Efektid

Esteetilised visuaalid ja efektid viitavad video visuaalsele kvaliteedile, sealhulgas pildikvaliteedile, graafikale, värvidele ja visuaalsetele efektidele. Need elemendid võivad oluliselt mõjutada vaataja esmamuljet ja video üldist professionaalsust.

Eelised:

  • Professionaalne mulje: Kõrgekvaliteedilised visuaalid ja efektid aitavad luua professionaalset ja usaldusväärset kuvandit.
  • Visuaalne köitvus: Esteetiliselt meeldiv video tõmbab vaataja tähelepanu ja hoiab teda kaasatuna.
  • Brändi kuvand: Hästi toodetud visuaalid aitavad tugevdada ettevõtte brändi ja väärtusi, luues ühtse ja atraktiivse visuaalse identiteedi.

Puudused:

  • Kõrgemad kulud: Esteetiliste visuaalide ja efektide loomine võib olla kulukas ja nõuda spetsialiseeritud oskusi.
  • Võib varjutada sõnumit: Liiga palju rõhku visuaalsetele efektidele võib sõnumi varjutada või segaseks muuta.

Lühike ja selge sõnum ning sihtgrupi mõistmine

Lühike ja selge sõnum viitab video sisule, mis on hästi struktureeritud ja kergesti arusaadav, suunatud konkreetsele sihtgrupile. See aspekt keskendub olulise teabe edastamisele tõhusalt ja köitvalt.

Eelised:

  • Selge suhtlus: Lühike ja selge sõnum tagab, et vaatajad mõistavad peamist teavet kiiresti ja lihtsalt.
  • Sihtgrupi kaasamine: Sihtgrupi vajaduste ja eelistuste mõistmine võimaldab luua sisu, mis on neile tõeliselt huvipakkuv ja asjakohane.
  • Tõhusus: Lühike ja sihipärane sõnum vähendab vaatajate aega ja hoiab nende tähelepanu, mis on eriti oluline digitaalsetes kanalites.

Puudused:

  • Vähem visuaalset mõju: Kuigi selge sõnum on oluline, võib see ilma esteetiliste visuaalideta jääda vähem meeldejäävaks.
  • Rohkem planeerimist: Lühikese ja selge sõnumi loomine, mis resoneerib sihtgrupiga, võib nõuda põhjalikku uurimist ja strateegilist planeerimist.

Kumb on olulisem?

Kuigi mõlemad aspektid on olulised, on lühike ja selge sõnum ning sihtgrupi mõistmine tihti määravamad tegurid edukas värbamisvideos. Selge ja sihipärane sõnum tagab, et teie ettevõtte peamine teave ja väärtused jõuavad vaatajateni, luues tugevama seose potentsiaalsete kandidaatidega.

Esteetilised visuaalid ja efektid võivad kindlasti aidata kaasa video atraktiivsusele ja professionaalsusele, kuid need peaksid toetama peamist sõnumit, mitte seda varjutama. Seega, kui ressursid on piiratud, on mõistlik esmalt keskenduda tugeva ja selge sõnumi loomisele, mis on suunatud teie sihtgrupile, ning seejärel täiustada visuaale ja efekte vastavalt võimalustele.

Tõhus värbamisvideo ühendab mõlemad aspektid, pakkudes visuaalselt köitvat ja selgelt kommunikeeritud sisu, mis resoneerib sihtgrupiga ja kutsub neid üles tegutsema.


Kas viimase põlvkonna tehnoloogia ja seadmed
või sihtgrupi ja nende eelistuste mõistmine
?

Kaks olulist tegurit, mida tuleb kaaluda, on viimane tehnoloogia ja seadmed koos heliefektide ja visuaalse selgusega ning sihtgrupi ja nende eelistuste mõistmine. Nende tegurite tasakaalustamine võib oluliselt mõjutada värbamisvideo edu.

Viimase põlvkonna tehnoloogia ja seadmed

Tehnoloogia ja seadmete valik määrab suuresti video tehnilise kvaliteedi. Viimase põlvkonna kaamerad, mikrofonid ja järeltöötlustarkvara võimaldavad luua professionaalse ja esteetiliselt meeldiva video, mis võib jätta tugeva mulje vaatajale.

Eelised:

  • Kõrgekvaliteediline pilt ja heli: Viimase tehnoloogia kasutamine tagab, et video on visuaalselt selge ja helikvaliteet on optimaalne, mis suurendab professionaalsust.
  • Usaldusväärsus ja autoriteet: Professionaalne välimus ja heli võivad aidata tugevdada ettevõtte brändi ja luua usaldusväärsust.
  • Parem järeltöötlus: Kaasaegsed tööriistad võimaldavad keerukamaid ja muljetavaldavamaid efekte, mis võivad video atraktiivsemaks muuta.

Puudused:

  • Kõrgemad kulud: Viimase põlvkonna seadmed ja tarkvara võivad olla kallid, mis võib piirata eelarvet teiste oluliste aspektide jaoks.
  • Tehniline keerukus: Kõrgtehnoloogiliste seadmete kasutamine võib nõuda spetsialiseeritud oskusi ja rohkem aega, mis võib projekti keerulisemaks muuta.

Sihtgrupi ja Nende Eelistuste Mõistmine

Sihtgrupi ja nende eelistuste mõistmine on oluline, et luua sisu, mis on neile asjakohane ja kaasahaarav. See tähendab teadmist, mis tüüpi sisu ja sõnumid resoneerivad teie sihtgrupiga ning kuidas neid tõhusalt edastada.

Eelised:

  • Täpsem sihtimine: Sihtgrupi mõistmine võimaldab luua sisu, mis on spetsiaalselt kohandatud nende vajadustele ja huvidele, suurendades kaasatust ja vastukaja.
  • Tõhusam suhtlus: Kui teate, mis teie sihtgrupile oluline on, saate oma sõnumit tõhusamalt edastada, tagades, et see jõuab õigete inimesteni.
  • Parema tulemuse saavutamine: Sihtgrupile kohandatud sisu võib suurendada konversioone ja aidata leida sobivamaid kandidaate.

Puudused:

  • Rohkem uurimistööd: Sihtgrupi eelistuste mõistmine nõuab aega ja ressursse uurimiseks ja analüüsimiseks.
  • Võimalik kitsas fookus: Liiga sihitud sisu võib jätta tähelepanuta potentsiaalsed kandidaadid, kes ei kuulu algselt määratletud sihtgruppi.

Kumb on olulisem?

Kuigi mõlemad aspektid on olulised, on sihtgrupi ja nende eelistuste mõistmine sageli määravam tegur edukas värbamisvideos. Tehnoloogia ja seadmete kasutamine võib parandada video kvaliteeti, kuid kui sisu ei ole sihtgrupile asjakohane, ei saavuta see soovitud mõju.

Tõhus värbamisvideo peaks esmalt keskenduma sihtgrupi vajaduste ja ootuste mõistmisele, et luua sisu, mis neid kõnetab. Kui põhisisu on paigas, saab tehnoloogia ja visuaalsete efektide abil seda veelgi täiustada, tagades, et video on nii tehniliselt kui ka sisuliselt tasemel.

Seega, alustage sihtgrupi analüüsist ja looge sisu, mis neile korda läheb. Seejärel kasutage parimat võimalikku tehnoloogiat ja seadmeid, et oma sõnumit visuaalselt ja auditiivselt tugevdada. See lähenemine aitab luua tasakaalustatud ja tõhusat värbamisvideot, mis mitte ainult ei tundu hea, vaid ka kõnetab ja kaasab õigeid inimesi.


Kas oluline on video pikkus või video tempo ja dünaamika?

Värbamisvideo loomisel on vaatajate kaasahaaramise suurendamine üks olulisemaid eesmärke. Selle saavutamiseks tuleb tähelepanu pöörata nii video pikkusele kui ka tempo ja dünaamika loomisele. Kuid kumb neist on olulisem?

Video pikkus

Video pikkus mängib olulist rolli selles, kuidas vaatajad videot tarbivad. Liiga pikk video võib vaatajad kiiresti kaotada, samas kui liiga lühike video ei pruugi anda piisavalt teavet.

Eelised:

  • Lühike ja lööv: Lühikesed videod, tavaliselt alla minuti, suudavad säilitada vaataja tähelepanu, kuna need ei nõua suurt ajainvesteeringut.
  • Tõhus teabe edastamine: Lühemad videod sunnivad looma sisutihedat ja fokusseeritud sisu, mis võib aidata olulist teavet kiirelt ja tõhusalt edastada.
  • Sobivus sotsiaalmeediasse: Lühikesed videod on ideaalsed sotsiaalmeedia platvormidele, kus vaatajad eelistavad tarbida kiiret ja lühikest sisu.

Puudused:

  • Piiratud sügavus: Lühemad videod võivad jätta sügavamad teemad ja detailid käsitlemata, mis võib olla vajalik põhjaliku teabe edastamiseks.
  • Võimalik pealiskaudsus: Lühem sisu võib mõnikord tunduda pealiskaudne ja mitte piisavalt informatiivne.

Video tempo ja dünaamika

Video tempo ja dünaamika viitavad sellele, kuidas video liigub ja muutub kogu kestuse jooksul, sealhulgas stseenide vahetus, helitaust, visuaalsed efektid ja narratiivne struktuur. Need elemendid võivad märkimisväärselt mõjutada vaataja kaasatust.

Eelised:

  • Kaasahaaravus: Hea tempo ja dünaamiline sisu hoiavad vaataja tähelepanu ja muudavad video huvitavamaks.
  • Emotsionaalne seotus: Muutuv tempo ja dünaamika aitavad luua emotsionaalset sidet vaatajaga, pakkudes hetki, mis võivad inspireerida, motiveerida või köita.
  • Selge narratiiv: Hästi struktureeritud video, mis kasutab tempot ja dünaamikat tõhusalt, suudab paremini edastada lugu või sõnumit, mis jääb vaatajatele meelde.

Puudused:

  • Komplekssem tootmine: Dünaamilise ja tempoka video loomine nõuab rohkem planeerimist, järeltöötlust ja loovust, mis võib suurendada tootmiskulusid ja aega.
  • Võib tekitada segadust: Liiga kiire tempo või liiga palju dünaamikat võib muuta video segaseks ja vaatajate jaoks raskesti jälgitavaks.

Kumb on olulisem?

Kuigi mõlemad elemendid on olulised, on video tempo ja dünaamika tihti määravamad vaatajate kaasahaaramise seisukohast. Kuigi video pikkus on oluline ja lühikesed videod võivad olla tõhusamad, suudab hästi tempereeritud ja dünaamiline sisu hoida vaataja tähelepanu sõltumata video kestusest.

Hästi struktureeritud video, mis kasutab tõhusalt tempot ja dünaamikat, saab hoida vaataja kaasatuna ja emotsionaalselt seotud, muutes isegi pikemad videod huvitavaks ja vaadatavaks. Hea tempo ja dünaamika tagavad, et vaatajad ei tunne igavust ja saavad kogu olulise teabe selgelt ja meeldejäävalt.

Seega, kui eesmärk on suurendada vaatajate kaasahaaramist, keskenduge esmalt video tempo ja dünaamika optimeerimisele. Veenduge, et video liigub sujuvalt ja huvitavalt, pakkudes vaatajatele emotsionaalseid ja informatiivseid kõrghetki, mis hoiavad nende tähelepanu algusest lõpuni.


Platvormi spetsiifiline formaat (näiteks vertikaalne Instagramis, horisontaalne YouTubes) või järjepidev bränding kõikidel platvormidel

Värbamisvideoid luues ja erinevatele platvormidele optimeerides tuleb kaaluda kahte olulist tegurit: platvormispetsiifiline formaat ja järjepidev bränding kõikidel platvormidel. Mõlemad tegurid mängivad olulist rolli video tõhususes ja vaatajate kaasamises, kuid kumb neist on tähtsam?

Platvormi spetsiifiline formaat

Platvormispetsiifiline formaat viitab video kuvasuhtele ja muudele tehnilistele nõuetele, mis varieeruvad sõltuvalt platvormist. Näiteks Instagramis ja TikTokis eelistatakse vertikaalset videosisu, samas kui YouTube’is on horisontaalsed videod standardiks.

Eelised:

  • Parem kasutajakogemus: Platvormispetsiifiline formaat tagab, et video on optimeeritud vaataja seadme ja vaatamisharjumuste jaoks, pakkudes paremat kasutajakogemust.
  • Suurem nähtavus: Video, mis sobib konkreetse platvormi formaadiga, on tõenäoliselt nähtavam ja kaasahaaravam, kuna see järgib platvormi parimaid tavasid.
  • Parem engagement: Video formaadi kohandamine platvormi järgi võib suurendada vaatajate kaasatust, kuna see on visuaalselt atraktiivsem ja kergemini tarbitav.

Puudused:

  • Rohkem töömahukas: Erinevate formaatide loomine ja optimeerimine võib olla ajamahukas ja nõuda rohkem ressursse.
  • Järjepidevuse puudumine: Kui formaate liiga palju varieeritakse, võib see tekitada mulje brändi järjepidevuse puudumisest.

Järjepidev Bränding Kõikidel Platvormidel

Järjepidev bränding tähendab ühtse visuaalse ja sõnumise stiili säilitamist kõikidel platvormidel, mis aitab tugevdada brändi identiteeti ja suurendada äratuntavust.

Eelised:

  • Tugev brändi identiteet: Järjepidev bränding aitab luua tugeva ja äratuntava brändi kuvandi, mis võib suurendada vaatajate usaldust ja lojaalsust.
  • Ühtlane sõnum: Ühtse stiili ja sõnumi säilitamine kõikidel platvormidel tagab, et vaatajad saavad alati sama brändi kogemuse, olenemata platvormist.
  • Parem mäletamine: Järjepidev bränding aitab vaatajatel teie brändi paremini meelde jätta, mis võib suurendada pikaajalist kaasatust ja kandidaadiks registreerimise tõenäosust.

Puudused:

  • Võib tunduda vähem dünaamiline: Liigne järjepidevus võib muuta sisu vähem dünaamiliseks ja kohanduvaks, eriti kui erinevad platvormid nõuavad erinevat lähenemist.
  • Väiksem kohanemisvõime ja piiratud ressursid: Järjepideva brändingu säilitamine võib mõnikord piirata võimet kohanduda platvormispetsiifiliste trendide ja eelistustega.

Kumb on olulisem?

Kuigi mõlemad aspektid on olulised, siis videovärbamine ja tööandja brändingu video vajavad kahtlemata rohkem platvormi spetsiifilist formaati ja see on määravam tegur värbamisvideo optimeerimisel. Iga platvormil on oma unikaalsed omadused ja kasutajate ootused, mis tähendab, et sisu, mis on optimeeritud konkreetse platvormi formaadile, suudab paremini kaasata ja hoida vaatajate tähelepanu.

Optimeerides video platvormi spetsiifilisele formaadile, tagate, et see vastab platvormi tehnilistele nõuetele ja kasutajate ootustele, suurendades seeläbi selle nähtavust ja engagement’i. Samal ajal saab järjepidevat brändingut säilitada väiksemate visuaalsete ja sõnumite elementide kaudu, tagades, et teie bränd on äratuntav olenemata platvormist.

Seega, kui optimeerite värbamisvideoid erinevatele platvormidele, keskenduge esmalt platvormispetsiifilisele formaadile, et tagada parim võimalik kasutajakogemus ja kaasatus. Samal ajal püüdke säilitada järjepidev bränding visuaalsete elementide ja sõnumite kaudu, et tugevdada oma brändi identiteeti ja äratuntavust kõigil platvormidel.

Videovärbamine ja tööandja brändingu video – parimad praktikad 5

Boonus* Videovärbamine ja tööandja brändingu video – kuidas toetada ja motiveerida oma töötajaid videos osalema

Oma töötajate kaasamine värbamisvideotesse võib olla äärmiselt tõhus, sest see pakub autentset ja usaldusväärset vaadet ettevõtte kultuurile ja töökeskkonnale. Kuid selleks, et töötajad oleksid motiveeritud ja toetatud, on oluline rakendada mitmeid strateegiaid, mis aitavad neil tunda end mugavalt ja hinnatult.

Motiveerimine ja toetus

1. Selge kommunikatsioon ja eesmärkide seadmine

Selgitage töötajatele, miks nende osalemine on oluline ja kuidas see aitab kaasa ettevõtte värbamispüüdlustele. Selge eesmärgi määratlemine ja selle edastamine aitab töötajatel mõista nende panuse väärtust.

Eelised:

  • Arusaamine ja seotus: Töötajad, kes mõistavad projekti eesmärki, on tõenäolisemalt motiveeritud ja pühendunud.
  • Küsimuste vähendamine: Selge kommunikatsioon vähendab segadust ja vastamata küsimusi.

2. Koolitus ja juhendamine

Pakkuge töötajatele koolitust ja juhendamist, et nad tunneksid end kaamera ees mugavalt. See võib hõlmata näpunäiteid esinemise, kehakeele ja kõnelemise kohta.

Eelised:

  • Enesekindlus: Koolitatud töötajad tunnevad end enesekindlamalt ja esinevad loomulikumalt.
  • Professionaalsus: Juhendamine aitab tagada, et video on kvaliteetne ja professionaalne.

3. Töö ja aja planeerimine

Tagage, et töötajate osalemine ei sega nende igapäevaseid tööülesandeid. Planeerige võtteajad, mis sobivad nende ajakavaga ja võimaldavad neil valmistuda.

Eelised:

  • Vähem stressi: Paindlik planeerimine vähendab stressi ja võimaldab töötajatel keskenduda oma ülesannetele.
  • Parema tulemuse saavutamine: Hästi planeeritud ajakava tagab, et töötajad on lõdvestunud ja valmis filmimiseks.

4. Tunnustamine ja tunnustuse andmine

Tunnustage ja tänage töötajaid nende panuse eest. See võib hõlmata avalikku tunnustust, preemiaid või muid tunnustusvorme, mis näitavad, et nende osalemist hinnatakse.

Eelised:

  • Motiveeritus: Tunnustamine suurendab töötajate motivatsiooni ja rahulolu.
  • Positiivne töökeskkond: Tunnustamine aitab kaasa positiivse ja toetava töökeskkonna loomisele.

5. Loomulik keskkond ja autentsus

Julgustage töötajaid olema autentsed ja loomulikud. Selle asemel, et sundida neid järgima jäika stsenaariumi, lubage neil rääkida oma sõnadega ja jagada oma tõelisi kogemusi.

Eelised:

  • Usaldusväärsus: Autentsed lood ja kogemused on vaatajate jaoks usaldusväärsemad ja seostatavamad.
  • Autentsus: Töötajad, kes tunnevad end mugavalt ja loomulikult, loovad parema ja ehtsama video.

6. Toetus järeltöötluse käigus

Tagage töötajatele, et nende esitused ja sõnumid saavad parima võimaliku järeltöötluse. See hõlmab redigeerimist, helikvaliteedi parandamist ja visuaalide optimeerimist.

Eelised:

  • Enesekindlus: Töötajad tunnevad end kindlamalt, teades, et nende esitust parendatakse järeltöötluse käigus.
  • Professionaalsus: Kvaliteetne järeltöötlus tagab, et lõppvideo on professionaalne ja mõjuv.

Kokkuvõte

Nagu varem sai mainitud, siis videovärbamine ja tööandja brändingu video nõuab kahtlemata oma töötajate ressursi kasutust. Oma töötajate kasutamine värbamisvideos võib pakkuda autentset ja veenvat vaadet teie ettevõttesse, kuid see nõuab hoolikat planeerimist ja toetust. Selge kommunikatsioon, koolitus, paindlik ajaplaneerimine, tunnustamine ja autentsuse julgustamine aitavad töötajatel tunda end mugavalt ja hinnatult, tagades, et nad esinevad parimal võimalikul viisil. Nende strateegiate rakendamine võib aidata luua kaasahaarava ja tõhusa värbamisvideo, mis tõmbab ligi õigeid kandidaate ja edastab ettevõtte kultuuri tõeliselt usutavalt.

Autor
Karla Oder
CV.ee turundusjuht ja värbamise entusiast

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top