fbpx

Alma Careeri uueks avalike suhete juhiks sai Jozef Plsko

Alma Careeri uueks avalike suhete juhiks sai Jozef Plsko 1

Alma Careeri uueks avalike suhete juhiks sai Jozef Plsko, kes vastutab Alma Careeri kommunikatsiooni ja sotsiaalsete suhete tugevdamise eest, tehes aktiivselt koostööd riigi esindajate, tööandjate ja töötajate, valitsusväliste organisatsioonide ning teiste sidusrühmadega Kesk-Euroopas, Balkanil ja Baltikumis.

Plško on pärit Slovakkiast ja elab Bratislavas, kus ta ka töötab. Plško liitub Alma Careeriga Slovakkia pangast, kus ta on viimased neli aastat töötanud kommunikatsioonijuhina. Oma rollis on ta jälginud seadusandlikke protsesse ja regulatsioonimuudatusi ning osalenud aktiivselt EL-i tasandi roheprojektides. Lisaks kuulusid tema vastutusalasse sidusrühmade kaasamine, korporatiivsed suhted, välis- ja sisekommunikatsioon ning ettevõtte vastutuse ja jätkusuutlikkuse teemad (ESG).

Alma Career, värbamisteenuste turuliider 11 Kesk-Euroopa, Baltikumi ja Balkani riigis, keskendub Euroopas üha teravamaks muutuva tööjõupuuduse lahendamisele. Eurostati andmetel on enam kui 75% Euroopa Liidu ettevõtetest juba praegu hädas, et leida töökohtade täitmiseks vajalike oskustega spetsialiste. Euroopa Liidu andmetel ei leia ligi 63% EL-i väikestest ja keskmise suurusega ettevõtetest vajalikke talente. Samas on 21% EL-i 20–64-aastastest inimestest praegu mitteaktiivsed ja vajavad tööturule sisenemiseks sihipärast abi.

„Eeldame, et rahvastiku vananemise tõttu on Euroopas lähiaastatel suur nõudlus töökohtade järele. Tõenäoliselt suureneb tööealise elanikkonna vähenemine EL-i andmetel 265 miljonilt 2022. aastal 258 miljonile 2030. aastal. Teisisõnu kaob Euroopa tööturult kokku 7 miljonit töötajat. Meie eesmärk on pidada dialoogi ja teha koostööd kõigi huvirühmadega, et leida tõhusaid viise tööjõupuuduse ohjamiseks. Selle rolli täitmiseks ja uue Alma Careeri kaubamärgi tugevdamiseks oleme loonud uue avalike suhete direktori ametikoha,“ ütleb Alma Careeri vanemasepresident Vesa-Pekka Kirsi.

Tööelu kaasamine lahenduse osana: Profesia Lab

Osana tööjõupuuduse lahendamisest on Alma Career loonud Alma Career Slovakia ja Michigani osariigi ülikooli (MSU) vahelise mittetulundusliku koostöömudeli Profesia Labi. Programm Profesia Lab on kooskõlas Euroopa Komisjoni tegevuskavaga, mis käsitleb tööjõu- ja oskuste puudust, toetades noori tööturule sisenemisel ning pakkudes tuge oskuste arendamiseks, koolituseks ja töökogemuseks.

Alma Careerist

Alma Career, värbamisteenuste turuliider 11 Euroopa riigis, pakub üle 1,5 miljoni töövõimaluse, meil on andmebaas üle 4,3 miljoni CV, peaaegu 2 miljonit aktiivset töökuulutuse teavitust ning üle 5 miljoni tööportaali külastaja kuus. Lisaks pakub Alma Career erinevaid värbamisteenuseid.

Alma Career on ülemaailmne ettevõte, kel ühtlasi sügavad teadmised, pikaajaline kogemus ja kultuuriline arusaam kohalikest turgudest. Alma Career tegutseb Bosnias ja Hertsegoviinas, Horvaatias, Tšehhis, Eestis, Soomes, Lätis, Leedus, Põhja-Makedoonias, Poolas, Slovakkias ja Sloveenias.

Rohkem infot Profesia Labi kohta leiad SIIT.

Rohkem infot Alma Careeri kohta leiad SIIT.

Alma Career kuulub Alma Media Gruppi: www.almamedia.fi  

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top