fbpx
CV.ee tööelublogi

Nädala väljakutse 3: Pööra nõrkused enda tugevusteks nii töö- kui ka eraelus!

Nädala väljakutse 3: Pööra nõrkused enda tugevusteks nii töö- kui ka eraelus!

Kätte on jõudnud nädala väljakutse number 3! Kui oled senistest väljakutsetest kõrvale jäänud, siis ära muretse – kunagi ei ole liiga hilja alustada, et muuta enda töö- ja töövälise elu kvaliteeti paremaks. Vaata, mida tõid endaga kaasa nädala väljakutse 1 ja nädala väljakutse 2!

Kes küll rõõmustaks ja tunneks end hästi mõeldes enda nõrkadele külgedele? Samas, miks ei peaks olema optimistlik, kui see annab võimaluse ennast arendada, panna ennast proovile ning pöörata enda nõrkused tugevusteks! Osaliselt tunneb igaüks meist enda nõrgemaid kohti. Mõnikord on lihtsam iseendale öelda: “Ma olengi selline, selline on minu iseloom ning ma ei soovi muutuda.” Asi on iseenese treenimises. Ka siis, kui mõtled karjääripöördele või soovid avada endale uusi karjääriteid, siis on täpselt hea aeg alustada sellest väljakutsest.

Kuidas pöörata enda nõrkused suurimateks tugevusteks? 7 soovitust!

1. Pea meeles, et Sa ei pea muutma enda nõrkusi ilmtingimata vastanditeks. Kui täheldad endas negatiivset suhtumist, siis pööra see hoopis realistlikkuseks; kui oled pannud tähele, et Sa ei ole kuigi paindlik, siis tõlgenda seda kui organiseeritust ja süsteemsust.

Eesmärk ei ole keskenduda enda nõrkustele, vaid leida nendes võimalusi, mida enda jaoks ära kasutada.

2. Kuula teiste tagasisidet, ent keskendu konstruktiivsele tagasisidele. Konstruktiivne tagasiside on see, mis on öeldud teise inimese tegevuse, mitte inimese isiksuse kohta.

Vastavalt tagasisidele saad filtreerida info läbi ning olla aus enda vastu – kui Sinule antud tagasiside vastab tõele, siis võta see omaks ning pööra enda trumbiks.

3. Tee iga päev midagi, mis tekitab Sinus kas või pisutki hirmu või mis nõuab mugavustoonist väljaastumist. Lõpuks kulub kogu elu sellele, et käia tööl, teenida raha, ent elul on midagi enamat pakkuda ning ka Sinul on teistele midagi enamat pakkuda.

Nädala väljakutse 3 soovib, et seaksid endale ka ise igapäevaselt väljakutseid! Kui Sa teed juba ühe korra midagi, mis viib Sind enda mugavustsoonist välja, siis järgmisel korral ei ole antud tegevus enam mugavustsooni sees – lihtne!

4. Tööta enda kallal – tegele ühe nõrkusega iga päev tunnike ning muutused ei ole kaugel. Sea endale suurem eesmärk. Pöörates kas või ühe nõrkuse enda suurimaks tugevuseks võib see avada Sulle uusi teid.

5. Pea meeles, et eneseareng on edasiviiv. Kui Sa tunned ennast hästi, siis kõik muu toimib niisamuti. Kui suudad suurelt unistada, siis seisab kõik vaid tegutsemise taga.

Mida Sa teeksid, kui teaksid, et Sul ei ole võimalik ebaõnnestuda?

6. Rakenda seda väljakutset ka enda ettevõtte tegevuste juures. Ettevõtte vaatevinklist on väga heaks tööriistaks SWOT-analüüs, mis võimaldab lihtsasti mõista, mis on ettevõtte nõrkused, tugevused. Niisamuti saab niinimetatud SWOT-analüüsi ka endale kui üksikisikuna teha.

Võta paberileht, pastapliiats ning jaota paber neljaks osaks: tugevused, nõrkused, ohud, võimalused. Ohud ning võimalused tulenevad väliskeskkonnast ehk siis meil ei ole võimalik neid suuresti ise kontrollida ega kujundada. SWOT-analüüsi teel saab luua seeläbi piltlikud seosed, kuidas miinused enda kasuks pöörata.

7. Küsi endalt: “mida ma võiksin saavutada, kui ma teaksin, et mul ei ole võimalik ebaõnnestuda?” See peab tõepoolest paika! Mitte midagi ei saa ebaõnnestuda, kui inimene ei proovigi õnnestuda ning töötada enda nõrkuste kallal.

Nõrkus ei pea olema negatiivne ja äärmuslik – võib-olla on see midagi, mida sooviksid endas veelgi arendada.

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top