fbpx
CV.ee tööelublogi

Suvesoe kingib kaugtöö võimalusi – kuidas aga kaugteelt järjel püsida?

Suvesoe kingib kaugtöö võimalusi – kuidas aga kaugteelt järjel püsida?

Kaugteelt töötamine ei ole enam ammu uudis, ent toob endaga kaasa mitmeid skeptilisi mõtteviise nii tööinimese kui ka tööandja poolt. Esineb küll valdkondi, kus ettevõte ei saa soodustada ega pakkuda kaugtöö võimalust tulenevalt töö iseloomust. Teisalt aga on see ideaalne võimalus, kui töö sisu kaugteelt töötamist lubab. Kaugtöö pidavat vähendama ka töötajate haigestumist ning haiguslehtede välja võtmist – töö saab tehtud kodus ning tööaeg ja -tegemised planeeritud omal initsiatiivil. Iseseisev tööaja planeerimine ning kaugtööga kergesti põimuv eraelu võib aga tekitada töötajas küsimusi, kuidas küll kaugtöö peaks aitama ajas võita ja tegema töö tegemise hõlpsamaks?

8 nippi, kuidas kaugteelt töötamine efektiivselt toimima panna

1. Alusta tööpäeva varakult – seeläbi võidad suuresti ajas, kuna kodus töötamiseks ei ole tarvis valida tükkaega järjekordset kostüümi, tegeleda soengu seadmisega ning lüüa aega parajaks, enne kui transport või tööpäeva algus on löönud kella.

Kaugteelt töötamine võib toimuda Sinule sobivas keskkonnas – ka välikohvikutes, terrassil, kusiganes Sinu keskendumisvõime laes on!

2. Säilita hommikused rutiinid, mida muidu enne töökohale minekut teeksid – see aitab Sul minna sujuvalt üle töölainele ning tagasiteed magamistuppa puhkerežiimile enam ei ole.

3. Tekita endale kodus kindel töönurgake – vali endale ase, kus viibiksid Sinu töömõtted, ning kus on Sinule parim keskkond keskendumiseks.

4. Avasta uusi kasulikke võimalusi, et püsida kolleegidega ühenduses – lisaks online-kõnedele on tööeluks kasulikke tööriistu ja vabatarkvarasid veelgi. Uudista mobiilirakenduste ning veebilehekülgede seas ja vali endale välja sobivaim, mis Sinu produktiivsust veelgi tõsta aitaks.

Näiteks töökeskkonda sobib hästi nii veebileheküljena kui ka mobiilirakendusena toimiv Slack. See annab võimaluse suhelda kolleegidega või kindla meeskonnaga ning luua vastavalt töövaldkondadele erinevaid kanaleid. Uudistamist väärt!

5. Loo kindlad mängureeglid Sind ümbritsevatega – ka siis, kui Sa ei viibi kaugteel töötades üksinda, siis tee kindlaks, et Sind ümbritsevad inimesed mõistavad, millal on Sinu tööaeg ja millal tööväline aeg.

6. Sea kindel päevakava – kaugteelt töötamine võimaldab luua paindlikumat kava ka enda päevastes tegemistes, ent produktiivsuse tapja on see, kui tegutseda ilma igasuguse plaanita.

7. Kaugteelt töötamine ei tähenda tingimata koduseinte vahel toimetamist – üha enam on tõusvaks trendiks töökohvikud, ent on ka võimalik leida endale muu meelepärane väliterrass, kuhu WI-FI ulatub.

Mõnikord võib eneselegi ootamatult inspireeruda ka uues keskkonnas töötades ning anda enda töötegemistele lennukaid ideid juurde. Kui Sind aitab keskendumisel kaasa kerge taustamüra, siis on väljas töötamine ideaalne võimalus.

8. Proovi töötada sel ajal, kui oled kõige produktiivsem – igal inimesel on enda produktiivsuse tipphetked päeva jooksul. Hommikuinimestel on see vaieldamatult hommikune aeg ning õhtu- või ööinimestel hilisel ajal.

Kaugteelt töötades on Sul võimalik kujundada enda tööpäeva tegemised niiviisi, et kõige rohkem intensiivset mõtlemist vajavad ülesanded on paigutatud produktiivsuse tipphetkele.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top