fbpx
CV.ee tööelublogi

Kes Sul keelab lihtsamalt elada?

Kes Sul keelab lihtsamalt elada?

“Sina ära ise oma elu keeruliseks ela,” kummitas mu kõrvus vana muhulase ütlus noorele kepsakale punapeale, kes saarel ringi lehvides palju segadust tekitas, kirjutab portaali Kodus.ee toimetaja Kristel Trell. Ta pani Kodus.ee lehe jaoks just kokku kergema ja lihtsama suveelu soovitusi, kui jäi mõtlema: aga mis või kes siis tegelikult keelab meil lihtsamalt elada?

Üks põhjanaabrite tippkokk vastas kunagi mu küsimusele, et mis on maailma parim toit (olin, pliiats püsti pihus, valmis paberile panema kõige keerukamaid prantsuskeelseid väljendeid ning senitundmata ainete kombinatsioone): värske kartul hommikul püütud ja siis võis praetud kohakalaga. Selline lihtne toit, mida Läänemere kalda peal süüakse ja mis maitseb nagu kodu ja suvi ja vanaema juures (seal, kus naat asendab pangaautomaati).

Me lihtsalt kujutame ette, et kui on väga keeruline, siis see teeb meie meele umbes tuhat korda rõõmsamaks, kui väikesed lihtsad asjad. Näiteks võtame ette keeruka ülesande, kujutades ette, missugune õnnetunne meid tunneli lõpus tabab – muidugi, kui just must masendus enne meid toolilt ei kukuta.

Aga mis oleks, kui teeks pool, aga teeks hästi, nagu soovitas õpetaja Laur? Võtaks igasse päeva väikseid eesmärke?

Alustada tuleks sellest, mis tegelikult on oluline. Me kipume end rööprähklemises lõhustama, arvates, et nii jõuab rohkem. Nii jõuab ainult ühte pimedasse kohta, kuhu tegelikult keegi meist ei igatse.

Kui Sulle on praegusel ajahetkel tegelikult oluline ja vajalik puhata, siis peata rong ja luba endale seda!

Ma mõtlen taoliselt puhkudel ikka Sarah Knightile, lõbusate eluliste käsiraamatute  “Get Your Sh*t Together” ja “The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k” autorile ja tema prioritseerimise soovitusele: et mis on tegelikult iga päevas oluline. See, ja ainult see vajab tegelikult tegemist.

Sulle on tegelikult oluline perega koos olla? Siis planeeri oma päeva pere-aeg. See on see aeg, kus Sa ei tee midagi muud – ei loe ega kirjuta, ei keeda samaaegselt kartuleid ega vaata telekast, kuidas seitse tobujussi hõisates üle lõkke hüppavad.

Sulle on tegelikult oluline, et see üks tööülesanne tehtud saaks? Siis mõtle, kuidas jõuad kõige kiiremini selle täitmiseni ning hakka aga pihta – kohe praegu!

Kas Sulle on tegelikult oluline, et oleks aega enda jaoks? Mida Sa selle all täpselt silmas pead? Kui seda, et tahad igas päevas ennast liigutada, mine õue, jookse või jaluta, või mine trenni. Kui tahad rahulikult olla ja mõelda, siis teegi seda – viska võrkkiike pikali ja lihtsalt ole.

Sulle on tegelikult oluline teha tööd, mida Sa päriselt armastad?

Jäta maha ebameeldiv töökoorem, sest kas tõesti tahaksid aastate pärast avastada, et Sinu potentsiaal on äkitselt hääbunud? Miski ega keski ei takista – võimalused on Sinu ees: otsi, klikka, kandideeri, mängi põnevusega, koputa ise uksele, sest uks Sinu ees ei avane iseenesest.

Ära jää kinni teiste arvamusse! Las nemad külastavad kõiki maa peal ja all toimuvaid hullutavaid üritusi, korjavad metsaaluse kukeseentest, metsmaasikatest ja mustikatest lagedaks ning keedavad vähemalt kaheksa tonni moosi ning poseerivad Instagramis, jalas üksik suveking – Sina tead, mida Sa vajad ja oled vaid niiviisi õnnelik. See on, muide, kõige tähtsam.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top