fbpx
CV.ee tööelublogi

Nipila otsestuudio #5: Naistepäeva inspireeriv erisaade!

Nipila otsestuudio #5: Naistepäeva inspireeriv erisaade!

Nipila otsestuudio tõeliselt inspireeriv naiste eri! Mariliis Kütisaar on noor naine, kes asub peagi teele Vietnamisse, et saada uusi põnevaid töökogemusi ja avastada midagi uut ka iseendast. Ajakirjanik Manona Paris on “kahe väljakutse vahel” naine, kes otsib aktiivselt uut tööarmastust. #nipila  #cvotse

Millised siis ikkagi on naiste hirmud ja mured tööturul ja elus üldiselt?

CV.ee uuring näitab, et oma praeguse tööeluga on rahul vaid 6/10 töötajatest. Tööturul on näha, et inimesed otsivad uusi töövõimalusi. Rahulolematus on üldine nähtus, mis esineb tegelikult nii naistel kui ka meestel. See on põhjustatud sellest, et inimesed ei julge vanast kohast enne lahti lasta, kui on leidnud enda jaoks uue töösuhte. Kahjuks aga tihtipeale seda uut katsumust või töösuhet ei tule enne, kui inimene on kaks sammu edasi astunud.

Elus peab julgema teha neid samme, mis edasi viivad. Seda eelkõige just siis, kui oled naine. Naiste puhul eeldatakse teatud vanuses, et nende ülesandeks siin maailmas ongi sünnitada juurde töökäsi ning nende eest hoolitseda. Kui naine otsustab sellise kuvandi endale omaks võtta, siis ongi hiljem väga raske tööturul hakkama saada. Kui maailm aga märkaks neid naisi ja mõistaks, et see on täiesti kasutamata ressurss tööturul, muutuks ka naiste jaoks tööturu olukord paremaks. See omakorda vähendaks oluliselt ka palgalõhe teemat Eesti tööturul, milleks on sooline palgalõhe meeste ning naiste vahel.

Manona on avaldanud 3 lugu Nipilas ja käinud ka CV.ee karjäärinõustamises. Mis ta kõigest sellest enda jaoks saanud on?

Manona jaoks on see eelkõige olnud hea kogemus, et endas rahu leida. See on tema jaoks suurepärane kogemus, et otsida endas seda paremat ja uut algust. See on täiesti ‘’okei’’ olla praeguses olukorras, kus ta saab rahus tulevikule mõelda. Hea on, kui elus on selline rahulik olukord, kus saad keskenduda nii iseendale kui ka oma perele.

Tavaliselt lahkuvad naised tööturult mingil põhjusel-eelkõige just pisiperet oodates. Kui raske on siis ikkagi lihtsalt otsustada, et nüüd on aeg paus teha?

Manona arvab, et igasugune pausi tegemine on raske, kui oled ise olnud aktiivne inimene ning naised teavad seda dilemmat märksa rohkem. Emadus on küll naiste puhul tähtis kuvand, kuid tähtis on ka eneseteostus. Tuleb nende vahel leida tasakaal.

Mariliis võtab tee Vietnamisse? Miks?

Mariliis võtab tee Vietnamisse, et teha midagi uut ja saada uut kogemust. Kui on võimalus, siis tuleb neid kasutada, eriti kui tunned, et ei leia oma kohta. Tuleb astuda paar sammu tagasi, et anda endale võimalus ennast avastada. Lisab, et on tänu internetile teinud suure eeltöö ära ning ei hüppa päris otseses mõttes peaees vette.

Mis paneb sind enim lahkumise osas kõhklema?

Mariliisi sõnum on üsna selge, et kunagi ei tasu mõelda, mis võib valesti minna. Ennast ei tasu kõhklema panna, sest see hoiab sind tagasi ja sa takistad sellega iseennast.

Manona mainib lisaks, et Mariliisil pole midagi karta vaid pigem võita ning julgustab näiteks küpsemas eas inimestel samuti sellist tundmatus kohas vettehüpet ette võtta.

Kas oleksid valmis ka ise esimest korda elus karjäärinõustamist kogema?

Toimetaja soovitab:

Manona Paris uue töise armuloo otsingul

Manona Parise tööelu saaga peatükk II: Kuidas 42-aastane inimene elus esimest korda karjäärinõustamist kogeb

Manona Parise lugu: kuidas tunneb end tippjuhist töönarkomaan olles ilma tööta?

 

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top