fbpx
CV.ee tööelublogi

CV-Online: eestimaalased tahavad üle kõige töötada Eesti Energias: igast 7. praktikandist saab Eesti Energia töötaja

CV-Online: eestimaalased tahavad üle kõige töötada Eesti Energias: igast 7. praktikandist saab Eesti Energia töötaja

Eestimaalased soovivad enim töötada Eesti Energias, selgus CV-Online’i värskes uuringus #TopTööandja. Enam kui 1500 vastajaga üle-eestilises uuringus mahtusid mainekate tööandjate esiviisikusse veel Telia, Tallink, Skype ja Swedbank. Vaata galat (alates 20. minutist):

“Suur tööandjate uuring paljastas väga olulise järelduse: Eesti töötajad peavad head palka küll oluliseks, kuid ainuüksi sellest enam ei piisa,” rõhutas CV-Online’i juht Agu Vahur. “Rohkem kui kunagi varem eeldavad töötajad tööandjalt ka head tööõhkkonda, häid töötingimusi ja tasemel juhtimist. Töötajate motivatsiooni ja töörahuloluga peab arvestama iga tööandja, kasvõi häda sunnil, sest terav tööjõupuudus ei jäta muud võimalust.”

21aastase ajalooga Baltikumi suurima värbamisorganisatsiooni CV-Online’i juhi sõnul andsid näiteks Kirde-Eesti elanikud ka selge sõnumi, et eeldavad tööandjalt sotsiaalset vastutustunnet ja panustamist kohalikku kogukonda. Uuringust selgus ka, et noorte generatsioon on oluliselt nõudlikum karjäärivõimaluste ja juhtkonna professionaalsuse osas, soovides õppida ja areneda tarkade juhtidega koos, mitte nende alluvuses. Mehed peavad töötasu olulisemaks kui naised, naised aga karjäärivõimalusi olulisemaks kui mehed. Tartlased hindavad head sisekliimat tööl veerandi võrra rohkem kui tallinlased.

“Uuringus kõige mainekamaks tööandjaks valitud Eesti Energia juures hinnati kõrgelt küll ettevõtte konkurentsivõimelist palgataset, aga ka ettevõtte head mainet ja just karjäärivõimalusi,” selgitas CV.ee turundusjuht ja uuringute koordinaator Rain Resmeldt Uusen.

Eesti Energia personalidirektori Tiina Drui sõnul peetakse Eesti Energias silmas, et inimestel oleks erialaselt huvitav töötada. „Meil on ja meile tulevad tööle need, kes tahavad oma töös midagi suurt ära teha. Tahame olla energeetika valdkonna liider ja meie juures väljakutseid jagub. Vajame pühendunud ja oma valdkonnas parimaid töötajaid ning seetõttu pöörame töötajaskonna arendamisele ja järelkasvule suurt tähelepanu,“ märgib Drui.

Tema sõnul on Eesti Energias häid näiteid, kuidas aastaid tagasi lihtsa spetsialistina alustanud kolleegidest on tänaseks tippjuhid kasvanud. „Soosime organisatsiooni sisest karjääri ning samas kasvatame endale tulevikutegijaid ka tänaste praktikantide hulgast. Näiteks 2017. aastal oli meil praktikal 205 noort ning kogemus näitab, et igast 7 praktikandist saab Eesti Energia töötaja.“

1500 vastajaga uuringus TopTööandja2018 selgitas Eesti suurim karjääriportaal välja Eesti parimad ja Eesti halvimad tööandjad, aga ka olulisimad põhjused selliste hinnangute taga. “Ka halvimate tööandjate edetabelist selgub tööandjate jaoks väga oluline järeldus: halvimate toppi ei jõudnud ettevõtted mitte niivõrd väikese palga, vaid halva suhtumise pärast töötajaisse,” rõhutas Uusen.

Mainekaimate tööandjate esitosinale jagas CV-Online väärikad tiitlid välja eile, laupäeval Tallinnas Euroopa hotellis sotsiaalse ettevõtlikkuse noortekonkursi Changemakers Academy finaalgalal. „Meie igapäevase töö sisuks karjääriarengu kontaktväravana on kokku viia ettevõtted parimate talentidega, et koostöös sünniksid sädelevad tulemused,“ selgitas Uusen. „Iga finaali jõudnud tegus noortegrupp saab võimaluse veeta ühe tegusa päeva ühe meie top-tööandjate juures. „See on ainukordne võimalus ka noortele saada jalg ukse vahele ja silmast silma suhelda Eesti parimast parimate tööandjatega, et teha oma karjääriotsuseid tulevikuks.“

Vaata gala ülekannet!

TOP 12 tööandjad 2018:

  • 1 EESTI ENERGIA AS
  • 2 TELIA EESTI AS
  • 3 TALLINK GRUPP AS
  • 4 Skype Technologies OÜ
  • 5 SWEDBANK AS
  • 6 LHV PANK AS
  • 7 ABB AS
  • 8 SEB PANK AS
  • 9 TRANSFERWISE LTD EESTI FILIAAL
  • 10 COOP
  • 11 Hilton Tallinn Park hotell
  • 12 PIPEDRIVE OÜ

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top