fbpx
CV.ee tööelublogi

Murrame müüte: praktikaga seotud levinud müüdid

Murrame müüte: praktikaga seotud levinud müüdid

Siinkohal toome välja praktikaga seotud levinud müüdid, mille tõttu kardad praktikale astumist. Kas see on tõesti hirmus ja halb kogemus, mida karta? Kas kõik linnalegendid vastavad tõele? Otsusta ise!

#1 Iga praktikant peab keetma teistele töölistele kohvi

Võimalik, et eelmisel sajandil. Tänapäeva kohvimasinad valmistavad kohvi vaid nupuvajutusega. Seda liigutust jaksab igaüks ka ise teha. Kindlasti ei võta ettevõte vaevaks muretseda endale praktikant, täita vajalikud dokumendid, töövarustus jpm vaid selleks, et kohvimasinal nupuvajutaja leida. Isegi kui tulebki ette, et pead oma otsesele juhendajale paar korda kohvi tooma siis tea, et kohvinurk on hea koht uute kontaktide loomiseks. Võta praktikalt kõik, mis võtta annab!

#2 Sa täidad ülesandeid, mida keegi teine ei viitsi

Jah, tõsi. Sa täidad tõesti lihtsamaid ülesandeid, kuid mitte sellepärast, et neid keegi teha ei viitsi. Sa täidad neid, sest nii vähendab ettevõte oma töötajate töökoormust ning need on ülesanded, mille ettevõte sulle algatuseks usaldada julgeb. See on sinu jaoks uus kogemus ning näitab, kas saad tööga hakkama või mitte. Võid kindel olla, et kui ennast tõestad ja motiveeritult töötad, usaldatakse sulle juba varsti ka keerulisemaid ülesandeid.

#3 Sind ei võeta tõsiselt

Ära karda, küll võetakse. Kuigi võib tunduda, et sinu ideid ei kuulata, siis tegelikult kuulatakse küll. Eestlased on oma olemuselt uhked ja tagasihoidlikud inimesed, kelle usaldus on võimalik võita vaid ajaga. Sinu ideed talletuvad tööandja kuklasse ning õige pea näitab ta seda ka välja. Anna aega ning ole kannatlik! Varsti märkad, kuidas sinu soovitused käiku võetakse ning nende eest ka kiidetakse.

#4 Praktikante värvatakse vaid siis, kui soovitakse tasuta tööjõudu

Tegelikult värvatakse praktikante, kui ettevõttel on soov tuua ettevõttesse motiveeritud ning värskete ideedega tööjõudu, kellel oleks potentsiaali antud valdkonnas. Ettevõtted väärtustavad praktikante, sest neist on võimalik voolida uus töötaja vastavalt enda vajadustele. Ühtlasi saab ettevõte nii aimu ka sellest, milline kool tema ettevõtte vajadustest lähtuvalt kõige paremaid praktikante toodab. Nii on võimalik tulevikus personali värbamisel hoida kokku aega ning raha.

#5 Praktikant istub üksinda nurgas ja tal pole kellegagi suhelda

Loota ju võid! Tegelikult oled kõige populaarsem töötaja terves ettevõttes. Kui oled ka ise sotsiaalselt aktiivne ning ei karda suhelda soovib igaüks sinuga lõunalauda jagada. Mäletad veel aega, kui klassi saabus uus õpilane? Oli see vast müsteerium, eksole? Jäta meelde, et see on hea võimalus luua kontakte, mis tulevikus kindlasti kasuks tulevad. Lisaks ka suurepärane võimalus eneseturundamiseks, pead vaid ise julge ning sotsiaalne olema.

Arvad, et oled valmis sisenema tööturule? Pane ennast proovile juba täna ning leia endale sobiv praktikakoht CV.ee/praktika

Esimene kogemus tööturul ehk praktika – kellele ja miks?

Praktika - Sniff

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top