fbpx
CV.ee tööelublogi

#KULDSÜDA 2018 tiitlikandja on selgunud

#KULDSÜDA 2018 tiitlikandja on selgunud

#KULDSÜDA kampaaniaga koguti hulganisti kiituseid märgatud eeskujude või tunnustust vajavate kolleegide kohta. Kõige kuldsema südamega töötegijaks osutus Jüri Nukke, kes on Järva-Jaani Teenus OÜ juht. Tema kiitjaks oli Margit Rannaveer ja põhjus, miks tiitel läks just Jürile on järgnev: 

«Nimelt töötasin varasemalt 23 aastat ja 3 kuud teise tööandja alluvuses. Saatuse teed on ettearvamatud ja kahjuks langesin rivist välja kuna juhtus õnnetus käega, mille tagajärel olen osalise töövõimetusega st avastati, et käed on “tuksis…varasem vahetustega füüsiline töö ja õnnetus jätsid oma jälje. Ei hakka üksikasjadesse laskuma.

Kahjuks ei saanud ma 1,5 a jooksul kusagil isegi mitte proovitööd, et tõestada endale ja ka tööandjale, et olen jätkusuutlik ning soovin mitte ainult tööl käia vaid ka tööd teha, olla kasulik.

Müts maha Jüri ees, kes andis mulle võimaluse uuesti tööturule naasta. Olen tema alluvuses töötanud juba pea kolm aastat  ja minuga ollakse rahul. Tööandjana on Jüri väga inimlik, mõistev, rahulik, kannatlik, abivalmis  jne. Mul ei jätku sõnu, et teda kiita.

Eelmises töökohas olin ma nagu “masin” kes oli kasulik vaid seni kuni tema võimekus oli 100%.

Jüri aga hindab inimest kui tervikut, sellisena nagu ta on…mõni päev tegusam, teine päev natuke kobam, aga tuleb toime, mis siis kui mõni tööetapp võtab natuke rohkem aega – tark ei torma…rahulikult, tasa ja targu talitades saavad kõik tööetapid tehtud.

Ülemus on väga mõistva ja inimliku suhtumisega: pole probleemi, kui kellelgi kollektiivist on vaja minna arsti juurde st. võtta lisa puhkepäev, või mõni tunnike, või kui tervislikust seisundist sõltuvalt mõnda tööetappi sel päeval teha ei suuda – teed täna seda, mida jõuad, homme aga seda, milleks täna suuteline polnud.

Teiste kaastööliste puhul on ülemuse suhtumine sama. Ei tehta vahet, kas oled osalise töövõimetuse tunnistusega või terve, tugev, tööjõuline – me kõik oleme ju inimesed, mõni päev väsinum, mõni päev tegusam…

Väga hea on minna sellisesse kollektiivi igal hommikul tööle, kui tead – ees ootab tore, pingevaba ja rahulik, rõõmurohke tööpäev, mõistev suhtumine, kus Sind võetakse inimesena vastu, mitte nagu mingit “töömasinat”, tuntakse huvi ka Sinu eraelu murede ja rõõmude järgi. Kollektiivis oled nagu oma pere keskel, igapäevaselt üksmeelses rahulikus keskkonnas, teades, et kui on mure võid julgelt rääkida, vajad abi või soovid mingit tööprotsessi arutada siis kuulatakse Sind, avaldatakse oma arvamust ja alati leitakse kompromiss, kuidas on parem ja lihtsam…abikäed on alati olemas, üksteisest hoolitakse, aidatakse, arvestatakse. Ülemus on oma suhtumisega terve meie Teenuse suutnud viia sinna maani, et oleme nagu üks pere, mis siis, et tegelikult on meil kõigil oma elu, oma pered ja me pole omavahel isegi mitte sugulased.

Sellist tööandjat on rõõm tunda ja tema alluvuses on suisa lust tööd teha, tööpäev möödub linnulennul ja isegi vahel ettetulevad ebameeldivad, ootamatud tööobjektid ei tundugi nii rasked, sest ülemuse positiivne suhtumine teeb iga tööülesande vastuvõetavaks ja naudid silmaga nähtavat töö tulemust. Üritad iga ülesandega toime tulla ja tuledki.

Rõõmuga hommikul tööle ja rõõmuga, rahulikult õhtul koju.

Pingevabad tööpäevad! Puudub kollektiivi vaheline “hõõrumine”, sisekliima on rahulik ja seda kõike tänu heale JUHILE! Ülesmusena on Jüri väga tark, kalkuleeriv, osav, lahtiste kätega ja terava mõistusega.

Teatavasti tegeleb ettevõte Järva-Jaani Teenus OÜ väga paljude erinevate valdkondadega. Tööpõld on suur. Tööliseid vähe. Ülemusega kokku on meil kollektiivis vaid 5 meestöölist ja kaks naisterahvast (minuga kokku) ja üsna sageli on Jüri ise igal pool rakkes töid teostamas. Pole vahet, et tema on ülemus ja tegelikult peaks alluvad töid teostama ja ülemus käske jagama – meie ettevõttes käib kõik käsikäes. Teame, et meil on ülemus, tööandja, kuid ta on üks meie seast.

Me austame oma ülemust, teades, et tema on juhtiv isik, kuid oma käitumise ja oleku ning suhtumisega on Jüri üks meie seast – nagu võrdne ja oma oleku, hoiaku, kõnemaneeri, käitumise ning suhtumisega jätab ta ka lihttöölisele sellise tunde, et oleme võrdsed. Kokkuhoidev kolletiiv!»

Sooviksin, et selliseid tööandjaid oleks rohkem! Ülemus peab olema nõudlik, kindlameelne, konkreetne, korrektne kuid ta võiks jääda inimlikuks ja mõistvaks, nagu seda on meie Jüri! Leian, et selline tööandja on 100 % tunnustust väärt!

Jüri sõnul on sellise kiituse põhjuseks see, et ta on ise kogenud olukorda, kus juhi käsutamine ning ebaprofesionaalne juhtimine võib tekitada töötajates depressiooni ja masendust. Seetõttu ta ka teab, et mõnikord tuleb oma töötajaid kiita ja ergutada ning iga pisike kommentaar võib töötaja jaoks muuta väga palju. Võtkem kõik see aeg päevast ja kiidame enda lähedast kolleegi või märgatud eeskuju. Kiituseid saab endiselt jagada ka meie lehel www.kuldsüda.ee.

Kampaania raames sadas stuudios kõvasti ka auhindu, mille võitjad on võimalik leida CV-Online Estonia Facebooki lehelt.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top