fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad IT ja telekommunikatsiooni sektoris. Sektori liider on ühtlasi ka top-of-mind!

Top 5 tööandjad IT ja telekommunikatsiooni sektoris. Sektori liider on ühtlasi ka top-of-mind! 1

Tööportaal ja värbamispartner CV-Online viis 2019. aasta novembris-detsembris läbi traditsioonilise TOP tööandja uuringu, millega selgitati välja töövõtjate eelistused tööandja valikul. Kokku andis oma panuse 2358 vastajat üle Eesti. 

Värske uuringu andmetel on kolm telekommunikatsiooni valdkonna suurt tegijat haaranud enda kätte mullusest märksa priskema tüki potentsiaalsete tööandjate poolehoiust: kokku 38% asemel 56%. Kui telekommunikatsiooni ettevõtted figureerivad juba mitmendat aastat ka tööandjate top-of-mind edetabeli tipus, siis IT-ettevõtetel on olnud laiapõhjalist tuntust ja poolehoidu veidi keerulisem saavutada.

TOP tööandja uuring on alanud! Aeg selgitada välja parimad 1

1. Elisa   

Elisa Eesti on teinud aasta jooksul suurepärast tööd tõustes samal ajal esimeseks valikuks nii IT ja telekommunikatsiooni sektoris kui ka võitjaks kõikide tööandjate top-of-mind järjestuses – see ei saa olla juhus! Elisat nimetas oma esimese eelistusena tööandja valikul ärisektori siseselt tervelt 577 inimest ehk täpselt veerand vastajatest.

Elisa on panustanud aktiivselt paindliku töökorralduse võimaldamisse ja seda selgelt väljapoole kommunikeerinud. See on ka potentsiaalsetele töövõtjatele silma hakanud, sest Elisa eelisena tuuakse välja eeskätt paindlik töökorraldus ja head võimalused arenemiseks, aga ka motiveeriv palgatase.

Töökat aastat kinnitas ka Elisa Eesti personalijuht Kaija Teemägi: “Oleme Elisas pikalt ja süsteemselt tegelenud uudsete tööviiside juurutamisega, mille osad on nii paindlik tööaeg kui ka areng läbi tööst õppimise. Kui inimesed on tööl motiveeritud ja rõõmsad, loob see ka hea sisekliima. Tunnustust väärivad kõik elisalased, sest tulemused sünnivad vaid koostöös,” kommenteeris ta.

2. Telia

Teise edetabeli koha sai käesoleva uuringu andmete alusel Telia Eesti. Aasta eest sektori liidrikohal olnud ettevõte jäi sel aastal Elisa Eestist vaid napilt maha. Teliat nimetas IT ja kommunikatsioonisektori ihaldusväärseimaks ettevõtteks 514 vastajat ehk 23%.

Telia tugevustena toovad vastajad välja motiveeriva palga ja lisahüved, aga ka suurepärased karjääri- ja arenguvõimalused.

3. Tele 2  

Ning ega kaks kolmandata jää, vähemalt seekord – IT ja telekommunikatsiooni sektori kolme atraktiivseima tööandja hulka kuulub tõesti ka kolmas oluline telekommunikatsiooni ettevõte Tele 2, mille poolt hääletas 8% vastajatest ehk 191 inimest. Tele 2 on seejuures teinud aastaga ilusa hüppe, mulluse uuringu põhjal kuulus talle neljas koht.

Tele 2 on vastajatele jätnud hooliva mulje. Esile on toodud organisatsiooni head sisekliimat ja oma töötajate tervise eest hoolitsemise traditsioone, aga samuti konkurentsivõimelist töötasu ja lisahüvesid.

4. Pipedrive

Aastaga oma positsiooni ühe koha võrra parandanud Pipedrive on edetabelis sektori tunnustatuim infotehnoloogia firmade esindaja. IT ja telekommunikatsiooni sektori tööandjate hulgas oli ta 115 häälega 5% vastajate lemmikuks.

Juhtimisvahendeid pakkuva tarkvarafirma eelisteks on vastajate hinnangul eeskätt ettevõtte meeldiv sisekliima ja paindliku töökorralduse võimalused.

5. Skype

Skype Technologies oli sektori atraktiivseim tööandja 4% ehk 99 inimese hinnangul. Eelmise uuringu andmete põhjal oli Skype sektori kolmas ettevõte, seekord saadi viies koht.

Vastajatele on Eesti infotehnoloogia üks lipulaevadest silma jäänud motiveeriva töötasu ja lisahüvede poolest, aga esile on tõstetud ka ettevõtte tuntust, head mainet ja kaasaegset töökeskkonda.

IT ja telekommunikatsiooni sektori TOP 10 tööandjat: koht, häälte arv ja % kõikidest vastajatest

1. ELISA EESTI AS                                              577         25%
2. TELIA EESTI AS                                              514         23%
3. TELE2 EESTI AS                                             191         8%
4. PIPEDRIVE OÜ                                              115         5%
5. SKYPE TECHNOLOGIES OÜ                       99           4%
6./7. APOLLO KINO OÜ                                  73           3%
6./7. VERIFF OÜ                                                73           3%
8. PLAYTECH ESTONIA OÜ                             64           3%
9. NORTAL AS                                                    63           3%
10. BOLT TECHNOLOGY OÜ                          57           2%                         

Täpsemate uuringu tulemuste ja metoodikaga saab tutvuda lehel www.topemployer.ee.
Uuringu viis läbi CV Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top