fbpx
CV.ee tööelublogi

Tutvu TOP tööandja tulemustega! Kes on Eesti kõige atraktiivsem tööandja?

CV-Online avalikustas TOP tööandja uuringu tulemused

Tööportaal ja värbamispartner CV Online viis 26.novembrist 31.detsembrini 2019 läbi iga-aastase TOP tööandja uuringu. Sellega selgitati välja, keda peetakse kõige atraktiivsemaiks tööandjaiks Eestis ja miks. 

Uuringul oli kaks osa – esmalt küsiti esimesena pähe tulevat organisatsiooni, mis tundub tööandjana kõige ihaldusväärsem (nn top-of-mind) ning seejärel paluti valida atraktiivseim tööandja ärisektorite kaupa. Uuringus osales kokku 2359 inimest üle Eesti.

TOP tööandja uuring on alanud! Aeg selgitada välja parimad 1

Ja Eesti kõige atraktiivsem tööandja on ..!

Kõige ihaldatumaks tööandaks osutus uuringu andmete põhjal Elisa Eesti, mida nimetas oma esimese soovina tööandja valikul 288 inimest ehk 12% vastajatest. 

Elisa, mis oli eelmisel aastal üldjärjestuses teisel kohal, on panustanud aktiivselt paindliku töökorralduse võimaldamisse ja seda selgelt väljapoole kommunikeerinud. See on ka potentsiaalsetele töövõtjatele silma hakanud, sest Elisa eelisena tuuakse välja eeskätt paindlik töökorraldus ja head võimalused arenemiseks, aga ka motiveeriv palgatase. 

Töökat aastat kinnitas ka Elisa Eesti personalijuht Kaija Teemägi: “Oleme Elisas pikalt ja süsteemselt tegelenud uudsete tööviiside juurutamisega, mille osad on nii paindlik tööaeg kui ka areng läbi tööst õppimise. Kui inimesed on tööl motiveeritud ja rõõmsad, loob see ka hea sisekliima. Tunnustust väärivad kõik elisalased, sest tulemused sünnivad vaid koostöös,” kommenteeris ta. 

Eelmisel aasta üheksandal positsioonil olnud LHV Pank on teinud suure hüppe ja saavutas tänavu teise koha 141 hääle ehk 6%-ga vastustest. LHV-d tunnustatakse kui sõbraliku sisekliima ja hea palgatasemega tööandjat.  

Top-of-mind järjestuse auväärsel kolmandal kohal on mullune liider Nordea Bank Abp Eesti filiaal, mis kogus 113 häält ja 5% osakaalu. Vastajate arvates eristub Nordea teistest hooliva suhtumisega oma töötajate tervisesse. 

Top-of-mind uuringu suurima häältesaagiga tööandjad: koht, häälte arv ja % kõikidest vastajatest

1. Elisa Eesti AS 288 12% (2018: 2.koht)

2. LHV Pank AS 141 6% (2018: 9.koht)

3. Nordea Bank Abp Eesti filiaal 113 5% (2018: 1.koht)

4. Eesti Energia AS 73 3% (2018: 3.koht)

5. Transferwise Ltd Eesti filiaal 70 3% (2018: 13.koht)

6. Circle K Eesti AS 64 3% (2018: 29/29.koht)

7. Veriff OÜ 56 2% (2018: koht väljaspool Top30)

8. Cleveron AS 52 2% (2018: 12.koht)

9. Telia Eesti AS 51 2% (2018: 8.koht)

10. Magnum AS 48 2% (2018: koht väljaspool Top30)

Eelistatuimad tööandjad ärisektori siseselt: 

Selleks, et selgitada välja ka vastajate eelistused kuue suurima ärisektori raames, anti neile võimalus valida suuremate organisatsioonide loendi hulgast või pakkuda välja mõni muu eelistus. Võrreldes eelmise uuringu tulemuste suutis ainsana oma esikoha säilitada Eesti Energia – soovime õnne! 

Ärisektorite kõige atraktiivsemad tööandjad TOP tööandja uuringu põhjal

Finantsvaldkond: Swedbank AS (2018: LHV Pank AS)

Kaubandusvaldkond: Coop Eesti Keskühistu (2018: Apollo Kauplused AS)

IT ja telekommunikatsiooni valdkond: Elisa Eesti AS (2018: Telia Eesti AS) 

Tootmisvaldkond: Eesti Energia AS (2018: Eesti Energia AS)

Teenindusvaldkond: G4S Eesti AS (2018: My Fitness AS) 

Transpordi ja logistika valdkond: Tallink Grupp AS (2018: Tallinna Lennujaam AS) 

Täpsemate uuringu tulemuste ja metoodikaga saab tutvuda lehel www.topemployer.ee.
Uuringu viis läbi CV Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top