fbpx
CV.ee tööelublogi

Sinu CV läbi värbaja silmade

Sinu CV läbi värbaja silmade 9

Meie CV.ee tööportaalis teame, et iga CV on unikaalne. Ent ootused tööandja vaatevinklist ja vabadele ametikohale kipuvad erinema. Meie värbajate eesmärk on esile tuua kandidaadi parimad küljed. Lisaks CV-de ülevaatamisele ja hindamisele aitab meie värbamistiim tõsta teadlikkust värbaja silmade vaatevinklist kandidaatidele. Mida peaks üks kvaliteetne CV sisaldama, mis värbajate tähelepanu haaraks?

Iga tööandja otsib enda meeskonda head ja stabiilset töötajat. Aga kes on see parimate oskuste ja teadmistega inimene konkursilt, kuhu kandideerib 20 inimest? Rääkimata konkurssidest, kus on kandideerijaid enam kui 100.

Esimese valikuprotsessi värbajatena teeme kiiresti ja efektiivselt. Selle lühikese aja jooksul vaatame üle kandidaadi töökogemused, enesetutvustuse, hariduse, võõrkeeled ning vajadusel otsime võtmesõnade järgi muu info, mis on tööandja jaoks oluline. Lühidalt öeldes võtab see protsess aega keskmiselt paarkümmend sekundit.

Mida peaks CV sisaldama?

Sõltumata tarkvarast või portaalist, kus CV on koostatud, räägib iga profiil inimese enda lugu. Meie soovitus on võtta enne kandideerimist moment iseenda ja oma tulevase tööandja jaoks. Vaata üle, kas CV-s on kirjas sinu kontaktandmed (telefon, email), sind kirjeldavad oskused ja teadmised, sh isikuomadused. Vaata üle koolituste rubriik ning lisa need, mis toetavad kandideerimist. Rõhu sellele, et su CV-l on fokusseeritud suund ühele ametikohale või valdkonnale, näiteks administratiivtöö või finantseriala. Kus võimalik, lisa tööülesannete juurde saavutused või projektid, mida juhtisid, kus initsiatiivi võtsid jne. Kui sul on rolli osas täiendavaid küsimusi, võta ühendust vastava kontaktisiku, värbaja või juhiga.

Info, mis annab CV-le justkui vikerkaarevärvid, on enesetutvustuse osa. Mis sind käivitab? Mis suunas sa liigud? Mida pead oma suurimateks õnnestumisteks siiani? Mis juhtimisstiil sulle sobib ja toetab sind? Olukorrad, millised kus tegutsed hästi? Mis tekitab sulle töös rahulolu või edu tunde? Need on vaid mõned näited, mida enesetutvustuse all esile tuua. Meie soovitus on hoida tutvustus ja eesmärkide osa lühike, näiteks 3-4 lauset.

Juhul, kui sa otsid tööd ühes valdkonnas, ent töötad hetkel teisel alal, siis on mõistlik lisada enesetutvustuse alla vastav selgitus. Näiteks, sel aastal asusin õppima UX disaini (kasutajakogemus) ning otsin vastavaid väljakutseid, kus saan olemasolevat turundusspetsialisti töökogemust rakendada. Oma tugevusteks pean loomingulisust, head koostöö kogemust erinevate osakondadega ning süsteemset tegutsemist. Olen sihikindel, elurõõmus ning valmis alustama rohujuure tasandilt.

Mida värbaja sinu CV juures vaatab?

  • Kas CV on korrektne?
  • Kas kandidaat vastab kandideerimisnõuetele ja on täiendanud oma profiili vastavate võtmesõnadega?
  • Kas CV-s on kirjas lühitutvustus (millist väljakutset inimene otsib)?
  • Kas CV-s on kontaktandmed (e-mail, telefon)?
  • Kas CV-l on fokusseeritud siht ja suund?

Mis on kõige meeldivam osa selle protsessi juures? Kõik need küsimused aitavad Sul ette valmistuda tööintervjuuks.

Kas sinu CV vajab värskenduskuuri? Uuenda oma CV juba täna:

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top