fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas käituda, kui saad värbajalt kutse kandideerima?

Kuidas käituda, kui saad värbajalt kutse kandideerima? 1

Said värbajalt emaili või telefonikõne. Ta kutsub Sind kandideerima. Palju õnne, Sa oled õnnelik väljavalitu ning ilmselt oma ala spetsialist. Kuidas edasi? Kas peaks reageerima? Tänapäeval on üsna levinud, et värbaja (või mõnes ettevõttes ka otsene juht) saadab potentsiaalsele kandidaadile kandideerimiskutse. Kui oled saanud kutse kandideerima, siis CV.ee soovitused Sulle on järgnevad.

Kutse või kirja eesmärk on teada saada, kas Sina, vajalike teadmiste ja oskustega talent, oled huvitatud ettevõttega liituma. Mitte ainult töölepingule alla kirjutama, vaid üheskoos arenema ja firma eesmärkidesse panustama. Seda võiks isegi võrrelda kalastamise või mündiviskega, kus värbaja proovib aru saada, kas Sinu väärtused ning soovid ühtivad ettevõtte huvidega.

  • Kui Sa oled avatud, julgustame Sind konkursile kandideerima. Et teada saada, kas antud pakkumine on Sinule huvipakkuv, võta värbajaga ühendust. Küsi julgelt täpsemat infot, millist spetsialisti otsitakse. Lisainfo annab Sulle eelise. Sa tead näiteks kuidas oma CV-d kohendada vastavalt tööandja ootustele ning ette valmistada töövestluseks, et tulemus oleks positiivne.
  • Kui Sa oled avatud, kuid mitte päris kindel, kas see on Sinu uus väljakutse, vasta värbaja kirjale, et soovid lisainfot või vestelda telefonis antud pakkumisest lähemalt.
  • Kui Sa oled rahul oma praeguse töökohaga, ole siiski avatud sellest teada andma. Kontaktid võivad tulevikus kasuks tulla. Seega lisa värbaja kontakt näiteks oma LinkedIn gruppi. Nii suurendad oma võimalust tulevikus uus ja parem töö leida, kui oled valmis praegusest töökohast edasi liikuma.
  • Kui tööpakkumine Sind ennast ei kõneta, siis ära unusta soovitada mõnda oma tuttavatest. Ehk on just tema hetkel otsimas uusi väljakutseid?
  • Ärrituda pole mõtet, pigem vastupidi, võta seda kui meelitust. Tegemist pole tavalise müügikõnega vaid näitab hoopis seda, et oled oma tegemistega silma jäänud.

Ära karda värbajaga suhelda ning oma mõtteid jagada. Ta ei ole spioon, kes on Sinu praeguse tööandja poolt saadetud oma töötajaid kontrollima.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top