fbpx
CV.ee tööelublogi

10 sammuline tegevuskava uue töötaja leidmiseks

10 sammu uue töötaja leidmiseks

Värbamise tegevuskava koostamiseks aja mahavõtmine kõlab valusalt – eriti siis, kui olete juba niigi hõivatud igapäevaste asjadega. Kuid kui teete seda õigesti, kaaluvad hüved palju üles planeerimisele kulutatud aja. Ikka ja jälle kuuleme, et ettevõtted soovivad oma värbamise üle kontrolli võtta ja teha oma ettevõtte jaoks paremaid värbamisi. Üleminek tegevuskava kasutamisele võib tunduda mahukas, kuid on seda igati väärt.

Toome sinuni CV-Online’i meeskonna poolt mõned soovitused, mida uue töötaja otsimisel silmas pidada.

Samm 1: Selgita välja ja sõnasta oma värbamisvajadus

Esmalt leia hetk, et teha endale selgeks, millist tüüpi töötajat oled täpsemalt otsimas ning millised on tema tööülesanded. Kas ta täidab olemasolevat ametikohta või lood täiesti uut rolli?

Samm 2: Kirjuta valmis ametikoha kirjeldus

See aitab siduda ametikohta sinu eesmärgiga ja kirjeldada täpsemalt tulevase töötaja tüüpilisi kohustusi ning määratleda töö tegemiseks vajalikud oskused ja kogemused.

Samm 3: Pane paika värbamise strateegia

Pane kirja kiire ja lihtne strateegia. Kas rolli reklaamitakse ettevõttesiseselt ja/või -väliselt? Millised on toimingud, mida peate tegema, sealhulgas intervjuude arv, stiil jms. Plaan peaks ka kirjeldama, millist kohustuslikku teavet peate kandidaatidelt vajama, näiteks varasem kogemus sarnasel töökohal, keele oskus, juhiloa olemasolu või mõni muu lisatingimus. Selles osas saab CV.ee värbaja sulle abiks olla.

Samm 4: Vii tööpakkumine kandidaatideni

Selleks on mitmeid erinevaid viise, kuid sinu ülesanne on mõelda just oma sihtgrupile sobilike kanalite peale. Kuigi enamik kandidaate on võimalik CV.ee kaudu üles leida, siis soovitame klassikalisele töökuulutusele lisaks valida ka sobivad lisateenused, et tagada pakkumisele maksimaalne tähelepanu.

Samm 5: Vaata üle kandideerimisavaldused

Parim praktika on kandidaatidega tegeleda esimese või teise nädala jooksul pärast kandideerimist. Nii on vaja läbi töötada korraga väiksem hulk kandidaate ning suudad kõikide kandidaatidega põhjalikult tegeleda.

Samm 6: Vali välja sobivad kandidaadid

Vali välja sobivad kandidaadid, kelle sooviksid kutsuda intervjuule. Vajadusel kasuta eelvaliku tegemiseks abi.

Samm 7: Valmista ennast ette intervjuudeks

Tee korralik eeltöö ning taustauuring oma kandidaatide osas. Ühtlasi võiksid mõelda ka täpsematele küsimustele, mida plaanid intervjuul küsida.

Samm 8: Vali välja lõppkandidaadid ja vajadusel anna lisaülesanded

Loodetavasti on selles etapis esile kerkinud üks või mitu silmapaistvat kandidaati. Edukatel kandidaatidel peaksid olema varasemas etapis määratletud oskused ja kogemused.
Lõpliku otsuse tegemiseks võid anda kandidaatidele veel viimase kodutöö või kasutada erinevaid teste, mis aitavad sobivuse määramisele kaasa.

Samm 9: Saada ebasobivatele kandidaatidele teavitus

Ehkki see pole hea uudis, mida nad lootsid, hindavad ebasobivad kandidaadid (eriti need, kes on intervjuudel käinud) ettevõtte poolset tagasisidet kõrgelt. See aitab kaasa ka parema tööandja brändi kuvamisele.

Samm 10: Uue töötaja onboarding

Veenduge, et meeskond teaks, kes on uus meeskonnaliige ja millised on tema tööülesanded. Samuti on kasulik korraldada esimeseks päevaks töövahendid, vajalik koolituste kava jms.

Lae alla 10 sammuline tegevuskava siit.

Soovid abi värbamisel? Küsi nõu www.värbamisteenused.ee

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top