fbpx
CV.ee tööelublogi

Töö lennujaamas – tähendusega töö, mis ühendab Eesti maailmaga

Töö lennujaamas - tähendusega töö, mis ühendab Eesti maailmaga 11

Töö lennujaamas seostub enamikele inimestele automaatselt piloodi või stjuuardessi elukutsega. Tegelik ametite ja tehtavate tööde nimekiri lennuki teelesaatmisel ja vastuvõtmisel on CV.ee andmetel aga palju laiahaardelisem. Lennujaamas leiavad tööd nii lennundusspetsiifiliste ja insenertehniliste valdkondade spetsialistid kuid ka IT spetsialistid ja julgestustöötajad. Lisaks sellele on oluline roll kanda ka erinevatel klienditeenindajatel, kes kannavad hoolt reisijate ja lennufirmade kõrgetasemelise teeninduse eest.

Lennujaamas töötavad lisaks teenindavale personalile ka elektrikud, mehhatroonikud, mehaanikud, autojuhid, tuletõrjuja-päästjad. Administratiivvaldkonnas on esindatud finants, turundus- ja müügivaldkonna, personalitöö, kinnisvara halduse, inseneri, keskkonna, kvaliteedi- ja riskide juhtimise valdkonna spetsialistid. Ametite ampluaa on väga lai.

Lennujaama mitmekesiste tööde ja ametitega saab tutvuda AS Tallinna Lennujaama karjäärilehel https://www.tallinn-airport.ee/too-lennujaamas/.

Töö lennujaamas - tähendusega töö, mis ühendab Eesti maailmaga
Lennujaamas on ametite ampluaa on väga lai.

Miks valida töö lennujaamas? Vastab Kärdla lennujaama vanemsideinsener Maris

”AS Tallinna lennujaama puhul on tegemist ettevõttega, mis pakub enesearendamise võimalust ja võimaldab teha mitmekülgset tööd ühtehoidvas ja sõbralikus kollektiivis.Vanemsideinseneri amet annab mulle võimaluse rakendada erialast insenertehnilist haridust põnevas ja pidevalt arenevas lennundusvaldkonnas. Sideinseneri töö ei ole kunagi üksluine ning hõlmab väga palju erinevaid valdkondi – telekommunikatsiooni, infotehnoloogiat, navigatsiooni, raadiosidet, elektroonikat jne.”

Mis on lennujaamas töötamise suurimad katsumused?

”Motivatsiooni leidmine ajal, kui lennunduses on madalseisus ning kogu lennundusvaldkond on väga ebastabiilne. Sellistel aegadel motiveeribki mitmekülgne töö, toetav kollektiiv ja tähendusega töö, sest ühendame ju Eestit terve maailmaga.”

Milliseid oskuseid on vaja omada või arendada, et antud ettevõttes/ametikohal töötada?

”Pidevalt kohaneda uue olustikuga ning valmisolek ja sisemine soov iseenda järjepidevaks koolitamiseks ja täiendamiseks.”

Millised oskused muutuvad Sinu ametikohal järjest olulisemaks?

„Iga tehtud töö tuleb dokumenteerida. Dokumendihaldus ja digitaalne vilumus on olulised – paberimajandus hõlmab üha rohkem tööajast.“

Loe lähemalt, kas Sulle sobiks töö AS Tallinna lennujaamas. Ettevõtet tutvustab personalipartner Kristiina Kuutok

Kuhu soovite organisatsioonina liikuda?

”Oleme keskkonnateadlik ja pikaajalise kogemusega ettevõte. Järjepideva pühendunud tegutsemisega oleme ettevõttena tunnustatud ja hinnatud meie töötajate ning reisijate seas nii Eestis kui kaugemal.Lennujaam on Eesti jaoks oluline – oleme õhuvärav maailma. Vaatame kogu meeskonnaga lootusrikkalt tulevikku, tegutseme keskkonnateadlikult ja uuendusmeelselt. Kandvad märksõnad on kindlasti uuenduslikkus ja digitaalsed lahendused, tulemusele orienteeritud meeskond. Atraktiivne lennujaam ja atraktiivne tööandja.”

Miks peaks tööotsija just teid valima?

”Oleme reisijate koduseim vastuvõtja ja parim teele saatja. Teeme oma tööd suure pühendumuse ja missioonitundega. Tähtsate ja vastutusrikaste ülesannete kõrval ei unusta me tunnustada oma suurimat vara – lennujaama töötajaid. Töötamiseks pakume hubast ja eristuvat keskkonda. Meie reisija- ja töötajakogemus kuulub maailma parimate sekka ja tunneme selle üle uhkust. Koos ühendame koduse Eesti maailmaga!”

Fotol: Tom Külaots, kasutajatoe osakonna juht. Tom alustas lennujaamas tööd arvutiinsenerina 2013 aastal. Isiklik arengusoov, nutikus ja proaktiivne suhtumine on olnud talle toeks edukal karjäärimuutusel.

Kuidas toetab ettevõte töötajate isiklikku arengut?

Kõik meie töötajad on võrdselt väärtustatud. Iga meie liige mängib olulist rolli nii lennuki õhku tõusmisel kui ka maandumisel. Meie meeskonda kuuluvad erinevate tööülesannetega inimesed. Arenguvõimalusi on meie juures palju, ei pea pelgama, et töö leiavad üksnes lennundusspetsialistid. Meie juures saavad töötajad rikastada praktika käigus oma erialateadmisi.Meie hulgas on palju üliõpilasi. Selle aasta I kvartalis näiteks teevad oma igapäevase töö kõrvalt koolipraktikat 4 meie töötajat. Samuti on meile tähtis, et töötajad oleksid kursis kõikide ettevõttele oluliste uuenduste ja muudatustega.”

Fotol: Angela Aardma, aeronavigatsioonisüsteemide halduse osakonna juhataja. Angela liitus Tallinna lennujaama meeskonnaga peale Eesti Lennuakadeemia navigatsiooni – ja seireseadmete käitamise eriala lõpetamist 2016. aastal. Ta asus tööle navigatsioonisüsteemide inseneri ametikohale. Pühendunud suhtumine, aktiivsus, professionaalsus ja suhtlemisoskus on Angela puhul peamised märksõnad kirjleldamaks positiivset karjäärimuudatust ja isiklikku arengut.

Keda ootate ettevõttega liituma?

AS Tallinna Lennujaam on otsimas sideinsener Kärdla lennujaamas. Tutvu tööpakkumisega lähemalt SIIN.

”Omalt poolt loome head võimalused edukaks tööalaseks ja isiklikuks arenguks. Meie toetav ja professionaalne meeskond aitab uuel kolleegil sisse elada ja jagab oma teadmisi ning kogemusi. Meiega ei teki rutiini ja põnevaid väljakutseid jagub.Lennujaama meeskonda ootame kolleege, kellele meeldib inimestega suhelda, keda paelub tähendusega töö ning kellel vaheldusrikkus lööb silmad särama. Olulised isikuomadused on kiirus, täpsus ja lahendustele orienteeritus. Usaldusväärsus, korrektsus ja meeskonnas töötamise oskus on väga tähtsad.”

Töö lennujaamas pakub huvi? Tutvu aktiivsete tööpakkumistega läbi AS Tallinna Lennujaama karjäärilehe https://www.tallinn-airport.ee/too-lennujaamas/

Töö lennujaamas - tähendusega töö, mis ühendab Eesti maailmaga 5

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top