fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad kaubandussektoris: Eesti kapital võidutseb!

Auto Draft 2

CV-Online Estonia/CV.ee läbi viidud uuringust selgus, et kõige atraktiivsem tööandja kaubandussektoris on COOP Eesti!

Loend ettevõtetest, keda vastajad nimetasid kaubandussektori kõige soovituima tööandjana, on pikk: kokku 322 organisatsiooni. Esikolmiku kohad on värske uuringu kohaselt läinud kõik Eesti kapitalil põhinevate ettevõtmiste kätte. 

1. COOP Eesti Keskühistu 

Kaubandussektori kõige ihaldusväärsemaks tööandjaks on juba teist aastat COOP Eesti Keskühistu, mis sai 11% sektori häältest ehk 241 vastaja poolehoiu. COOPi head mainet tööandjana näitab seegi, et neile kuulub ka üldarvestuse ehk top-of-mind edetabeli teine koht. 

Kaubanduses töötamise maine on aastaga oluliselt kasvanud, usub COOP Eesti Keskühistu personalidirektor Kerstin Jaani. Ta kirjeldab, mida COOP selle heaks ette võtab: “Meie jaoks on alati olnud fookuses meie töötajad – nende rahulolu, areng ja meeldiv sisekliima. Pidevalt ajakohastatakse ka motivatsioonipakette ning paljudes ühistutes pööratakse järjest rohkem tähelepanu tervisele, töötajate lastele ja peredele. Möödunud erimoodi aasta suunas meid veelgi enam arendama töötajatele suunatud e-koolituskeskkonda, mis toimis õnneks juba enne pandeemiat (justkui oleksime seda aega ette näinud), kuid nüüd sai sellele pandud veelgi suuremat rõhku.”

2. Kaubamaja

Teisele kohale kaubandusvaldkonna atraktiivseimate tööandjate seas tõusis Kaubamaja AS, mis parandas oma positsiooni korraga suisa nelja koha võrra. Kaubamaja on sektori tööandjate hulgas eelistatud valikuks 9%-le ehk 302 vastajale.

3. Selver

Kaubandussektori atraktiivseima tööandja edetabeli kolmandal kohal on samuti Eesti kapitalil põhinev supermarketite kett Selver AS, mis kogus 200 ehk 6% kaubandussektori häältest. Aasta tagasi oli Selver valdkonna edetabeli teisel positsioonil.

4. Apollo Kauplused

Võrreldes mullusega on atraktiivsete tööandjate edetabelis märkimisväärselt kerkinud ka Apollo Kauplused, mis oli eelmisel aastal kümnendal positsioonil. Neid nimetas kõige ihaldusväärsemaks tööandjaks kaubandusettevõtete seas 4% ehk 116 inimest.

5. Rimi 

Rimi Eesti Food AS on Apollo Kauplustega kaubandussektori edetabelis sisuliselt samal pulgal. Jäädes alla vaid ühe häälega, kogus ettevõte 4% ehk 115 inimese eelistuse kõige soovituima tööandjana kaubandusvaldkonnas.

Kaubandussektori TOP 10 tööandjad:

  1. COOP EESTI KESKÜHISTU
  2. KAUBAMAJA AS
  3. SELVER AS
  4. APOLLO KAUPLUSED OÜ
  5. RIMI EESTI FOOD AS
  6. APRANGA ESTONIA OÜ
  7. MAGNUM VETERINAARIA AS
  8. PRISMA PEREMARKET AS
  9. STOCKMANN AS 
  10. ABC MOTORS AS

19.11.2020-11.01.2021 viis CV-Online Estonia läbi traditsioonilise TOP tööandja uuringu, millega selgitati välja töövõtjate eelistused tööandja valikul. Kokku osales uuringus 3222 inimest üle Eesti, kes said märkida oma eelistatuima tööandja seitsmes erinevas ärisektoris.

Uuringus osalejad said märkida, mis on nende jaoks tööandja valikul kõige olulisemad kriteeriumid. Kõige tähtsamate kriteeriumitena tõid vastajad välja: (1) motiveeriv palk ja lisahüved, (2) hea sisekliima ja toredad kolleegid, (3) paindlik töökorraldus, (4) töötajate võrdne ja aus kohtlemine, (5) tulemuste märkamine ja tunnustamine, (6) töötajate tervise eest hoolitsemine ning (7) arenguvõimaluste pakkumine. 

Uuringu tulemustega saab tutvuda topemployer.ee lehel. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top