fbpx
CV.ee tööelublogi

Hurtigruten – töö unistuste maaletoojana

Hurtigruten – unistuste maaletooja 7

Hurtigruten on 125-aastase ajalooga tuntud ja hinnatud Norra reisiettevõte, kes korraldab lisaks Norra rannikule, meeldejäävaid ekspeditsioone nii Antarktikasse, Gröönimaale, Islandile, Alaskale, Teravmägedele kui ka paljudesse teistesse looduskaunitesse kohtadesse.

Me korraldame oma klientidele unistuste reisi!” lubavad Hurtigruteni töötajad ning tõdevad, et unistuste täitmine on päris äge töö.

Juba viimased kümme aastat on kogu kliendisuhtlus toimunud Eestis asuva Hurtigruten Estonia kõnekeskuse kaudu, mille rahvusvahelises ja kokkuhoidvas kollektiivis toimetab iga päev veidi üle 200 töötaja 23 rahvusest.

Märkimisväärne on asjaolu, et sel aastal tähistati 10. sünnipäeva töötajatega, kes on olnud ettevõttes algusest peale. Kogu Hurtigruteni kontserni peale kokku tegeleb unistuste reiside korraldamise ja elluviimisega koguni üle 2500 pühendunud töötaja.

Hurtigruten - tööpakkumised
Hurtigruten Estonia tööpakkumised leiad siit.

Töö Hurtigrutenis

”Ehkki pakume Hurtigruten Estonia filiaalis huvilistele väga erineva profiiliga ametikohti, siis ennekõike peame töötajate valikul olulisemaks ikkagi seda, et inimene jagaks meiega ühiseid väärtusi, oleks valmis õppima ja sobiks meeskonda,” selgitab Brit ning tõdeb, et spetsiifilised ametioskused on kiiresti õpitavad, ent tõekspidamisi nii lihtsalt ei muuda.

Lisaks ühistele väärtustele, õpivõimele ja positiivsele ellusuhtumisele mängib Hurtigrutenisse tööle kandideerimisel suurt rolli keeleoskus. ”Kui kandidaat on väga hea saksa, norra, rootsi, inglise või prantsuse keele oskaja, siis see annab kindlasti väga suure eelise,” räägib Brit. Igapäevane töökeel kontoris on inglise keel.

Hurtigruten Expedition-Team-Antarctica-HGR-144381_1920-Photo_Genna_Roland

Rahulolu-uuringutes, mida viiakse ettevõttes läbi kuni kaks korda aastas, on mitmed töötajad positiivsena välja toonud selle, et paljusid vabanevaid ametikohti reklaamitakse esmalt ettevõtte sees, andes sel moel olemasolevatele töötajatele võimaluse karjääriredelil sammuke edasi astuda ning vastu võtta uusi proovikive.

Nii näiteks ongi mitmed kõnekeskuse reisikonsultandina alustanud töötajad nüüd ametis hoopis tiimi- või ka müügijuhtidena, või on paar kuud kestma pidanud suvepraktikast saanud juba mitmeaastane põnev teekond.

Kõik uued inimesed läbivad tööle asudes põhjaliku ning ligi kuu aega kestva koolitus- ja sisseelamisprogrammi, mille käigus antakse ülevaade ettevõttest, tootest ning oma vastutusvaldkondadest ja tööülesannetest.

Peale selle, et töötajad ja tema pereliikmed saavad Hurtigruteni reise soetada soodsa hinnaga, käivad võimalusel töötajad ka tutvumisreisidel. ”See annab võimaluse tutvuda ja omal nahal kogeda reisi ning neid ekskursioone, mida nad tulevikus müüma hakkavad – proovitakse nii koerarakendiga sõitu, külastatakse jäähotelli ja kuningkrabifarmi ning osaletakse merikotka safaril,” räägib Brit. Ta on kindel, et selline nn käed-külge lähenemine kajastub kindlasti ka positiivsetes müügitulemustes.

Hoidmine ja väärtustamine

Kadrioru roheluse keskel asuvas avaras ja moodsas kontoris on jõusaal koos saunaga, iga töötaja saab lisaks põhipuhkusele aastas veel kuus tasustatud vaba päeva ning sageli toimub ägedaid ühisüritusi (traditsiooniline tervisekuu, suvepäevad, jõulupidu, varahommikune rabamatk). Kuid töötajate jaoks on kõige olulisem siiski see, et neid usaldatakse nende töös ning kaasatakse igati ettevõtte üldisesse arengusse.

Hurtigrutenit iseloomustab eelkõige tulemustele orienteeritus ja soov asju ära teha. Kogu aeg töötatakse selle nimel, et muuta töökeskkond töötajatele paremaks ning pakkuda veelgi mitmekesisemaid arenguvõimalusi.

Soovid liituda Hurtigruteni meeskonnaga? Vaata tööpakkumisi siit.

Brit Pannel
Hurtigruten Group
HR Recruiter & Coordinator
Hurtigruten - travel consultants

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top