fbpx
CV.ee tööelublogi

Kandidaate napib? Avalik palganumber töökuulutuses paneb inimesed kandideerima

Kandidaate napib? Avalik palganumber töökuulutuses paneb inimesed kandideerima 1

Oled tuttav olukorraga, kus uue töötaja värbamisel on kasutusel palju eri kanaleid ja võimalusi, kuid kandidaate napib? Oled loonud ägeda töökuulutuse ning pakkuda on justkui palju, kuid kandidaate selle peale kohale ei ilmu?

Põhjused võivad peituda nii turuolukorras kui ka kandidaatide hirmus töökoha vahetamise ees. Kuidas neid hirme maandada ja milliste nippidega inimesed kandideerima panna? Loe järgnevaid soovitusi ja saa teada. 

Avalik palganumber paneb inimesed kandideerima

CV.ee värske uuringu kohaselt kandideeriksid 40% vastajatest suurema tõenäosusega tööpakkumisele, kus on avalik palganumber märgitud. 55% kandideeriksid suurema tõenäosusega, kui töötasu suurus vastab nende ootustele. Avaliku palgakommunikatsiooniga kõnetad juba värbamise esimeses etapis neid kandidaate, kes pakutavate tingimustega nõus on, mis omakorda aitab lühendada värbamisprotsessi pikkust. 

Avalik palgakommunikatsioon aitab kandidaatide hirme maandada

Märtsis läbi viidud uuringu kohaselt on enamik kandideerimishirme seotud teadmatusega: inimesed ei julge kandideerida, sest ei tea, mis neid uues kohas ees ootab. Avalik palganumber töökuulutusel jätab ettevõttest avatud mulje ja aitab töötasuga seotud hirme maandada. Järjest enam läheb inimestele korda tööandja majanduslik stabiilsus ning ettevõtted, kellel on pakkuda konkurentsivõimeline palk, peaksid olukorda ära kasutama, et tegusaid talente ettevõttesse meelitada. 

Avalik palganumber aitab konkurentidest eristuda

CV.ee veebis on täna avaliku palganumbriga iga kaheksas tööpakkumine. Meie naaberriikides Lätis ja Leedus on töötasu avalikustamine töökuulutuses seadusega kohustuslikuks määratud. Avaliku palganumbri märkimine annab konkurentsieelise neile, kellel kandidaate napib nende ettevõtete ees, kes avalikku palgapoliitikat ei poolda. Kasuta seda võimalust!

CV.ee veebis on töökuulutuse lisamisel loodud eraldi lahter, kuhu saab töötasu vahemiku kirja panna. Lisa palganumber töökuulutusele ja tõsta kandidaatide arvu!

Majanduslik stabiilsus annab tööturul jõulise konkurentsieelise 1

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top