fbpx
CV.ee tööelublogi

Uuring: inimesed ootavad tööandjatelt vaktsineerimise osas rohkem eeskuju ja tuge

Uuring: inimesed ootavad tööandjatelt vaktsineerimise osas rohkem eeskuju ja tuge 3

CV-Online/CV.ee viis läbi uuringu, mis käsitles COVID-19 vastast vaktsineerimist töökohal, inimeste ootusi tööandjatele ja hoiakuid vaktsineerimisele töökeskkonnas. Uuringu tulemustest selgus, et töötajad ootavad ettevõtetelt vaktsineerimise osas rohkem tuge. Samas ei pooldata kohustuslikku vaktsineerimist töökeskkonnas. 

Tulemustest selgus, et inimesed suhtuvad enamasti vaktsineerimata töökaaslastesse hästi ja leiavad, et vaktsineerimine on inimese vaba valik. 20% vastajatest arvas, et töökaaslased võiksid end vaktsineerida, kuid neil pole sellega probleemi, kui kolleegid end ei vaktsineeri. 28% vastajatest leidis, et mitte vaktsineerimine seab ohtu teiste kolleegide tervise. 

Siiski nõustus 48% vastajatest, et uue laine puhkedes peaks vaktsineerimata töötajatele rakendama täiendavaid piiranguid, nt kohustusliku kodukontori, maskikohustuse või regulaarse testimise nõude. 45% vastajatest arvas, et täiendavad piirangud vaktsineerimata kolleegidele pole vajalikud. 

“Töötajad ootavad tööandjatelt eeskuju ja tuge, et minna vaktsineerima: 57% vastajatest nõustus, et tööandjad peaksid olema vaktsineerimisega töötajatele eeskujuks,” räägib CV-Online’i turundusjuht Karla Oder. “63% vastajatest ütles, et tööandjad peaksid töötajatele, kes lähevad vaktsineerima, andma täiendava vaba päeva – tööandjad saavad ka omalt poolt palju ära teha, et vaktsineerimistempot tõsta ja töökeskkondi avatuna hoida,” lisab Oder. 

45% vastajatest ütles, et nende tööandjad on töötajatelt uurinud vaktsineerituse kohta infot ning 42% vastajatest ütles, et nende tööandja on ka soovitanud minna vaktsineerima. 4% vastajatest ütles, et nende tööandja on neid vaktsineerimiseks kohustanud. Samas leidis 59% vastajatest, et kui nende tööandja peaks vaktsineerimist nõudma, siis nad töökohta ei vahetaks. 

Kuigi 51% vastajatest kohustuslikku vaktsineerimist töökeskkonnas ei poolda, leiab 53% küsitletutest, et on ameteid, kus peaks COVID-19 viiruse vastane vaktsineerimine olema kohustuslik – näiteks tervishoiutöötajad ja õpetajad. 

Uuringu viis läbi juhtiv tööportaal CV-Online Estonia OÜ ning küsitlusele vastas 1700 inimest üle Eesti. Küsitlus viidi läbi 2021 aasta juuli lõpus – ajal, mil koroonanumbrid hakkasid taaskord liikuma tõusvas trendis. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top