fbpx
CV.ee tööelublogi

KideoCall aitab kodukontoris stressi vähendada

KideoCall aitab kodukontoris stressi vähendada 3

Oleme CV-Online (CV.ee) tiimiga liitunud NULA kampaaniaga, et tuua teieni sotsiaalse ettevõtluse põnevad telgitagused. KideoCall on NULA inkubaatorist alguse saanud ettevõtmine, kelle missiooniks on vähendada väikelaste passiivset ekraaniaega, pakkudes suhtlust, liikumist ja konkreetsest lapsest lähtuvat tegevust läbi videokõne.

Peresõbralikud ettevõtted pakuvad KideoCall’i teenust väikelastega töötajatele, et tõsta kodukontoris produktiivsust ja võimaldada töö ja pereelu stressivabamat ühitamist. Teenust on kasutanud juba Elisa, Telia, Tele2 ja Tehnopoli töötajad, aga ka väiksemad ettevõtted nagu Maru Ehitus. Uurisime lisaks KideoCall’i asutajalt Liis Siirojalt, kuidas sai temast sotsiaalne ettevõtja ja milline roll oli NULA inkubaatoril:

Milline on Sinu karjääritee olnud? Kuidas seda iseloomustaksid inimesele, kes sind üldse ei tunne?

Olen erialalt kommunikatsioonispetsialist ja viimased 10 aastat olen töötanud kommunikatsioonijuhina erinevate MTÜde juures. Lapsehoolduspuhkuse ajal sai minust lisaks ka sotsiaalne ettevõtja. Covidi saabudes lõin teenuse KideoCall (endise nimega E-lapsehoidja), kus lapsehoidjad mängivad ja õpivad lastega videokõne teel, et vanemad saaksid teises toas 1-2 tundi tööle või muule keskenduda. Kommunikatsioonijuhina olen alati tegelenud teemadega, kus tunnen, et mu töö on tähenduslik, väljakutseid pakkuv ja ühiskondlikult oluline. Lisaks olen töötanud varasemalt nii lastehoius kui ka korraldanud laagreid ja huviringe. Sotsiaalne ettevõtlus on minu jaoks muutuste loomise kõrval ka põnev seiklus ja hinnaline õppimiskogemus.

Miks see teema, mille kallal NULAs töötasid, on sinu jaoks oluline?

Esimese Covidi laine veetsin kodukontoris koos väikeste laste, mehe ja ahastusega. Mees üritas tööle keskenduda, mina tegelesin päevasel ajal meie toona pooleaastase poja ja ca 3-aastase tütrega, öösiti tegin oma projekte ja umbes korra nädalas magasin. Unistasin pausist ja vaikusest. Pausid saabusid siis, kui me lasteaiaõpetajast ema hakkas suurema lapsega videokõnesid tegema ajal, kui mina väiksemat magama panin ja puhkasin. Sellest kujunesid need ainsad 2 tundi päevas, kui kõik toimis: mees töötas arvuti taga, tütar mängis oma toas vanaema seltsis, poeg magas ja mina toimetasin vaikuses. Kui mu ema taas päevastel aegadel oma tööle naases, mõistsin, et sellised lühiajalised e-hoiud, mida saan broneerida lühikese etteteatamisega ja ükskõik kust, on abiks nii mulle, mu sõpradele kui ka teistele. Tahtsin luua lisavõimaluse vanematele, kes vajavad kodukontoris või muul hetkel oma aega, ja lastele, kes vajavad tähelepanu, tegevust ja suhtlust, mida passiivne ekraaniaeg ega üksinda mängimine ei paku. 

Millised olid peamised väljakutsed idee arendamisel NULA-s ja ka täna?

Suurim väljakutse nii inkubatsiooniprogrammis osaledes kui ka täna on efektiivne ajakasutus. Karantiini ajal kahe pisikese lapse kõrvalt sotsiaalset ettevõtet arendama hakata tundus esialgu pöörane. Samas paistis mulle, et mul ei ole valikut – tundsin, et seda on vaja. NULA koolitused toimusid osaliselt veebis, mis lihtsustas beebi kõrvalt osalemist. Õnneks oli mul ka isiklik e-lapsehoidja, kes koolituste ajal kõrvaltoas suuremat last lõbustas. NULA kogemus õpetas mulle väga palju tõhusa ajakasutuse kohta. Sain päris kiiresti aru, et tegelikult NULA hoopis säästab mu aega. Programm on väga praktiline ja õpetab, kuidas arendada oma ideed nii, et saaksid võimalikult kiiresti asuda esimest versiooni testima ja tagasisidet saama. 

Kust sa oma töisteks tegevusteks inspiratsiooni ammutad?

Mind inspireerib see, kui näen enda ja teiste tegevuste mõju ning muutust, mida need loovad. Ma arvan, et inspiratsiooni saamiseks on kõige tähtsamad inimesed: sõbrad, kellega ideid jagada, tuttavad, kellelt nõu küsida, ja võõrad, kellelt kriitikat kuulda. Kui leiad oma ideele kasvõi ühe mõttekaaslase, oled juba poolel teel!

Kui keegi veel kaalub oma ideed NULAsse esitada, kuid ei julge, siis mida oma kogemuse põhjal soovitaksid?

KideoCall oli minu jaoks esimene äriidee, millega avalikult välja tulin. Otsustasin, et enne kui tegutsema hakkan või idee maha matan, lähen küsin sellele välist tagasisidet. NULAsse kandideerimine oli väga lihtne viis täiesti toorest mõtet testida. Oma idee esitamiseks ei pea olema selget plaani selle kohta, mis edasi saab. Oma idee tasub teele saata juba ainuüksi tagasiside saamiseks. Pealegi võib see kujuneda ühe ägeda teekonna alguseks. 

Ideede esitamise tähtaeg on juba homme!

NULA infoga jooksvalt kursis olemiseks tasub jälgida NULA Facebooki lehte või liituda NULA uudiskirjaga. Lisainfot vaata ka NULA inkubaatori kodulehelt.

NULA koostööpartnerid: Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Luminor, Ekspress Grupp, Delfi, Eesti Päevaleht, Cargobus OÜ, Solaris, Nobel Digital OÜ, CV-Online Estonia OÜ, Fontes.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top